Sayfa 351/1032 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451851 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,801 - 2,808 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Garanti'de Merrill'in 30 milyon lot daha satisi var. 100 milyon lot etti 2 gunde. %5 ekside.
    Sahenk'in oldugu kesindir artik bu kadar malin. Fon falan degil.
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet bana da "GARAN'da çok ciddi bir yerli ortak satışı var" diye istihbarat geldi
     Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Sayin trendhound Peki diğer bankalarda da çok ciddi yerli bir ortak satışımı var? Herkes garanti diyor ferit şahenk sattı diyor. Sanki halk bankası garantiden az düştü son iki günde.
    Doğuş grubu açıklama yapmış kızmış size bizim alakamız yok biz satmadık zaten elimizde satacak hisse yok diyor.
    Yaklaşımınız sorunluymuş bilginiz olsun

"Bu iddiaların tamamı maksatlı ve gerçeklere aykırı olup, 22/03/2017 tarihinde BBVA’ye Garanti Bankası’nın %9,95 oranındaki hissesinin satışından sonra, Grubumuzun yeddinde kalan sembolik hisse oranı %0.05’dir. Üstelik bu kadar az sayıdaki hisse içinden bile herhangi bir satış gerçekleştirilmemiştir.
    Bu miktarın dışında, Grubumuzun Merrill Lynch ve/veya başka bir kuruluş nezdinde bulundurulmakta olan herhangi bir hissesi de yoktur. Olmayan bir hissenin, satışının da mümkün olamayacağı tereddütsüzdür. Dolayısıyla, son 16 aydır hiçbir Garanti Bankası hissesi satmayan bir grubun, banka hisselerinin düşüşünden sorumlu olarak gösterilmesi, sorunlu bir yaklaşımın ürünüdür."

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Doğuş grubu açıklama yapmış kızmış size bizim alakamız yok biz satmadık zaten elimizde satacak hisse yok diyor.
    Eskiden Koc ve Sabancinin hisselerini ulkeye guvenmedikleri icin gizli olarak Hollandali fonlarda tuttugunu bilirsin herhalde sn. pilavli.

130 milyon lot mal satildi 2 gunde. Tedavuldeki lotlarin %6'sina denk geliyor bu meblag. En buyuk fonda 70 milyon lot var.

Bildirmeden etmeden ben birisinin 130 milyon lot alabilecegine ihtimal vermyorum sirketin sahiplerinden baska.

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu doğru bir yaklaşım değil, bankaların sermayeleri var ve bu sermayeye uygun bir kar etmek zorundalar, yoksa kapitalist sistemde bankacılık yapmanın anlamı kalmaz ve bankaları kapatıp parayı daha karlı başka bir sektöre (mesela inşaat, avm) geçirmek gerekir. Bankacılık sektörünün ülkemizde ikamesi yok, sektörü sallamak dalga dalga çok daha büyük etkilere neden olur.
    Bence daha doğru bir yaklaşım bankalar ulusal ve uluslararası normlara göre fazla kar ediyorsa ek vergi salıp karını törpülemektir. Sonra devlet o ek vergiyle istediği yere teşviği verir.
    Iyi de bu sizin ongoronuz. Dogru olup olmamamsi onemli deil. Gerceklesmesi temel kriter. GErcek ise bu. Bankalarin kar etmesini istemiyorlar. Zaten Dusuk karli kamu bankalari gorecegiz yeni donemde. HALKBANK hissedarlari olarak kotu yerdeyiz. Uzerinde birde OFAC var

4.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    1 > Berat Albayrak Ekonomist degil. 100 kisi Iktisat okur ama 1 kisi anlar. Berat Albayrak bugune kadar "ekonomist" olarak ne yapmis, kac tane tez, makale yayinlamis, kac kez gorus bildirmis. Berat albayrak tepeden inme birisi sadece, vasifsiz bir eleman

2> Beklenti alinir gercek satilir. Halkbank zaten yaklasik 1 yildir bu cezayi fiyatliyor. Bankayi batiracak, cezayi odeyecek duzeyde olmayan cezalar gelirse agresif fiyatlamalar gorulebilir

3> FED ve USA dan nasil bir U donusu bekliyorsunuz. Simdi Ticaret savaslari var. Bu ticaret savaslarinda soylendigi gibi 200 milyar dolarlik urune de ek vergi gelirse bu ABD nin enflasyonunu artirir ve bu da FED i faiz artirimina zorlar. ABD den veriler cok iyi geliyor, ABD nin borc yuku 21 trilyon ve cari acigi yuksek. Bu borcu dusurmek icin cari acigini kapatmali ve paranin, yatirimlarin ABD ye donmesini saglamali.

---------------

Sizin yaklasimlariniz su ortamda cok ama cok iyimser bir tablo ciziyor.

Evt iyimser olmak zorundayiz. BAska care yok. . Berat Albayrak ekonomist olmayabilir sizin gozunuzde,ama bir ton danismani var. Onlarin dedikleriyle hareket edecektir. Fevri veya sacma cikislar yapmasini beklemiyorum. Sabahta Piyasanin istedigi tonda konustu. Bence bu yuzden olumludur.

Gercek geliyor. unutmayin bundan bir kac once 10 lu 9 lu fiyatlar gorulmez dib deniyordu . Suan 6.5 dan alici satici fiyatlaniyor.

Cinle devam eden savasta Eger CIN Yuanin degerini dusurup Dolar BAzinda, amerikanin verdigi vergilere karsi onlem almis olur bi yerde. Amerikan yonetimide guclu dolarin ekonomiye zarar verdigi hakim. Rekabetci fiyatlarini yitirmis gibi olur guclu dolarla.

FED bence bu faiz artirimlarina bi yerde dur diyecek.

Tabi bunlar benim ongorulerim. Evet iyimserim ama baska da care yok gibi.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Eskiden Koc ve Sabancinin hisselerini ulkeye guvenmedikleri icin gizli olarak Hollandali fonlarda tuttugunu bilirsin herhalde sn. pilavli.

130 milyon lot mal satildi 2 gunde. Tedavuldeki lotlarin %6'sina denk geliyor bu meblag. En buyuk fonda 70 milyon lot var.

Bildirmeden etmeden ben birisinin 130 milyon lot alabilecegine ihtimal vermyorum sirketin sahiplerinden baska.
    Doğuş grubunun açıklamasına zerre güvenmedim, doğru da olabilir yalan da olabilir. Çok da önemli değil, o ya da bu farketmez gerçeği bilsek ne değişecek, birileri kamyonla mal sattı/satıyor elimizdeki sonuç bu.
    Bu arada sata sata hala bitiremediler, iyice çöp edecekler hisseleri..
    Düşünüyorum da Norveç varlık fonunu bir kez daha takdir ettim, adamlar halkbanktan iyi yerde çıktı geçen sonbaharda.

6.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Iyi de bu sizin ongoronuz. Dogru olup olmamamsi onemli deil. Gerceklesmesi temel kriter. GErcek ise bu. Bankalarin kar etmesini istemiyorlar. Zaten Dusuk karli kamu bankalari gorecegiz yeni donemde. HALKBANK hissedarlari olarak kotu yerdeyiz. Uzerinde birde OFAC var
    Bir bölümü benim öngörüm ama özsermaye karlılığı diye bir kavram var. Devlet bankaları kar etmeden yapabilir ama özel bankalar kar etmek zorundadır, özsermaye karlılığı uzun süre düşük kalırsa başta yabancı bankalar piyasadan çekilmeye başlar ve bankacılık sektörü küçülür, bu da kimsenin faydasına olmaz. Bankacılık sektörümüzün özsermaye karlılığı fazla değil zaten, okumak isterseniz biraz eski bir yazı ama: http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...iyor--2500038/

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sayın Hocam, KY'ların bayıldığı ve sürekli uyguladığı, sizin de destek verdiğiniz "hissede maliyet düşürme taktiği" ile ilgili son görüşlerinizi alabilir miyiz? Hala bu taktiğin tekerleğin icadından bu yana ortaya çıkan en muhteşem buluş olduğuna inanıyor musunuz?
    Üstat bunu not aldım şimdi borsayı izlemekten birşeye halim yok haftasonu piyasa kapansın moralim biraz düzelsin sana uzun bir yazı yazacağım.
    Bu arada bizi biraz teselli etsene hiç keyfimiz yok..

8. Ben bugün can sıkıntısından grafik bakarken öylesine matriksteki şirket kartına baktim. Piyasa değeri 1milyar 653 milyona düşmüş. Bir an düşündüm neymar barcelonadan psg ye 250 milyon euro ya (300 milyon dolara) transfer olmus. Kocaman banka diyoruz ama 5.5 neymar ediyor. Moralim çok bozuk. Hiç dip yapacağı benzemiyor. Her ay yeni bir dip. Gerçi sıfır olmasına bişey kalmadı 642 kademe. Borsa en kötü senaryoda 70 bin olsa halkbank bence sıfıra yakın olur malum betası düşerken çok yüksek.

Sayfa 351/1032 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451851 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •