Sayfa 39/350 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 305 - 312 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1. Sonuç çok iyi çıkıyor neden kötü sonuç çıkaracağını varsaydınız? Birde para atma deneyine katılıyorum ancak sizlerdeki sistemler farklı periyotlarda da iyi çalışıyor mu? Deneyimleriniz çok bu konuda bildiğim kadarıyla değerlendirmenizi rica ederim. Teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku

Merhaba,

Komisyon oranını yüz binde 8 desek ayrıca kayma ne kadar olur sizce? Hiç robot kullanmadım.

Kontrat miktarı konusunda excelde simülasyon yapıyorum. Şöyle belirliyorum başlangıçta kaldıracı belirliyorum sonra son bakiye ve kontrat fiyatına göre yeni kontrat miktarı ayarlanıyor ancak bu yöntemin çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Çünkü büyük karlardan sonra birden kontrat miktarının artması bir anda eğriyi tersine çevirebiliyor. Yada büyük zararlardan sonra kontrat miktarını azaltıyor yeni zirveye çıkması biraz daha zaman alıyor. Sizce kontrat miktarını neye göre belirlemeliyiz?

Ayrıca sistem testi 2015 4. aydan başlıyor diğer periyotlarda çalışması için periyotları değiştirmek gerek bu haliyle diğer periyotlarda (5dk. 15dk vb.) pek iyi sonuç vermiyor. Bu sisteme güvenilir mi sizce?

Teşekkür ederim.
    slm ben matriksciyim ama rapordan yola cıkarak yıllık bazda 1226 işlem gördüm yanlış degilse aylıga vurdugumuzda 100 işlem diyelim kabaca ben reelde sistemim raporunu ve hesap detayında gercekleşen işlemleri not tutarım.derinlikte hep acık olur ekranda cogu zaman kademelerdeki kontratları görmüşsünüzdür 20-30 knt işlemlerde(40-60 knt yapar yeni pozla beraber )50-75 puan rahat kayma oluyor.bide 100 knt üzeri pozunuz varsa (200 knt yenipozla )150-200 puana kadar cıkıyor kayma....aylık 100 işleme vurdugumuzda boşa kürek çekmek gibi bişey bence, ben sistem yaparken yüksek overal bulmakdan cok aylık 30 işlem gecmeyecek şekilde az zararlı sistem yapmaya çalışıyorum (matriksde 3,5 aylık veride 40-50k cok sistem yaptım kısa per de ama 250-300 işlemdi takip ettigimde kayma işi bitiriyor ) yani kısacası az işlem az, az zararlı sistem yapmak (benim kullandıgım takip ettigimde sistemde aylık ortalama hep 30 işlem gidiyor)...bol kazanç herkese robot yapan dostlar
    DUHUL 2007...
    BİZİ BİLEN BİLİR....

3.  Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku
    Sonuç çok iyi çıkıyor neden kötü sonuç çıkaracağını varsaydınız? Birde para atma deneyine katılıyorum ancak sizlerdeki sistemler farklı periyotlarda da iyi çalışıyor mu? Deneyimleriniz çok bu konuda bildiğim kadarıyla değerlendirmenizi rica ederim. Teşekkür ederim.
    iyi çalışması görece bir beklentı yani ne kadar puana iyi diyeceğinize bağlı ama totalde karlı puan üretiyor tabiki.

sermaye birleştirme olayını ben kullanıyorum farklı bır bıcımde bununla ilgili excelde denemeler yaptım.

çok sık işlemde verimlilik güzel az işlemde verimlilik kötü çıkıyor.

sisteminizin mantıgı biraz önemli gerçekten optimize bir sistemmi yoksa hemen hemene her harekete karşı duyarlı bir sistemmi vs gibi birçok durumu var

bu biraz tecrübeyle alakalı tarif etmesi zor bır durum aslında cogu durumu yasayarak görüyorsunuz örnegın gaplerde veya sert düşüşlerde sistem bir hareket yapıyormu.

ne biliyim ne kadar puan yatay harekette sistem zarar etme eğiliminde vesaire baya detaylı bir konu.

20 30 sinyal görünecek sekılde fotograf çekersenız sisteminizin ne tarz hareket ettiğine bakabılırız.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alıntı Originally Posted by devran42 Yazıyı Oku
    slm ben matriksciyim ama rapordan yola cıkarak yıllık bazda 1226 işlem gördüm yanlış degilse aylıga vurdugumuzda 100 işlem diyelim kabaca ben reelde sistemim raporunu ve hesap detayında gercekleşen işlemleri not tutarım.derinlikte hep acık olur ekranda cogu zaman kademelerdeki kontratları görmüşsünüzdür 20-30 knt işlemlerde(40-60 knt yapar yeni pozla beraber )50-75 puan rahat kayma oluyor.bide 100 knt üzeri pozunuz varsa (200 knt yenipozla )150-200 puana kadar cıkıyor kayma....aylık 100 işleme vurdugumuzda boşa kürek çekmek gibi bişey bence, ben sistem yaparken yüksek overal bulmakdan cok aylık 30 işlem gecmeyecek şekilde az zararlı sistem yapmaya çalışıyorum (matriksde 3,5 aylık veride 40-50k cok sistem yaptım kısa per de ama 250-300 işlemdi takip ettigimde kayma işi bitiriyor ) yani kısacası az işlem az, az zararlı sistem yapmak (benim kullandıgım takip ettigimde sistemde aylık ortalama hep 30 işlem gidiyor)...bol kazanç herkese robot yapan dostlar
    Selam, 1226 işlem sayısı 39 aylık süreyi kapsıyor. Yavaş sistem sinyal verdiği anlarda kopup gitmiyor manuel yapmakta bir tercih olabilir işlem başına kayma 25 puan olarak hesapladım excelde ayrıca komisyonu da düştüm. Kaldıracı 5 olarak ayarladım çok büyük bir negatif eğriyle karşılaşmadım.

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    iyi çalışması görece bir beklentı yani ne kadar puana iyi diyeceğinize bağlı ama totalde karlı puan üretiyor tabiki.

sermaye birleştirme olayını ben kullanıyorum farklı bır bıcımde bununla ilgili excelde denemeler yaptım.

çok sık işlemde verimlilik güzel az işlemde verimlilik kötü çıkıyor.

sisteminizin mantıgı biraz önemli gerçekten optimize bir sistemmi yoksa hemen hemene her harekete karşı duyarlı bir sistemmi vs gibi birçok durumu var
    İyi çalışma derken sermaye eğrisi teorik olarak 10 bin TL yi giderler düştükten sonra 300-500 milyona kadar çıkan versiyonlarını çıkardım e tabi teorik olarak VİOP ta bin iki bin kontrat işlem açamayız. Sistem optimize değil her harekette işleme girmiyor.

bu biraz tecrübeyle alakalı tarif etmesi zor bır durum aslında cogu durumu yasayarak görüyorsunuz örnegın gaplerde veya sert düşüşlerde sistem bir hareket yapıyormu.
    Gaplar veya sert düşüşlerde sistem hareket yapıyor mu derken tam anlamadım ama indikatörlerin değerlerindeki değişimden dolayı işlem açabilir tabi ki yeterli koşullar sağlanmışsa. Açmamalı mı ?

ne biliyim ne kadar puan yatay harekette sistem zarar etme eğiliminde vesaire baya detaylı bir konu.

20 30 sinyal görünecek sekılde fotograf çekersenız sisteminizin ne tarz hareket ettiğine bakabılırız.
    Gönderirim fotoğraf tabi ki. Teşekkür ederim.

2008 den beri FX VIOP borsada varım. Algoritmalar konusunda çok bilgim yok. Ancak herkes çok umutsuz gibi konuşuyor boşuna uğraşıyormuşum gibi hissediyorum yani başarılı sistem kaç puan almalı maxdd kaç olmalı kaç işlem açmalı vs. kısaca ekran görüntüsündeki rakamlar ne olmalı? Çok işlemlerde dediğiniz gibi eğriler çok dik pozitif eğimde gidiyor ama teorik olarak bence. O yüzden bende nispeten daha az işlem açacak sistem yapmaya çalışıyorum gün sonu pozisyon kapatıp sabah açan sistemlerde kurdum (gaptan korunmak ve rahat uyumak için) ancak işlem sayısı artıyor dolayısıyla net getiri azalıyor. Bu yüzden şu an bu sistem üzerinde duruyorum.

5. Resmi bekliyorum sermaye birlestirme yapisi gaplerde butun parayi eritiyor.

Kazana kazana gidiyor 1 gap ile 5 ay geriletiyor.

Az islem sayisi oldugunda sermayeyi daha gec birlestiriyor.

Buda max kazanci sinirliyor yuksek lotla yuksek zararli islem yaptiktan sonra sermaye azaltiyor. Buda kayiplarini arttiriyor.

Sistemcilik olayi havadan para basan bir makinaya hic benzemez.

Bu formda en eski sistemcilerden sayilirim

En umutlu ve en umutsuz herhalde benimdir.

5 sene oldu sistem olayina girdim gireli

5 senedir tek kurus para eklemeden viop piyasasinda tutunduk.

1.5 ay once en dibe vurdum. Sermaye olarak artik herhalde bu isi beceremeyecegim dedim psikolojim alt ust olmustu denemedigimiz algoritma kalmadi.

Neyseki son anda ufak bir para yonetim stratejisi dusunduk.

Belkide sartlar bizi buraya itti aslinda yasadigimiz tum zorluklar ve para kayiplari gelisimimizi ve ileriye bakmamizi sagladi.

Tabi tum bu zorluklarda piyasada degil sucu kendimizde aradik

Nerede hata var nerede sorun var vesaire seklinde ilerledik.

Son 1.5 ayda ne oldu dipten yuzdesel sermaye artisi

Yuzde 850 net kazanc oldu. islem masraflari dusulmus halde.

buna raen ana sermayeyi henuz gecemedik ama cok az kaldi.

Bu basarinin sebebi aslinda iyi bir surec olmasi degil tamemen yeni stratejimizin bir geri donusu.

Gelecege artik umutla degil. Kazanacagim garantisiyle bakmaya basladim. Hatta cesitli hesaplarla kar payi cekmeyi bile hesaplamaya basladik.

O gunler gelecek cok yakin ana sermayemizin ustune cikip kar payi cekmeye basladigimizda evet para basma makinasi yarattigimizi dusunebilirim.

Kisaca bu is zorlu cetrefilli ne kadar dibe vurdugumuzu kazanaca bakarak anlamissinizdir. 2 sayfa otedede yazdim sermayenin don cikis hareketi yuzde 850 ye denk geliyor.

Bazi seyleri yasamalisin bu anlatilacak gibi drgil tarif etmesi zor

Optimize sistem ile rasgele sistem arasindaki durumu olcmelisin anlamayq calismalisin

Bir paint ac rasgele grafik ciz acaba senin sistem o grafikte ne yapardi mantikli bir sistemmi gercekten reele uygun mu yani sacma sapan bor hareketede duyarlimi para yonetimi ben gibi hizzli yasayip hizli olmek istiyorsan sana gore

Ayrica 5 kaldirac para yonetimi olmayan icin intahar.

Hos bizde 9 kaldiraca kadar giriyor sistem ama para yonetimi var
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6. sermaye yönetimi gercekten önemli bir konu ben henuz detayli bir calisma yapamadim para yonetmiyle ilgili.

önerebileceginiz kaynak varmidir ya da feyz olmasi acisindan basitce baslangic stratejileri.

dogru ve etkili sermaye yönetimi ile isler cok daha farkli olabiliyor görünen bir sey...

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    sermaye yönetimi gercekten önemli bir konu ben henuz detayli bir calisma yapamadim para yonetmiyle ilgili.

önerebileceginiz kaynak varmidir ya da feyz olmasi acisindan basitce baslangic stratejileri.

dogru ve etkili sermaye yönetimi ile isler cok daha farkli olabiliyor görünen bir sey...

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben bedel ödeyerek hani derler ya bi kulagımın arkası kaldı diyen birisi olarak kullandıgım stratejm
    1-aylık periyotta kontrat sayısına dokunmadan ay bitimine kadar sermayenin yüzde ellisi kadar pozda olurum
    2-ay içersinde kesinlikle poz artırmam
    3-yeni aya gectigimde paraya ihtiyacım varsa kar etmişşem ihtiyacım olanı cekerim veya ihtiyacım yoksa karımın yarısını mala baglarım yarısını teminata beklerim(kullandıgm sistemde iki ay üst üstte - yazmadım cok şükür zarar yazdıgım aylardada en fazla
    4-5k terse kaldım oda benim teminatımın iyi olması sebebiyle devamlı oyunda oldum
    4-bide size atacagım iki resimde bearbull abimden aldıgım fakat günlükte uyarlayamaıgım 10 binlik bi sermayenin günde sadece 200 puan alarak 1 yılda nerelere ulaşabilcegi ..
    5-kısaca PARA YÖNETİMİ YOKSA insanın dogasındaki cok kazanma hırsı eninde sonunda başladıgın noktaya geri getiriryor
    DUHUL 2007...
    BİZİ BİLEN BİLİR....

DUHUL 2007...
    BİZİ BİLEN BİLİR....

Sayfa 39/350 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz