Sayfa 274/1032 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Serdars Yazıyı Oku
    Ayrıca çok tecrübeli finans uzmanı olarak, 10,22 den bi kamyon hisse alırken hükümete güvenin tammıy dı?
    Evet tam olmasa bile tam'a yakındı ve böylesine amatör bir yönetim sergileyebileceklerine ihtimal vermiyordum. Ek olarak bankayı arpalık olarak kullanabilecekleri, zararına kredi açmaya zorlayabilecekleri harbiden de aklıma gelmemişti.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. Bankanın aktif kalitesinde yıkıcı kötüleşme olsa Halk Bankasının kullandırdığı ve tabana yayılmış, döviz riski olmayan kredilerinde mesela emlak sektöründe de çöküş olması gerekmez mi ? Beşiktaşta hala 100 m2 lik ev fiatlarına bakınız. Lüks konutlarda hala uçuk fiatlardan işlem görüyor. Yeni Projelerden hala alım var. Bu kredi dereceledirme kuruluşları birden yüklendiler. Ellerinden gelen hertürlü puştluğu gösteriyorlar. Emir almışlar , düğmeye basıyorlar. Yeni bir durum gibi. Mesela 120000 endekte görmüyorlardı. Ayrıca bunların fiatlandığı gözüküyor. sanırım dip görüldü. Bakın dolar bu haber düştkten sonra düşmeye devam ediyor. Bu yeni bir durum değil. C. Başkanı akşam OHAL in kalkacağını söyledi. Bu ise yeni bir durum. Hattı zatında ülkeden sermaye çıkışının ve güven ortamının yeniden tesisinde elzem bir durumdu. Menbiç olayında bir anlaşma var. Demek ki bardağın dolu tarafı da var. Sadece algı. Daha önce nasılda yükseltmişlerdi ABD ziyaret öncesi. Bence Nato dan Rusya için gelen açıklamalara bakınız. Türkiyeyi asla ve asla kaybetmek istemeyeceklerdir. Avrupanın savunması resmen çöker. Dolar endeksine de bakınız sanki gücü kesildi. 85 lere doğru bir yolculuğu 9. aydan sonra görebiliriz. Bu ise gelişmekte olan ülkelere sermaye artışını tetikler. Bardağın dolu tarafını satın alırlar. Sonra bilirsiniz ki ne kadar olaylar olursa olsun görülmez. Görülen trendlerin olaylardan bağımsız olduğu olacaktır.
    Binbaşım olayları gayet güzel özetlemişsiniz, elinize sağlık. Dolar endeksinde ben de sizinle hemfikirim. Sonbahardan sonra FED'den bir U dönüşü görebiliriz ve böyle yaparsa gelişmekte olan ülkeler çok rahatlar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Th senin hisse alim tarihine kaldi surda 4 ay gibi zaman aldigin yere cikmaz ise 1 yil faiz kaybin yada dolares alip beklemis olsaydin zarari baya var isin icinden cikilmaz boyutda ben henuz alim yapmadim aynen beklemeye devam baska hisseye bakmiyorum bile 150 bin nakit faizde park halindeyim hissede ek alim yapacagim lakin ne zaman faizler inme emaresi gordugum an hissede alim zamani gelmistir derim bu yukari cikiyorum ayaklari anca al satcilara yarar bizim gibi uzunculari kesmez hayirlisi bakalim

4.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Th senin hisse alim tarihine kaldi surda 4 ay gibi zaman aldigin yere cikmaz ise 1 yil faiz kaybin yada dolares alip beklemis olsaydin zarari baya var isin icinden cikilmaz boyutda ben henuz alim yapmadim aynen beklemeye devam baska hisseye bakmiyorum bile 150 bin nakit faizde park halindeyim hissede ek alim yapacagim lakin ne zaman faizler inme emaresi gordugum an hissede alim zamani gelmistir derim bu yukari cikiyorum ayaklari anca al satcilara yarar bizim gibi uzunculari kesmez hayirlisi bakalim
    Faizlerde inme emaresi uzunca bir süre görülmeyebilir aklında olsun. Bu hissede benim esas beklentim OFAC'tan olumlu bir karar çıkacağı yönündedir. Hissenin defter değerinin %34'ü gibi batık seviyesinden işlem görüyor olmasının altında OFAC belirsizliği yatıyor. Eğer öyle olursa hisse rahatlıkla 15 tl ye çıkar. 15 tl ye çıktığında da hala 2018 sonundaki defter değerinin %60'ından işlem görüyor olacak yani böyle bir iskonto mevcut piyasa konjonktürü ve reyting downgrade'leri ile uyumludur. Ek olarak olumlu bir OFAC kararı Moodys'in ana endişelerini de ortadan kaldırır zira sendikasyon kredileri ile yurtdışı tahvil arzları tekrar devreye girip yüksek maliyetli kısa vadeli finansman bono ihraçlarını rafa kaldırır, bankanın mali tablosunu büyük ölçüde iyileştirir.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    bunlar şu an %17 faizden mevduat topluyor, 1 puan da işletme ve operasyonel maliyet için koyalım eder %18 yıllık maliyet,
    Bunu birkaç kere yazdınız ama hatanız var, maliyet +1 puan değil 5-6 civarında. Tam sayıyı bir yerde okumuştum ama maalesef aramama rağmen bulamadım. işletme ve operasyonel maliyet artı vergiler artı özsermaye karlılığı artı batık kredi riski artı şimdi hatırlayamadığım birkaç maliyet kalemi daha vardı.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Bu kredi dereceledirme kuruluşları birden yüklendiler. Ellerinden gelen hertürlü puştluğu gösteriyorlar. Emir almışlar , düğmeye basıyorlar. Yeni bir durum gibi.
    Sn. Ayan, yaniliyorsunuz derecelendirme kurumlari hakkinda.

Bakin, bu yaziyi Gozde'de Subat ayinin sonunda yazdim. Yildiz aylik 1 MILYAR dolar geri odeme yapiyormus. Kredi veren bankalarin arasinda Halk Bankasi da vardi. Yani birden yuklendiler degil, o zaman ortaya cikmaya basladi bu problemler. Bu konuyu oteki tarafta da yazmistim (Halkbank galiba 800 milyon dolar kredi vermisti Yildiza) ama arada kaynadi tabi ki lagimdan. Yoksa oldukca onemli bir konuydu bu ve olaylar bundan sonraki aylarda corap sokugu gibi gelmeye basladi. Adamlarin musterileri var, yasal zorunluluklari var. Tabi ki hemen onlem aldilar.

Bu olaydan isgillenerek ben Gozde'deki pozisyonumu kapatmistim 5.50'lerden. Kagit 2.70'e indi 3 ayda.

Yildiz requested that the banks consolidate their respective loans into a single credit with a maturity of nine years, and asked that they grant it a three-year grace period before repayment begins. It asked that interest-only payments begin in the fourth year, with principal payments starting in year five.
    Simdi bankalar bundan kazaniyor zaten. Durduk yere 3 sene odeme yapmamalarina izin vermeleri bankanin isine nasil yarar? Yani bankalar da girtlagina kadar batti mi bunun icine?

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Komutan burası Cafe. Bu tür güncel mevzuları burada tartışabiliyoruz, kaldı ki bu mevzular hem HALKB hem de mevcut ekonomik gidişat ile 1 e 1 ilgilidir. Ayrıca bahsettiklerim %100 doğrudur, yalan dolan iftira algılarla oynama filan yok.
    Her ne kadar Serdars hocam trolluyorsa da bizi… onun yazdiklarinda da dogruluk payi var. Biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Sonucta partisi, dini, siyasi gorusu ne olursa olsun onlar da bankanin ortaklari. Incitmemeye calismak gerekli. Ben dikkatli oluyorum yazarken.

8. Sayın TH, "benim esas beklentim OFAC'tan olumlu bir karar çıkacağı yönündedir" diye yazdım fakat aramzda kalsın bunun olacağına inanmıyorsun değil mi? Ben inanmıyorum, OFAC kıyak geçmeyecek. Malesef yanlış bir yatırım yaptık, kaybettik. Bu saatten sonra zarardan kurtulamayız.

Sayfa 274/1032 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •