20 dk sonra Tokyo piyasasi aciliyor. Bakalim ne olacak.
20 dk sonra Tokyo piyasasi aciliyor. Bakalim ne olacak.
Şimşek'ten de bir hayır gelmedi TR ekonomisine. Hep konuştu durdu, icraat sıfır. 10 yıldır yapısal reformlardan bahsedip durdu ama hiç bir yapısal reform hayata geçirilemedi. Zaten hep abartılmış bir şahsiyetti, öyle pek de donanımlı biri değildi. Merrill'de basit türden finansal analistlik yapan bir adamdı. Sürekli AKP'nin icraatlarını alkışlaması yüzünden bakan yapıldı.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Erdoğan’ın etrafında bulunan bazı kişilerin aşağıdaki görüşleri savunduklarını duymuştum. Bu aşağıdaki görüşler için kendim olumlu olumsuz bir fikir bildirmeden siz değerli arkadaşların görüşlerini öğrenmek isterim.
Adamlar aynen bu mealde tezler ortaya koymaktalar:
Borsadaki şirketlerimizin halka açık olan paylarının zaten %62si yabancıların elinde. Bu şirketleri yabancıların elinden kurtarmamız lazım. Bu yabancı yatırımcıları ellerindeki malları yok pahasına satarak ülkeden gönderebilirsek ucuzlayacak bu şirketlere yerli sermaye grupları daha az bir bedelle ortak olabilir. Bu sayede yabancıların eline geçmiş şirketlerimizi millileştirmiş oluruz. Bunlar ülkelerine giderken döviz alarak gideceklerinden dolar artacaktır belki ama bu durum ithalatı frenleme, ihracat rekabetçiliğimizi artırmayı sağlayacaktır. Bu şekilde dibi görüp şirketlerimizi millileştirdikten ve sermayeyi yeniden dağıttıktan sonra yeniden ama bu sefer milli olarak yükselebiliriz.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri