Sayfa 285/1032 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Bir örnek daha vereyim: Hükümetin müteahhitlere peşkeş çekerek kamu bankalarının konut kredisi faizlerini aylık %0.98'e yani zararına çekme kararı arifesinde bu faiz aylık %1.25 gibi idi. Yıllık bazda 1.25x12=%15 yapar. O zaman bu kamu bankalarının mevduatlara ödediği ortalama yıllık brüt faiz %13 idi. Arada %2 gibi pozitif bir spread vardı (aynen Avrupada olduğu gibi) ve Ziraat, Vakıf, Halk gayet güzel kâr elde ediyorlardı. Eğer Pilavlı Hocanın dediği gibi 5-6 puanlık bir işletme gideri söz konusu olsa idi, mevduat maliyeti kafadan %18-19 olacaktı. Bu maliyetten toplanmış kapitalin faiz indirimi arifesinde olduğu gibi %15 yıllık faizden kredi olarak verilmesi durumunda da kâr elde edilmesi mümkün olamazdı. Kâr elde edildiğine göre, işletme maliyetinin 5-6 puan gibi olması mümkün değildir, olsa olsa %0.5 (yarım puan) gibi olur (Avrupa bankalarındaki oran), hadi düz hesap buna 1 puan (%1) diyelim.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    İş bu dava; yıllık ticaret hacmi 10 milyar doları zar zor geçen bir ülkeyi (üstelik ABD'nin TR'ye karşı fazlası var) baskı altında tutmak için diğer ülkelerde olduğu gibi ticaret savaşları yerine gayet elverişli bir enstrüman haline geldi maalesef......
    Yetkisizcim, bu mevzu tatlılıkla halledilecek. Hele şu CB seçimi bir sonuçlansın.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Diğer yandan, global borsalarda son 10 yıldır devam eden rallinin sonlarına yaklaşıldığı ve olası bir düzeltmede Borsa İstanbul'un da kendine düşen payı alacağı yönündeki analist yorumlarını da dikkate almak gerekir...Böyle bir durumda oldukça sıkıntılı bir süreçten geçmekte olan HALKB'nın dahilinde olduğu sektörden daha olumsuz bir performans göstereceğini düşünenlerin sayısı azımsanmayacak ölçüdedir bence...Kaldı ki bu ülke "Demir gibi banka" reklamlarıyla uyandığı bir sabah o bankanın iflasına tanık olmuş yatırımcıların bulunduğu bir ülke...
    Gelinen noktada 24 Haziran seçimleri ile ilgili analizlerimi paylaşayım...

Diyelim ki M.İnce veya M.Akşener kazandı...Her ikisi de alt yapıda koalisyonla yönetmek zorunda kalacak memleketi...Ve diğer başlıkta aynı günlerde paylaştığım üzere, bu memleketin borsasının koalisyon fiyatlaması 2.20 dolar zirve olmak üzere aşağılardır....Aynı şey R.T. Erdoğan için de geçerli...Bahçeli'nin daha şimdiden çok çetin ceviz olacağı ortada...Kaldı ki konjonktürel değişkenliklere çok çabuk uyum gösterebilen bir yapıya evrildiler son yıllarda...Daha 2 sene önce CHP ile Ankara yerel seçimlerinde yan yanaydılar unutmayalım...

Ve an itibariyle piyasa bu yazdıklarımızı fiyatlamakta...Bunlar iç sebepler, dış sebepleri trend kardeşim zaten yazıyor her gün...Neticede bizler ekran bağımlısı traderlarız, siyaseti siyasetçiye bırakıp asıl işimize konsantre olmalıyız...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hocam bana hiç inandırıcı gelmedi bu rakamlar. Size Avrupa ülkelerinden örnek vereyim: Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika artı İsviçre gibi çekirdek Avrupa ülkelerinde konut kredilerinin yıllık faiz oranı %2 nin altındadır, vadeye göre %1.5 e kadar iner. Tüketici kredilerinin yıllık faiz oranları ise bu ülkelerde %2.5 civarındadır. Bireysel banka mevduat hesaplarının getirisi ise kabaca yıllık %0.5 civarındadır (İsviçre hariç). Aradaki spread'e bakar mısınız? Konut kredilerinde %1'e kadar iniyor, tüketici kredilerinde ise %2 ye kadar çıkıyor. Ve bu kredileri açan AB bankaları %1-%2 gibi spread'lerle güzel kârlar elde ediyorlar. Demek ki operasyonel/işletme maliyetleri %0.5'den fazla değil, bundan bu anlam çıkıyor. AB bankaları %0.5 lik operasyonel maliyetle çalışıyorken TR bankalarının sizin dediğiniz gibi %5-6 lık hatta %7-9'luk maliyetlerle çalışıyor olması mümkün değildir. TR bankalarının operasyonel maliyetleri AB bankalarından belki %50 daha yüksektir ve bu da %0.75 yapar, hadi düz hesap AB maliyetinin 2 katını baz alıp 1 puan diyelim en fazla ve bu da %1 yapar. Sizin verdiğiniz %5-6 hatta %7-9 luk maliyetler gerçeklerle uyuşmuyor.
    Ben Malta da yasiyorum. Hem konut hem de bireysel kredi cektim. Oranlar cok cazip.

Konut kredisi 39 yila kadar cekebilirsiniz. Ust yas siniri 65. Ortalama oran yillik 2.99. Ilk 3 yil ise 1.99.

Hani kira oder gibi ev sahibi olmak diyorlar iste aynen oyle. Hatta ev almak daha ucuza geliyor. Cunku hem daha az oduyorsun hem de evin degerleniyor. Kazan kazan durumu

Bireysel kredilerde yine cazip. Yillik 5 civari ama bireysel kredi almak zor. Ihtiyaci kanitlamak lazim ve maksimum bir ust sinir var. Burada bu oran 40 bin euro. Cunku ecb paranin ab disina cikmasini istemiyor.

Mevduat faizleri 0.5 idi ama yeni yeni yuzde 1 cekiliyor.

Avrupada bir seyin sahibi olmak zor.degil. Ornegin bir araba alacaksiniz. 7 yil vadeli kredi cekebilitsiniz. 15 bin euro degerinde bir arabaya ayda 200 euro odeyerek sahip olabilirsiniz. 200 euro insanlarin aylik gelirine oranla cok dusuk bir rakam.

Maaleaef turkiye de her sey zor. Araba fiyatlari evet pahali ancak alim gucu cok dusuk. Bir memur bir yillik kazanci ile orta segment bir araba alamiyorsa o ulkede problem vardir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Gelinen noktada 24 Haziran seçimleri ile ilgili analizlerimi paylaşayım...

Diyelim ki M.İnce veya M.Akşener kazandı...Her ikisi de alt yapıda koalisyonla yönetmek zorunda kalacak memleketi...Ve diğer başlıkta aynı günlerde paylaştığım üzere, bu memleketin borsasının koalisyon fiyatlaması 2.20 dolar zirve olmak üzere aşağılardır....Aynı şey R.T. Erdoğan için de geçerli...Bahçeli'nin daha şimdiden çok çetin ceviz olacağı ortada...Kaldı ki konjonktürel değişkenliklere çok çabuk uyum gösterebilen bir yapıya evrildiler son yıllarda...Daha 2 sene önce CHP ile Ankara yerel seçimlerinde yan yanaydılar unutmayalım...

Ve an itibariyle piyasa bu yazdıklarımızı fiyatlamakta...Bunlar iç sebepler, dış sebepleri trend kardeşim zaten yazıyor her gün...Neticede bizler ekran bağımlısı traderlarız, siyaseti siyasetçiye bırakıp asıl işimize konsantre olmalıyız...
    Nasıl asıl işine döneceksin ? Siyaset , siyasetçiler yüzünden asıl işini yapman mümkün değil ... Olay seni endirek değil, direk ilgilendiriyor . Bu bağlamda siyasi olayları yorumlayarak bir şeyler kazanır veya kaybedersin.Şu konjonktür de siyaseti dışlamak veya ilgilenmemek zarara yol açar ki ... Pozisyon alma babında son derece önemli diyorum siyaset... Yakın tahlilde .... Fikir alış verişleri herkesi aydınlatacaktır .

6. Hükümetin müteahhitlere peşkeş çekerek kamu bankalarının konut kredisi faizlerini aylık %0.98'e yani zararına çekme kararı arifesinde bu faiz aylık %1.25 gibi idi.
    Bazı özel bankalar da girdiler bu yükün altına...Haksızlık etmeyelim...Burada asıl maksat konut satmak değil, mevcut projeler için eldeki konutlar üzerinden çok düşük faizle finansman sağlamak...Şöyle düşünelim: Ben orta düzey bir müteahhidim ve elimde 50 adetlik konut stoğu var...Satışlar gayet kötü ve mevcut projem için yeni bir kredi almak istesem dünyanın faiz yüküne katlanmak zorundayım...Başka bir şirket üzerinden % 0.98 oranıyla çekilen krediyi inşaat şirketime yönlendirsem kim ne diyebilir ki bana ?...Neticede elde mevcut stok gayrimenkullerin ekspertiz değerinin % 75'i üzerinden oldukça düşük faizli ve dahi uzun vadeli finansman...Kim istemez ki ?...

Mesela yani...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

7. Ben siyaset değil; siyasetin sonuçlarını yazarım...Analiz ederim...

Başka kapıya...

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ben Malta da yasiyorum. Hem konut hem de bireysel kredi cektim. Oranlar cok cazip.

Konut kredisi 39 yila kadar cekebilirsiniz. Ust yas siniri 65. Ortalama oran yillik 2.99. Ilk 3 yil ise 1.99.

Hani kira oder gibi ev sahibi olmak diyorlar iste aynen oyle. Hatta ev almak daha ucuza geliyor. Cunku hem daha az oduyorsun hem de evin degerleniyor. Kazan kazan durumu

Bireysel kredilerde yine cazip. Yillik 5 civari ama bireysel kredi almak zor. Ihtiyaci kanitlamak lazim ve maksimum bir ust sinir var. Burada bu oran 40 bin euro. Cunku ecb paranin ab disina cikmasini istemiyor.

Mevduat faizleri 0.5 idi ama yeni yeni yuzde 1 cekiliyor.

Avrupada bir seyin sahibi olmak zor.degil. Ornegin bir araba alacaksiniz. 7 yil vadeli kredi cekebilitsiniz. 15 bin euro degerinde bir arabaya ayda 200 euro odeyerek sahip olabilirsiniz. 200 euro insanlarin aylik gelirine oranla cok dusuk bir rakam.

Maaleaef turkiye de her sey zor. Araba fiyatlari evet pahali ancak alim gucu cok dusuk. Bir memur bir yillik kazanci ile orta segment bir araba alamiyorsa o ulkede problem vardir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Türkiye'yi uçurduk diyorlar ya ... Nerdeyse Almanya'nın , Hollanda'nın seviyesine geldik geliyoruz havasına girdiler .. 16 yıldır yaptıklarımız ortada diye diye kafamızı şişirdiler .. Sanki diğer ülkeler 16 yıl önce bıraktıkları yerde duruyor da .. Biz uçtukda başımız ğöğe değdi ... Dünyada çoğu ülke bizi on katladı gitti .. 16 yıl önce aldığın yerde dursaydı bari Türkiye ... İstesen de durmazdı zaten ... Ben bile yönetsem bundan daha iyi olurdu ... Tabiki problem var böyle ülkelerde ... 5-10 yıl gelirinle orta segment bir arabayı anca alırsın .. Hatta ömür boyu hiç alamayacak 20 milyon insan var bu ülkede .. Kimse kimseyi kandırmasın ... 20 yıl önceki yaşam tarzını önümüze koyuyor ve bakkkk ben nerden nereye getirdim diyor ... Sanki diğer ülkeler yerinde saydı ... Olması gerekenin /25 'i bile ancak oldu bu ülkede ... dünyaya para saçıldı .. Akıllı ülkeler üretime fabrikaya gömdü paraları ... Biz yola, konuta, köprüye gömdük ... Hadi şimdi ; yolu , köprüyü , konutu ihraç et yurt dışına ve memlekete döviz girdisi sağla.. Buyur hadi ihraç et bu malları .

Sayfa 285/1032 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •