Sayfa 97/1230 İlkİlk ... 478795969798991071471975971097 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 769 - 776 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by c00lbast1 Yazıyı Oku
    Endex : 106.963 ile kapattı bugün: 96.161

Dolar : 3.5369 Bugün: 5.25 tl gün içi

Gram altın: 143 tl Bugün: 205 tl

Portföy tutarı: 122.860 tl

Vadesizden yatırıma toplam aktarılan: 81.000 tl

Endex 1yılda %10.09 değer kaybetti.
    Dolar 1 yılda %48.5 değer kazandı.
    Altın 1 yılda %43.3 değer kazandı.
    Portföy 1 yılda %51.67 değer kazandı.

hurgz : 1.35 olarak hesaplandı.

ilk yazımda dolar ve altın artış oranı yanlış hesaplamışım yeni haliyle moralimi bozdu bildiğin dolarla kafa kafayayım
    Portföyümde zararda olduğum kalem yok.Kar durumum ve yaklaşık portföy dağılımı aşağıdaki gibidir
    Hisse: %1 Ağırlık:%22 (Temettü,bedelsiz,işlem masrafları vs her şey dahil)
    Altın: %40 Ağırlık: %50
    Dolar: %38 Ağırlık: %12
    Avro: %30 Ağırlık: %15

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kordsa zaten portföyde...hatta portföyün as oyunvularından...sembolik olarak bulunan bir kaç hisse hariç portföyü tekrar yazıyorum...uluse, brisa, petkim, pegasus, kordsa, aksa as oyuncular.

aksa, arçelik, brisa, doas, egeser, kordsa, petkim, pegasus, poltk, uluse
    Hiç araştırmadım firmayı bilmediğim için sormak istiyorum. Brisa firması lastikten başka bir şey üretiyor mu? Sadece lastik üreten bir firma nasıl büyüyebilir anlayamıyorum. Sonuçta otomotiv pazarı ve yurt içi lastik pazarının büyüme oranları belli. Hatta zaman zaman küçülüyor pazar. Yurt dışına satışı var mı mesela?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bilançolar gelmeye başladı.

Portföyümdeki egeser güzel bilanço açıkladı...%13 yukarıda...bu akşam da 4 gözle petkim ve brisa yı bekliyoruz
    Egser güzel oldu üstad, +%19,93 kutlarım. Temel destekli teknik analiz her zaman kazandırır.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

4. [QUOTE=steed1987;2498890]Hiç araştırmadım firmayı bilmediğim için sormak istiyorum. Brisa firması lastikten başka bir şey üretiyor mu? Sadece lastik üreten bir firma nasıl büyüyebilir anlayamıyorum. Sonuçta otomotiv pazarı ve yurt içi lastik pazarının büyüme oranları belli. Hatta zaman zaman küçülüyor pazar. Yurt dışına satışı var mı mesela?[/QUOTE

Şaka mı yapıyorsunuz bilmiyorum..ama lastik üretiyor, ana işi bu, başka ufak tefek şeyler de var...ama ciro %90 üzeri lastik işidir. Herşeyden önce önemli ihracat rakamları var, tüm dünya pazarına oynuyor diyebiliriz...iç pazar davyildan yıla az çok büyüyor..pazar buyunese bile pazar payını arttırır yine buyur.

Dediğim gibi insallah şaka yapmışsindir.

5. [QUOTE=Cautionary;2500266]
     Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Hiç araştırmadım firmayı bilmediğim için sormak istiyorum. Brisa firması lastikten başka bir şey üretiyor mu? Sadece lastik üreten bir firma nasıl büyüyebilir anlayamıyorum. Sonuçta otomotiv pazarı ve yurt içi lastik pazarının büyüme oranları belli. Hatta zaman zaman küçülüyor pazar. Yurt dışına satışı var mı mesela?[/QUOTE

Şaka mı yapıyorsunuz bilmiyorum..ama lastik üretiyor, ana işi bu, başka ufak tefek şeyler de var...ama ciro %90 üzeri lastik işidir. Herşeyden önce önemli ihracat rakamları var, tüm dünya pazarına oynuyor diyebiliriz...iç pazar davyildan yıla az çok büyüyor..pazar buyunese bile pazar payını arttırır yine buyur.

Dediğim gibi insallah şaka yapmışsindir.
    Yok şaka değil tabiki lastik ürettiğini biliyorum ama yurtdışına satıp satmadığını bilmiyordum öğrenmiş oldum. Lastik işinde yurtdışı olmazsa pek gelişme olmaz diye düşünüyorum. İlgi alanımda olan bir hisse değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. Petkim Harika bilanço açıkladı, ilk çeyrek ayıbını örttü..bu ceyrek de kötü bilanço açıklasa ilk eksiyi alacaktı.

Bu arada takibimde olan hisselerden jantsa da iyi bilanço acikladi..bilançolar fena gelmiyor...ya da iyi hisseler seçmişim uzun vade için��

7. Evet petkimin ikinci çeyrek bilançosu geldi, gayet güzel. Sayın cautionary zamanlamanız taktire şayan, güzel zamanda maliyetlenmişsiniz, biz çok uzun zamandır bekliyoruz.
    Piyasalar hele ki borsalar rasyonel değildir. Bu irrasyonel fiyatlamalar oldukça uzun da sürebilir. Bizim yapmamız gereken bu irrasyonel davranışlardan para kazanmak olmalı. Tabi rasyonel bakarken elimizde olan veri seti ile hareket ediyoruz. Bilgimiz dışında olan konular varsa bunlar insider'a girer -ki bizde yoktur diyemeyiz tabi, bu yüzden bazen şüpheye düşüyoruz.

Şimdi bakalım petkim fiyatlaması rasyonel mi? Petkimin piyasa değeri 1,4 küsür milyar dolar şimdi. Bu şirket 2008 senesinde Socar'a 4 küsür milyar dolar üzerinden satıldı tam 10 sene önce. O zamandan bu zamana her yıl şirket 100 milyon dolarlar mertebesinde şirkete yatırım yaptı. Bu yatırımlarla şirketin üretim süreçleri optimize edildi.
    Liman yapıldı, sırf bu liman 1 milyar dolara yklaşan değer üzerinden goldman sachs'a bir kısmı satıldı, liman petkimin.
    Yetmedi rüzgar enerjisi yatırımı yapıldı ve bu yıl devreye alındı. Şirketin en büyük gider kalemlerinden birisi enerji.
    Şimdi gelelim esas hikayeye, Socar petkim yarımadasına rafineri inşa etmeye 2010'da başladı ve bu ay itibariyle test üretimi başladı. Bu yıl 2 milayon ton seneye 10 milyon ton ürün işleyecek.
    Rafinerinin %18'ini petkim satın aldı, rafineri yatırım bedeli 6,5 milyar dolarlara geldi. Rafineri kar payı bile çok önemli değil, esas konu rafinerinin sağlayacağı sinerji. Şirket yetkilileri yılda 120 milyon dolarlara kadar petkime ilave kar katkısı bekliyor. Rafineri 2019 başı tam kapasite devreye alınması bekleniyor ve bu tutar seneye realize olacak.
    Gelecek sene aynı yarımadaya ikinci petkim işa etme planları var, petkimle ne tür ilişkisi olacak şimdilik belirsiz.
    Şimdi bunları alt alta koyalım ve 1,4 milyar dolar piyasa fiyatının nasıl komik bir fiyat olduğunu görelim diye bu kadar detaylı yazdım.

Gelelim karlılığa, şirket bu kadar yatırım yaptığı için şimdiye kadar doğru dürüst sürdürülebilir karlılık ortaya çıkmamıştı. Ilk çeyrekte düşük kar geldi diye fiyat yarıya kadar indi. Rasyonel davranış bunun neresinde?
    Şimdi ikinci çeyrek bilançosunda ilk çeyreğin izlerini tamamen silmiş ve geçen yıldan bile daha iyi performans göstermiş. Hasılat kaç senedir belli bir seviyede idi, bu da çeyrekliik bazda 2,5 milyar tl'ye yaklaşmış. Şimdi bu bilanço içinde rafineri karlılığı hiç yok. Son çeyrekte planlı bir duruş olabilir, bu durumda geçici olarak yine kar düşebilir ama seneye rafineri katkısı net olarak ortaya çıkacak.
    Liman 2016 gibi devreye girdi, birkaç sene ramp-up süresi varrdı onun da aynı şekilde katkı sağlaması beklenir.
    Petkimin hammaddesi nafta ve petrol dolayısıyla petrol fiyatları karlılığı direk etkiliyor. Önümüzde elektrikli araç devrimi var, bu gerçekleştiğinde petrol önemli darbe yer, şimdiden artık 100 dolarları göremiyor, bu durum kime yarar elbette petkime.
    Sonuç olarak bu çeyrek kar oldukça iyi ama hikaye bu değil, hikaye gelecek sene başlıyor. Peki fiyat, bunca beklenti ile nasıl buna da yatırımcı kendi karar verecek.
    Yatırım tavsiyesi değil elbette bunlar. Petkim uzun yıllardır uyuyor, 90'ların devi tekrardan daha büyük olarak sıralamaya girebilir, bu hikayenin peşindeyim uzun zamandır. Selamlar.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

8.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Evet petkimin ikinci çeyrek bilançosu geldi, gayet güzel. Sayın cautionary zamanlamanız taktire şayan, güzel zamanda maliyetlenmişsiniz, biz çok uzun zamandır bekliyoruz.
    Piyasalar hele ki borsalar rasyonel değildir. Bu irrasyonel fiyatlamalar oldukça uzun da sürebilir. Bizim yapmamız gereken bu irrasyonel davranışlardan para kazanmak olmalı. Tabi rasyonel bakarken elimizde olan veri seti ile hareket ediyoruz. Bilgimiz dışında olan konular varsa bunlar insider'a girer -ki bizde yoktur diyemeyiz tabi, bu yüzden bazen şüpheye düşüyoruz.

Şimdi bakalım petkim fiyatlaması rasyonel mi? Petkimin piyasa değeri 1,4 küsür milyar dolar şimdi. Bu şirket 2008 senesinde Socar'a 4 küsür milyar dolar üzerinden satıldı tam 10 sene önce. O zamandan bu zamana her yıl şirket 100 milyon dolarlar mertebesinde şirkete yatırım yaptı. Bu yatırımlarla şirketin üretim süreçleri optimize edildi.
    Liman yapıldı, sırf bu liman 1 milyar dolara yklaşan değer üzerinden goldman sachs'a bir kısmı satıldı, liman petkimin.
    Yetmedi rüzgar enerjisi yatırımı yapıldı ve bu yıl devreye alındı. Şirketin en büyük gider kalemlerinden birisi enerji.
    Şimdi gelelim esas hikayeye, Socar petkim yarımadasına rafineri inşa etmeye 2010'da başladı ve bu ay itibariyle test üretimi başladı. Bu yıl 2 milayon ton seneye 10 milyon ton ürün işleyecek.
    Rafinerinin %18'ini petkim satın aldı, rafineri yatırım bedeli 6,5 milyar dolarlara geldi. Rafineri kar payı bile çok önemli değil, esas konu rafinerinin sağlayacağı sinerji. Şirket yetkilileri yılda 120 milyon dolarlara kadar petkime ilave kar katkısı bekliyor. Rafineri 2019 başı tam kapasite devreye alınması bekleniyor ve bu tutar seneye realize olacak.
    Gelecek sene aynı yarımadaya ikinci petkim işa etme planları var, petkimle ne tür ilişkisi olacak şimdilik belirsiz.
    Şimdi bunları alt alta koyalım ve 1,4 milyar dolar piyasa fiyatının nasıl komik bir fiyat olduğunu görelim diye bu kadar detaylı yazdım.

Gelelim karlılığa, şirket bu kadar yatırım yaptığı için şimdiye kadar doğru dürüst sürdürülebilir karlılık ortaya çıkmamıştı. Ilk çeyrekte düşük kar geldi diye fiyat yarıya kadar indi. Rasyonel davranış bunun neresinde?
    Şimdi ikinci çeyrek bilançosunda ilk çeyreğin izlerini tamamen silmiş ve geçen yıldan bile daha iyi performans göstermiş. Hasılat kaç senedir belli bir seviyede idi, bu da çeyrekliik bazda 2,5 milyar tl'ye yaklaşmış. Şimdi bu bilanço içinde rafineri karlılığı hiç yok. Son çeyrekte planlı bir duruş olabilir, bu durumda geçici olarak yine kar düşebilir ama seneye rafineri katkısı net olarak ortaya çıkacak.
    Liman 2016 gibi devreye girdi, birkaç sene ramp-up süresi varrdı onun da aynı şekilde katkı sağlaması beklenir.
    Petkimin hammaddesi nafta ve petrol dolayısıyla petrol fiyatları karlılığı direk etkiliyor. Önümüzde elektrikli araç devrimi var, bu gerçekleştiğinde petrol önemli darbe yer, şimdiden artık 100 dolarları göremiyor, bu durum kime yarar elbette petkime.
    Sonuç olarak bu çeyrek kar oldukça iyi ama hikaye bu değil, hikaye gelecek sene başlıyor. Peki fiyat, bunca beklenti ile nasıl buna da yatırımcı kendi karar verecek.
    Yatırım tavsiyesi değil elbette bunlar. Petkim uzun yıllardır uyuyor, 90'ların devi tekrardan daha büyük olarak sıralamaya girebilir, bu hikayenin peşindeyim uzun zamandır. Selamlar.
    Sn Wiseinvestor, teşekkürler. Sizi başlıkta daha sık görmek dileğiyle.

Sayfa 97/1230 İlkİlk ... 478795969798991071471975971097 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •