Sayfa 387/1013 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. ENFASYONA BAHANE DOMETES, SALATALIK.

DOLARIN YÜKSELİŞİNE BAHANE SURİYE; GERİSİ ŞAHANE.

Zeybekci’den dolar açıklaması:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesinin bir gerekçesi yok, Suriye olaylarından etkilenilmiş olabilir ancak geçici bir harekettir" dedi.

2. şimdi şöyle bir paradox var .1.si Enflasyonun tuik'in açıkladığından iki kat olduğunu savunanlar öyle düşünen arkadaşlar mevcut.Ülkemizde bir sürü sabit gelirli ,özelde yada kamuda çalışan işçisi mavi yakalı beyaz yakalı vsvs çalışan insan var enflasyon öyle %25 olsa bu sabit gelirliler memnuniyetsizliklerini ifade etmezler mi ....2,si o zaman bu çalışanların aldığı maaşlar ,ortalama bir refah seviyesini karşılıyor insanların ...özel sektör güzel paralar veriyor , kamuda ona keza..ya da şöyle bir şey var fiyat artışları yaşanan ürün ve hizmetler, gerçekten ucuz ...değil mi ? patlıcan 3 liradan 6 liraya çıktığında şaşırıyoruz .nasıl olur diye e patlıcan 3 lira olur mu zaten .3 lira nedir .para mıdır .(tabiki paradır orası ayrı 1 lira madeni parayı sabah akşam cebimden çıkartıp seven biriyim .)...Demem o ki zaten bazı şeylerin fiyatı satın alınabilir seviyede o seviyeden yukarı çıktığında insanlarda sıkıntı yaratmıyor .. Buradaki herkes bilir ki her mal ve hizmetin insan beyninde bir fiyatı vardır .bir yere gidersin ooo usta o paraya olur mu dersin pahalıdır çünkü ..e bazı şeylerde vardır harbiden ucuzdur .o ucuz malın fiyatının artması enflasyon olmaz bana göre ..bilmem yanlış düşünüyorsam bilen açıklasın ..örnek veriyorum öğlen yemeğini ortalama lokantada yiyeceğim diyelim bir prsiyon etli yemek bir pilav bir cacık 30 tl diyor ..bu pahalıdır enflasyon falan anlamam ..ha tas kebap 18 liradan 20 liraya çıkmış beni bağlamaz .aynı lokanta deseki 18 de 16 ya düşüdüm yine gitmem yani bir öğle yemeğine 20 25 lira verilmez ...bunu demek istedim..ama bir kilo patlıcan 3 liradan 5 ya çıkmış ...250 gr kıyma al 10 lira ... bir karnıyarık yap yanına bir de pilav 4 lirada o tutar yağı vs tüpü , en fazla 20 lira maliyet 4 kişilik aile 2 gece doyar ..

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    ENFASYONA BAHANE DOMETES, SALATALIK.

DOLARIN YÜKSELİŞİNE BAHANE SURİYE; GERİSİ ŞAHANE.

Zeybekci’den dolar açıklaması:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesinin bir gerekçesi yok, Suriye olaylarından etkilenilmiş olabilir ancak geçici bir harekettir" dedi.
    Son bir senddir GEÇMEDİ GİTTİ anasını satayım, bunlarda ar olsa istifa eder giderlerdi ama dedim ya AR olsa...

4.  Alıntı Originally Posted by MusT Yazıyı Oku
    Bir arkadaşım o zaman 17 liradan dolarını bozdurmuş ve arkasında TempraSXAK-5Vites yazan araba almıştı. Dolar 40 olunca da 'artık arabaya Mercedes niyetiyle biniyorum' demişti..
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Bir arkadaşımın babası da reno Safran almıştı 94 ocağında...
    300 K mark'mıydı neydi..tam hatırlamıyorum rakamı... 3 ay sonra kafalarını duvarlara vurmuşlardı..
    bunlar bişey mi.. benim bir tanıdığım krizinden bir iki hafta önce tüm varlığı olan dövizini bozdurup borsaya girmişti.

5. nerede o eski dolar , şöyle bir günde bile topallıyor koltuk değnekleriyle yürüyor.

böyle bir ülkede bu kadar zayıf performans çok ilginç.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    şimdi şöyle bir paradox var .1.si Enflasyonun tuik'in açıkladığından iki kat olduğunu savunanlar öyle düşünen arkadaşlar mevcut.Ülkemizde bir sürü sabit gelirli ,özelde yada kamuda çalışan işçisi mavi yakalı beyaz yakalı vsvs çalışan insan var enflasyon öyle %25 olsa bu sabit gelirliler memnuniyetsizliklerini ifade etmezler mi ....2,si o zaman bu çalışanların aldığı maaşlar ,ortalama bir refah seviyesini karşılıyor insanların ...özel sektör güzel paralar veriyor , kamuda ona keza..ya da şöyle bir şey var fiyat artışları yaşanan ürün ve hizmetler, gerçekten ucuz ...değil mi ? patlıcan 3 liradan 6 liraya çıktığında şaşırıyoruz .nasıl olur diye e patlıcan 3 lira olur mu zaten .3 lira nedir .para mıdır .(tabiki paradır orası ayrı 1 lira madeni parayı sabah akşam cebimden çıkartıp seven biriyim .)...Demem o ki zaten bazı şeylerin fiyatı satın alınabilir seviyede o seviyeden yukarı çıktığında insanlarda sıkıntı yaratmıyor .. Buradaki herkes bilir ki her mal ve hizmetin insan beyninde bir fiyatı vardır .bir yere gidersin ooo usta o paraya olur mu dersin pahalıdır çünkü ..e bazı şeylerde vardır harbiden ucuzdur .o ucuz malın fiyatının artması enflasyon olmaz bana göre ..bilmem yanlış düşünüyorsam bilen açıklasın ..örnek veriyorum öğlen yemeğini ortalama lokantada yiyeceğim diyelim bir prsiyon etli yemek bir pilav bir cacık 30 tl diyor ..bu pahalıdır enflasyon falan anlamam ..ha tas kebap 18 liradan 20 liraya çıkmış beni bağlamaz .aynı lokanta deseki 18 de 16 ya düşüdüm yine gitmem yani bir öğle yemeğine 20 25 lira verilmez ...bunu demek istedim..ama bir kilo patlıcan 3 liradan 5 ya çıkmış ...250 gr kıyma al 10 lira ... bir karnıyarık yap yanına bir de pilav 4 lirada o tutar yağı vs tüpü , en fazla 20 lira maliyet 4 kişilik aile 2 gece doyar ..
    Hmm! iş madem yemek enflasyonundan açıldı bende şunları sayayım,İstanbul Borsa restoranın`da (bilen bilir bilmeyen için bu restoran take a way orta halli yemek yenilebilir bir restorandır ) 1,5 yıl içinde çorba fiyatı 4.5 Tl den 6.5 liraya, zeytin yağlılar 7 Tl ten 9.5 liraya, Döner iskender 16 Tl ten 21 Tl ye çıktı. Öte yandan ucuzcu market BIM `de daha önce söylediğim üzere 5 lt su fiyatları son 1 sene içinde 1.25 Tl`den 1.70 TL `ye çıktı be abi `buda mı gol değil !... ` daha ne olsun enflasyon derken neye bakacak bu gariban millet anlamadım gitti. Hadim bakim söylesin birisi 1.5 yıl içinde hangi sabit gelirlinin yada bırakın sabit gelirliyi küçük esnafın geliri BIM `deki su kadar arttı ?
    Son düzenleme : umutabi; 07-04-2017 saat: 18:22.

Dolarım olmasa 16 Nisan öncesi Dolar alırmıydım ? Hayır, peki Dolarlarımı satarmıyım ? Hayır . Ben kendimi finansal olarak işler bu kadar moka girmeden alabileceğim kadar garantiye aldım ve moktan çıkma işareti alana kadar da eşek sağlam kazık` da kafam rahat sters yok.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hmm! iş madem yemek enflasyonundan açıldı bende şunları sayayım,İstanbul Borsa restoranın`da (bilen bilir bilmeyen için bu restoran take a way orta halli yemek yenilebilir bir restorandır ) 1,5 yıl içinde çorba fiyatı 4.5 Tl den 6.5 liraya, zeytin yağlılar 7 Tl ten 9.5 liraya, Döner iskender 16 Tl ten 21 Tl ye çıktı. Öte yandan ucuzcu market BIM `de daha önce söylediğim üzere 5 lt su fiyatları son 1 sene içinde 1.25 Tl`den 1.70 TL `ye çıktı be abi `buda mı gol değil !... ` daha ne olsun enflasyon derken neye bakacak bu gariban millet anlamadım gitti. Hadim bakim söylesin birisi 1.5 yıl içinde hangi sabit gelirlinin yada bırakın sabit gelirliyi küçük esnafın geliri BIM `deki su kadar arttı ?
    Umutabi hiç uyarmiyorsun mesajı yanlış topigie atmışım. .))

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 387/1013 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •