Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8182 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by DeliKAN Yazýyý Oku
    Ticaret deðil, üretim yapýyoruz.. Ýþletme, finansman ve üretim giderleriniz de (doðrudan ya da dolaylý olarak) dövize ve faize baðýmlý..

Alaka bu iþte..

Sizin o dediðiniz tamamen yerli kaynaklarla yaptýðýnýz üretimler için geçerli olabilir.

Alaka bu iþte..

Cari açýk denen þey de bu ALAKA ile ilgili iþte..
    Ya 100 dolarlýk ihracat için 80 dolarlýk ithalat yapýyorsan o iþi yapma zaten.Ama iþçi,elektrik vergi yapmak zorunda olduðun ithalat falan kurtarýyorsa netde dolar kazancýn varsa o ihracat manalý.Devaulasyon bence de ihracat açýsýndan faydalý.En azýndan ithalatýn düþer millet haketmedikleri arabalara binmez haketmedikleri ý phone larý kullanmaz,cari açýðýn düþer , o açýdan bile devaulasyon mantýklý.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alýntý Originally Posted by HAKEM Yazýyý Oku
    Ya 100 dolarlýk ihracat için 80 dolarlýk ithalat yapýyorsan o iþi yapma zaten.Ama iþçi,elektrik vergi yapmak zorunda olduðun ithalat falan kurtarýyorsa netde dolar kazancýn varsa o ihracat manalý.Devaulasyon bence de ihracat açýsýndan faydalý.En azýndan ithalatýn düþer millet haketmedikleri arabalara binmez haketmedikleri ý phone larý kullanmaz,cari açýðýn düþer , o açýdan bile devaulasyon mantýklý.
    Cari açýðý azaltmanýn yolu ihracatý arttýrmaktan ziyade, ithalatý azaltmaktan geçer..

Bakýn ne yapýyor Amerika.. Ýhracatýný mý arttýrmak için gümrük vergilerini yükseltiyor yoksa ithalatýný azaltmak için mi.. ?

Alýntý Originally Posted by DeliKAN Yazýyý Oku
    Cari açýðý azaltmanýn yolu ihracatý arttýrmaktan ziyade, ithalatý azaltmaktan geçer..

Bakýn ne yapýyor Amerika.. Ýhracatýný mý arttýrmak için gümrük vergilerini yükseltiyor yoksa ithalatýný azaltmak için mi.. ?
    E dolar artýnca ithalat azalýr mý çoðalýr mý.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    E dolar artýnca ithalat azalýr mý çoðalýr mý.
    Bilmem.. ?

Buðdayý patatesi ithal edecek duruma düþmeseydik bir cevap verebilirdim belki..

Enerjide dýþa baðýmlýyýz.. Kabul..

Ama kendi (yerli) imkanlarýmýzla üretebileceðimiz ürünlerde de dýþa baðýmlý hale geldiðimiz için cevap ver(e)meyeceðim sorunuza..

Ha bu laflar ve teori bana ait deðil sadi hocaoðlu anlattý bloombergde benim de aklýma yattý.Adamýn hakkýný yemiyeyim.Düþüncenin patenti ona ait,ben de her kelimesine katýlýyorum bu teorinin.

6.  Alýntý Originally Posted by HAKEM Yazýyý Oku
    Ha bu laflar ve teori bana ait deðil sadi hocaoðlu anlattý bloombergde benim de aklýma yattý.Adamýn hakkýný yemiyeyim.Düþüncenin patenti ona ait,ben de her kelimesine katýlýyorum bu teorinin.
    Aynen, ben de dün gece küresel piyasalarda dinledim. Ege CANSEN hoca çok þahane anlatýyordu ama þaklaban sunucu ikide bir hocanýn lafýný keserek malum çevrelere yaranmaya çalýþtý.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •