Sayfa 39/655 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon
Arama sonucu : 5238 madde; 305 - 312 arası.

Konu: AKBNK - Akbank T.A.Ş.

1. Bugün gene veriyorlar, inanılır gibi değil...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,157
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bugün gene veriyorlar, inanılır gibi değil...
    Sn selka banka bilançolarinda ciddi sorunlar olabilir mi acaba ? [emoji848]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Sn selka banka bilançolarinda ciddi sorunlar olabilir mi acaba ? [emoji848]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sn.Human TR'de ekonomi demek Faiz, USD ve nihayetinde Banka demektir.. Bu 1980 ler de de, 1990 lar da da, 2000 ler de de, 2010 lar da da ve de 2020 ler de de değişmeyecektir...

Çünkü değişmesi amacı ile şimdiye kadar hiçbir köklü temel ekonomik iş yapmadık...

Nüfus arttı, ihtiyaçlar arttı, büyüme arttı...

Ama ekonomik sistem aynı kaldı... O kadar...

Sonuçta bu piyasada en ucuz ne kaldı ise; ona yatırım yaparım ben...

1 Akbank parası= 1 kg patates ediyorsa; kim ne derse desin AKBANK'ı patatese tercih ederim...

Sanayi gidiyor gibi olabilir; USD yükseliyor gibi olabilir; ama bunlar hep gibidir... Çünkü;

Bunlar eninde sonunda BANKA ların kapısını çalar yada çalmak zorundadırlar...

Banka gitmez ise; sonuçta sanayii de gitmez, iş'te artmaz, aş'ta artmaz...

2*2=4

2Ç bilançolarına gelince ; Banka para satar... İlk faiz artışı belki bankaları zorlar.. İlk etapta kredi oranları düşebilir...

Lakin çalışanlara gelen Ocak zamları, Temmuz zamları ile fark kapanır.. Satın alma gücü nispi olarak artar...

Enflasyon UFE de %20 çıktı... TEFE ye 2 ay sonra vurur... Ama sonuçta malını satan bu %20 yi ekleyecektir.. Cirosu artacak, artan ciro karlılığı getirecektir...

Mesela;

Akbank şu an 7,38 TL oldu...

Karlılığına bakıp yıllıklandırırsak; hisse başına kar bu yıl 1,73 TL olucaktır..

Ama %25 enflasyonun olduğu bir ekonomide seneye bu kar EKONOMİ 3 YIL YATAYDA DAHİ GİTSE

bu enflasyon oranı ile; hisse başı kazanç 2,16 TL olucaktır....

Bir sonraki sene 2,71 TL olucaktır...

Hisse maliyetin 7,38 TL iken; 3 yılda 7,38 TL sermayen sana 1,73+2,16+2,71=6,60 TL yatay giden bir ekonomide kazandıracaktır...

Oysa; şu an F/K =4,75 iken bu tip enflasyonist ekonomide bence gerçekte F/K 3,2 dir... Eninde, sonunda BANKA kazanır..

İlk baştan kaybeder gibi davranır yada davranabilir, ama sonunda bu FAİZ ve enflasyonist sistem 2 yada 3 çeyrek sonra BANKA bilançosu lehine TSUNAMİ şeklinde döner...

Fazla uzatmadan; sorunuzun cevabına gelince

Bu çeyrek AKbank dan 1,600,000,000 TL ile 1,750,000,000 TL arası kar bekliyorum.. Yani beklentim 1 Ç ile aynı... Ne eksik ne de fazla...

Bu rakamların altı yada üstü gelirse;

Sürpriz olur...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TüRkİyE
    Gönderi
    1,827
    Akbank diğerlerine göre farklı hareket
    ediyor...
    "" SEN NEYMİŞ SİN BE ABİ (akbank)
    8000 gönderimden sonra yeni sayfa ile devam... ***("Yatırım Tavsiyesi Değildir... Kimse Dikkate Almasın...")***

5.  Alıntı Originally Posted by because Yazıyı Oku
    Akbank diğerlerine göre farklı hareket
    ediyor...
    "" SEN NEYMİŞ SİN BE ABİ (akbank)
    SN.Because; bunu da kabul ediyorum.. Diğerleri artarken Akbank daha nazlı artıyor... Düşerken Akbank çok daha şiddetli düşüyor...

Ortada bence makul bir sebep yok...

Diğer bankaların hepsinin bir özürü varken; Akbank'ın yok...

Garanti sonuçta bir mevduat bankası.. Mevduat ve müşteriyi diğer vahşi küçük bankalara kaptırma potansiyeli en yüksek olan bankadır.. PATTT diye eriyen müşteri sayısı ve mevduatı ile karlılık tepe taklak olabilir..

İş Bankası'nın sırtında CHP hisseleri hep bir yük ve özrü olmuştur.. Hele 18 yılda... AKP nin her aldığı seçimle beraber acaba İş Bankasına el koyabilirler mi psikolojisi yada fısıltısı bu bankayı eriyip bitirir... Hele hele 40 milyar TL Özkaynakları ile tam seçim sonrası; nakite sıkışık devlet ve hükümet için "Kaymaklı Ekmek Kadayıfı" konumunda ise....

Yapı Krediye gelince.. %50 ortağı DİREKT batmış... İtalya'da UNİCREDIT can çekişiyor... YKB sından gelen kar rakamları olmasa çoktan "Konkordato" ilan etmişti ama uzatmaları oynuyor...

Vakıfbank'a gelince... Özel banka gibi davranıp BUUZZ gibi bir KAMU bankasıdır.. Şu sıkışık ekonomide faizleri dibe çekip karlılığı millete ve halka düşük faizli krediler ile ilk dağıtıcak KAMU İKTİDARI GÜDÜMÜNDE olan bankadır.. Vakıfbank karlılığını sermayedarları yerine Kamuoyu ile paylaşacak gibi duruyor.. Bence tek bir KHK ya bakar... 24 milyar TL olan özkaynakları KOBİ lere en az 5 yıl İLAÇ olur...

Halkbank'a gelince... ABD yargısı önünde BANKA dan ziyade KAÇAKCILIK YAPMIŞ ORGANİZE BİR ŞEBEKE durumundadır.. Sen ne dersen de; yada ne anlatırsan anlat... ABD yargısı ufacık minnacık sayılabilecek 1 milyar USD lık bir ceza kesse; Banka batmıştır.. Ederi zaten şu an 2 milayr usd etmiyor sanırım....

ICBC ye gelince; bugün geldi; yarın ben gidiyorum, hadi eyvallah diyebilir...

Denizbank; BIST te zaten yok.. Yeni sahipleri olan ARAP lar tam bir belirsizlik... Hele TR de bankacılığı bilmiyorlarsa...

Bunların içinde bir HOLDİNG bankası olan AKBANK bence tek parlayan Türk BANKASI... Bireysel müşteri olsa da olur olmasa da.. Mevduat bankacılığı zaten amaçları değil... Siyasi bir kimliği asla olmadı... Saçma sapan sakat proplemli bir ortağı yok. Sabancı Holdinge bağlı 27 adet A.Ş nin sadece mobilyaları yenilense ve bunun için AKBANK kredisi kullansa ki; zaten durgun olan bir ekonomide dahi AKBANK Sabancı Holding ve bağlı kurum kuruluş ve ortaklıklarının finansal işlerini yapmak için kurulmuş olan bir banka olarak; yapacağı dönemsel kar ona ve sermayedarlarına yetecektir.....

Lakin; başta dediğim gibi; benim de anlamadığım şekilde hergün daha NEGATİF...

İzleyip, göreceğiz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TüRkİyE
    Gönderi
    1,827
    Selka kardeş eline sağlık...
    8000 gönderimden sonra yeni sayfa ile devam... ***("Yatırım Tavsiyesi Değildir... Kimse Dikkate Almasın...")***

7. *ubs, yapı kredi, akbank, halkbank ve garanti bankası için tavsiyesini 'sat' olarak başlattı
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

8.  Alıntı Originally Posted by adestim Yazıyı Oku
    *ubs, yapı kredi, akbank, halkbank ve garanti bankası için tavsiyesini 'sat' olarak başlattı

UBS iyi tavsiyede bulunmuş.. Allah'tan kademeli alacak kadar tecrübeliyim.. Açıkça yazayım.. Portföyümün %70'i Akbank'da.. 8,25 TL den başladım almaya... 7,69 TL ortalamam var.. Kalan %30 unu ise 7,00 TL ye kadar kademelendirdim...

7,00 altı UBS in dediği gibi.... Olmaz mı? Elbette olur...

O DA UBS'İN OLSUN O ZAMAN!....

Olur ise de , bizim gibi ky cıyı;

"%25 enflasyon canavarının kol gezdiği Türk Ekonomisinde; TL'nin resmi olarak PUL statüsünden çok daha değersiz bir emtiaya; 6 TL ile 3 adet Patates, 5 TL ile 2 adet Soğan dahi alınamayan bir düzende; Mazotun 6TL olduğu, USD ın 5 TL olduğu; beyaz yahut sarı leblebinin bile geçen seneye göre %70 zamlandığı, kıymetsiz bir tek TL nin kaldığı bir ekonomik sistemde; elinde TL tutup; nereye yatırım yapsam da kurtulsam şundan denilen bir ortamda; fellik fellik TL SAT; kahve Al, yeşil mercimek AL, Patates AL, Soğan AL, Bakla AL; Buğday AL; Bakır AL, Altın Al, Gümüş AL, bezelye AL, da ne alırsan AL! tavsiyelerinin havalarda uçuştuğu bir zamanda;

BEDAVAYA TÜRK EKONOMİSİ ve BIST'İN TEK VE EN ÖNEMLİ MARKA DEĞERİ OLAN AKBANK SAHİBİ YAPAR..

Sonunda da "Allah razı olsun, UBS" deriz...

Lakin "Kazın ayağı o denli maalesef değil... UBS nereye ne tavsiyesi verdiği bellidir..

Bu sayfaları okuyanlarda en az benim kadar tecrübelidir...Bu yatırım şirketlerinin %90 YANLIŞ; %10 Doğru Tavsiyede bulunduklarını..

Not; UBS 'in tavsiyesi elbette profesyonel... 7 TL den 2018 Yılında 2 Ç de AKBANK'ı SAT diyor....

Lakin bu tavsiyeye uymadan önce;

2007 yılında (Global Kriz) 6,78 TL olarak alınıp, satılırken... (Tam 11 yıl önce;2007 Yılında neler yaptığımızı bir düşünelim?)

UBS KY cılara ne tavsiyesi veriyordu? diye kafamda deli sorular dönmüyor da değil, hani...

Ancak; Tavsiye tavsiyedir... Bu denli profesyonel şirketler saçmalamaz...

Karar "SİZ KÜÇÇÜK YATIRIMCILARIN...."

Hadsizlik yapmak istemem ama;

Bana da; sizlere "Bol Kazançlar..." dilemek düşer...
    Son düzenleme : selka; 06-07-2018 saat: 01:41.

Sayfa 39/655 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •