Originally Posted by
wiseinvestor
Bunu benim için yazmadýðýný varsayarak yorumlayým, herkesin portfoy risk daðýlýmý kendi bileceði iþ, yaþýna, tercihine, yatýrým anlayýþýna göre deðiþir, hap gibi herkese ayný reçete olmaz, ama riski bölmek lazým o net. Nihayetinde gidip kredili alým yapmadýk, xu30 dýþý senet almadýk, geleceði parlak olduðunu düþündüðümüz, görece ucuz bir þirkete 10 yýldýr ortaðýz, daha nasýl uzun vadeci olalým.
Senet çatýr çatýr düþtü, üstelik yatýrýmlarý bitiþ arefesinde, bir kötü bilanço ile olacak þey mi, ben uzun vadeciyim diye bunu dert etmemek saçmalýk olur, ciddi dert ettim hatta sýrf bu sebepten artýk yatýrým stratejimi deðiþtiriyorum bu borsa için. Ortada net bir fiyat var, nereden nereye geldiði var, sanki çok yükselmþ gibi, isterse seneye 10 katýna çýksýn artýk. Normal bir borsada bu hareketler olmaz, zaten insider'ýn her türlüsü açýkça dönüyor. Türk borsasýnýn uzun vadede getiri saðlamadýðý ise, ilk elden tecrübe etmiþ benim için tartýþmasýz bir gerçek, dedem 20 tl'ye tarla almýþ hesaplarýna da, aldatmacý uzun lineer grafiklere de karným tok, isteyen de yapar kendi bilir.
1994, 2000, 2008 krizlerini gördüm, 2000 ve 2008 krizlerinde görece dip seviyelerden senet aldým, bu defa ilave almayacaðým, tercihim bu yönde.
Yer Ýmleri