Sayfa 666/1023 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=H77AlLzbAV4

mad max filmi değil günümüz venezuelası. çaldıklarıda şeker. başka bişey görmeye gerek yok.
    sabahtan akşama kadar kıyamet geliyo diyip kıyamet kendine dokunmayacak sanmak... aynı gemideyiz saçmalığı değil bu dediğim, sokağa çıkmaya korktuğun bir ülke düşün. o yüzden bazen ne istediğini bilmesi lazım insanın. ha varsa ikinci pasaport başka ülkede ev iş o zaman ayrı konu.
    Sizi bilmem ben bu ülkede ABD destekli 12 EYLÜL cuntası hazırlığı yapıldığında her gün birilerinin öldürüldüğü günleri yaşadım. Hala 1 Mayıs 1977 katliamını yapanlar ne hikmetse ortaya çıkmadı. Lakin, kabri cehennem olsun, cuntanın başı general1980 darbesi için niye bu kadar beklendi sorusuna `şartların olgunlaşmasını bekledik`cevabını vermişti. Bu cevaptan kimlerin bu işi tezgahladığıda az çok anlaşılmış oldu. Her neyse , Türkiye Venezüela olmaz olsa olsa Arjantin olur.

2. Devlet bol bol para basmış. Harcamalarını kısmamış kamu. Demek ki kamu kurumları müflis tüccar gibi harcamış. Kamudaki yöneticilerin kalitesi harcama disiplini ile belli oluyor. İlla elindeki parayı harcayacak gidecek ithal ürün satın alacak.

https://pbs.twimg.com/media/Dji2uc5XoAE0xyo?format=jpg

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    o zaman satarım, ovp ve siyasi durumu gözlüyorum zaten. gerçi 100 günlük programda kanal istanbul gibi şeyleri görünce şüpheye düştüm ama hala beklemedeyim. el mecbur kısıntı ve tasarruf yapmak zorundalar.

3.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    ben kıyamet senaryosu yazana yolun sonunu anlatıyorum inşallah olmaz zaten.

olayları normalize etme peşinde değilim, ekonominin durumu ortada berbat, amma bu kadar panik olacak durum yok. hiç mi kriz görmediniz yav?? venezuela özelinde başka enteresan durumlar var ki o da likidite krizi. yani para yok, dolar yok, çeşmelerden petrol akacak neredeyse ama paranın sistemdeki rolü kalkınca bütün sistem tıkanmış ve çökmüş. tedarik ve kısıtlı üretim zinciri bozulmuş. para olmayınca olan bu.

tr abd ile anlaşacaktır, bakın örnek olarak aselsan, roketsan vs vs var gözbebeği, üretiminin çoğu abd ve ona yakın devletlerle bağlantılı lisanslı vs, atak'ın motorları pratt whitney, abd olmaz dediği anda bantta kalır helikopterler, ne satarsın ne üretebilirsin.. bunlar sıkı çok detaylı üretim anlaşmaları öyle sanayi ustası gibi başka motor alayım takayım falan yok, amele tayfası kıro tayfası bu forumda falan atıp tutuyor ama o işler öyle değil. bunlar ülkeler arası ciddi işler, kafasız adamların çevireceği işler değil, kenar mahalle delikanlısı gibi yürümez orada işler.. devlet de bunları gayet iyi biliyordur merak etmeyin. . tr bunu istemez, aselsan vs türkiyeye çok ciddi paralar kazandırır çünkü. boşverin hamasi nutuklar vs iç politikaya dönük. ey almanya ey hollanda ey rusya diyorduk şimdi ne oldu, abd ile de aynı olacak. tr avrupanın dibi, 3 saat uçuş mesafesi bir sürü önemli ülke var. güney amerika ülkeleri dünyanın bir ucu abd top koşturuyor. ama türkiye ve osmanlı varlık süresi boyunca osmanlı avrupayla iç içeydi, millet tarihte bilmiyor ... ha olmadı ipler koptu. o zaman bunun sonuçları olacaktır, tam kestirilemez ne olacağı ama bana göre çok zayıf ihtimaldir.

geçen gün 4 sent örneği verildi borsa için, bunu 4 cent olarak alıp yürürseniz hatalı çıkarsınız. borsada 4 sent almak analitik düşünceden uzak bilgisizce bir laf, bir: doların alım gücü, iki: şu ankinden çok daha farklı ekonomik sistem ve şirketler söz konusu, hem dünyada hem türkiyede.. 4 senti çıpa alamazsın, çok çok büyük bir global krizde belki... o zaman bütün dünyayı o seviye çekeceksin. benim gençliğimde çocukluğumda mark dolar göremezdin çok, 100 dolar 100 mark 1000 mark çok büyük paralardı. gerçi şimdi yine büyük paralar oluyor.öyle yurtdışına çıktım gezdim geldim nereye yapıyorsuyn, her yer demir perde ülkesi, bir tek zengin ülkeler birbirine açık. globalizm falan daha ortada yok, abdde enstitülerde teorisyenler tarafından konuşuluyor ama hazırlığı yapılıyor... hükümet yüzyılın fırstanı tepti har vurdu harman savurdu harman kalmadı tarım bitti., 2000lerin başı o zamana kadarki en ılıman liberal dünya iklimine sahip yıllar olarak anılacaktır muhtemelen.

2008 2009 burada amerika battı ingiltere yattı almanya mahvoldu yazıyorlardı nerede onlar. neyse o zamanlar en azından abd batmaz öyle diyince 1-2 salak çıkar sen vatan hainisin derdi şimdi herhalde 100 kişi falan başlar vatan haini demeye.

neyse ipler koparsa tamamen ne olur bilemem. kendi senaryom kopmayacağıdır.

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    olayları normalize etme peşinde değilim, ekonominin durumu ortada berbat, amma bu kadar panik olacak durum yok. hiç mi kriz görmediniz yav?? venezuela özelinde başka enteresan durumlar var ki o da likidite krizi. yani para yok, dolar yok, çeşmelerden petrol akacak neredeyse ama paranın sistemdeki rolü kalkınca bütün sistem tıkanmış ve çökmüş. tedarik ve kısıtlı üretim zinciri bozulmuş. para olmayınca olan bu.

tr abd ile anlaşacaktır, bakın örnek olarak aselsan, roketsan vs vs var gözbebeği, üretiminin çoğu abd ve ona yakın devletlerle bağlantılı lisanslı vs, atak'ın motorları pratt whitney, abd olmaz dediği anda bantta kalır helikopterler, ne satarsın ne üretebilirsin.. bunlar sıkı çok detaylı üretim anlaşmaları öyle sanayi ustası gibi başka motor alayım takayım falan yok, amele tayfası kıro tayfası bu forumda falan atıp tutuyor ama o işler öyle değil. bunlar ülkeler arası ciddi işler, kafasız adamların çevireceği işler değil, kenar mahalle delikanlısı gibi yürümez orada işler.. devlet de bunları gayet iyi biliyordur merak etmeyin. . tr bunu istemez, aselsan vs türkiyeye çok ciddi paralar kazandırır çünkü. boşverin hamasi nutuklar vs iç politikaya dönük. ey almanya ey hollanda ey rusya diyorduk şimdi ne oldu, abd ile de aynı olacak. tr avrupanın dibi, 3 saat uçuş mesafesi bir sürü önemli ülke var. güney amerika ülkeleri dünyanın bir ucu abd top koşturuyor. ama türkiye ve osmanlı varlık süresi boyunca osmanlı avrupayla iç içeydi, millet tarihte bilmiyor ... ha olmadı ipler koptu. o zaman bunun sonuçları olacaktır, tam kestirilemez ne olacağı ama bana göre çok zayıf ihtimaldir.

geçen gün 4 sent örneği verildi borsa için, bunu 4 cent olarak alıp yürürseniz hatalı çıkarsınız. borsada 4 sent almak analitik düşünceden uzak bilgisizce bir laf, bir: doların alım gücü, iki: şu ankinden çok daha farklı ekonomik sistem ve şirketler söz konusu, hem dünyada hem türkiyede.. 4 senti çıpa alamazsın, çok çok büyük bir global krizde belki... o zaman bütün dünyayı o seviye çekeceksin. benim gençliğimde çocukluğumda mark dolar göremezdin çok, 100 dolar 100 mark 1000 mark çok büyük paralardı. gerçi şimdi yine büyük paralar oluyor.öyle yurtdışına çıktım gezdim geldim nereye yapıyorsuyn, her yer demir perde ülkesi, bir tek zengin ülkeler birbirine açık. globalizm falan daha ortada yok, abdde enstitülerde teorisyenler tarafından konuşuluyor ama hazırlığı yapılıyor... hükümet yüzyılın fırstanı tepti har vurdu harman savurdu harman kalmadı tarım bitti., 2000lerin başı o zamana kadarki en ılıman liberal dünya iklimine sahip yıllar olarak anılacaktır muhtemelen.

2008 2009 burada amerika battı ingiltere yattı almanya mahvoldu yazıyorlardı nerede onlar. neyse o zamanlar en azından abd batmaz öyle diyince 1-2 salak çıkar sen vatan hainisin derdi şimdi herhalde 100 kişi falan başlar vatan haini demeye.

neyse ipler koparsa tamamen ne olur bilemem. kendi senaryom kopmayacağıdır.
    İşlerin rayına girmesi lazım diye bilirsiniz , mantıklı da lakin haydut ABD zamanında Ecevit hükümetine haşhaş nedeniyle ambargo koymuş , araya Kıbrıs barış harekatı girmiş 4 yıl sürecek ambargo döneminde Demirel`de İncirlik üssünü kapattırmıştır. ABD haydut`u yine böyle bir şey yapmaz diyemeyiz, üstelik bu sefer Türkiye beton ekonomisi nedeniyle 490 milyar ABD Doları borçla paçasından yakalanmış durumdadır. İşin vahim tarafı ülke bu halde iken birisi hala yerel seçim yatırımı için bile olsa ülkeyi iyice çıkmaza sokmayı umursamadan, KANAL İSTANBUL gibi absürt işleri yapacağız diyerek tırsacak en son kişilerin dahi kulağına kar suyu kaçırmaktadır.

5. Dolar 5,30 olmuş ama seri iflaslar gelmeyince şaşırıyormuyuz?
    Hatta sinirleniyormuyuz?
    Nasıl oluyor da 5,30 dolarda ülkede kriz çıkmaz diye...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6. Tr deki önceki ekonomik krizleri incelemek lazım...

Kıt ekonomi bilgimle;Hala çarkların dönmekte olması önemli...
    (Borçlu)Şirketler ana paranın faizini ödeyebiliyorlarsa bankalar bir şekilde idare ediyordur/edecektir
    Şirketlerin faiz ödemesi+işletme sermayesi ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelmesi için ekonominin durması hatta küçülmesi gerekir...
    İşte o zaman çanlar birileri için çalacak...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Dolar 5,30 olmuş ama seri iflaslar gelmeyince şaşırıyormuyuz?
    Hatta sinirleniyormuyuz?
    Nasıl oluyor da 5,30 dolarda ülkede kriz çıkmaz diye...

saygılar/başarılar
    Aaa ! iflaslar gelmiyor mu ! tüh bizde kriz çıktı diye seviniyorduk ! Demek ki şu gelen haberler kriz olduğu için değil hayatın normal akışı içinde oluyormuş vay anasını ...

İnşaat sektöründe borç krizi: İki şirket konkordato istedi
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...-istedi/208794
    Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat konkordato talebinde bulundu. İki şirket de farklı projelerde üstlenici olarak faaliyet gösteriyor.
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...-istedi/208794

Fleetcorp deprem etkisi yarattı: Batık tam 800 milyon lira !
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...on-lira/208764

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İşlerin rayına girmesi lazım diye bilirsiniz , mantıklı da lakin haydut ABD zamanında Ecevit hükümetine haşhaş nedeniyle ambargo koymuş , araya Kıbrıs barış harekatı girmiş 4 yıl sürecek ambargo döneminde Demirel`de İncirlik üssünü kapattırmıştır. ABD haydut`u yine böyle bir şey yapmaz diyemeyiz, üstelik bu sefer Türkiye beton ekonomisi nedeniyle 490 milyar ABD Doları borçla paçasından yakalanmış durumdadır. İşin vahim tarafı ülke bu halde iken bile birisi hala yerel seçim yatırımı için bile olsa ülkeyi iyice çıkmaza sokmayı umursamadan, KANAL İSTANBUL gibi absürt işleri yapacağız diyerek tırsacak en son kişilerin bile kulağına kar suyu kaçırmaktadır.
    abd bu zamanda tr yi kaybederse ortadoğuda mısırla arabistanla falan yürütemez işleri. sonra israil düşünsün.. yine kapatırsın incirliği, işin o raddeye gelme ihtimali var, ama dinamikler artık çok farklı. yabancı basında trumpın ortadoğuda çıkmaza girmeye başladığını düşündüğü falan yazmaya başladı, obama nükleer anlaşmayla vs iranla yakınlaşıp ortamı yumuşatıp iranı kapitalist sisteme dahil etmeye çalışıyordu trump ise tam tersini yapıyor fakat bu şii blok oluşmasına sebep oluyor. bu da ortadoğunun tamamen kaybedilmesi demek olabilir diyorlar, ben bilemem nedir ne değildir. eğer bir çıkar çatışması mevcutsa abd ile türkiye arasında ki var görünüyor, birileri ya adım atacak ya da işler kopacak demektir. kanal istanbul konusunda konuşmak dahi istemem, o paraya yapılacak çok daha iyi altyapı yatırımları var bana göre...

Sayfa 666/1023 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •