Sayfa 27/1024 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Adam gibi faiz artırıp betoncuları feda etmeleri lazım...Aksi halde tüm sektörler çökecek.....
    ben şeyi düşünüyorum; bunlar yandaşların tl de kaybetmesini istemez ki zaten tl de değillerdir.. acaba sıradan insanların tl de çok tasarrufları varmı? gerçi olmasa bile sömürülen kesimin hepsinin maaşı tl , harcamaları tl.

yani TL de yapılacak vurgunu hiçbirşeye değişmezler, bu bir soygun ve soyulacak olan eskiden vatandaştı, fakat vatandaşın mevduatı tabir i caiz ise "pul" olmuyordu yani faizler de yüksekti.

TL MEVDUATLARI KESİNLİKLE ART NİYETLİ OLARAK "ERİTMEK" İSTİYORLAR BUNA EMİNİM.. SADECE TL DE KAYBETTİRMEK İSTEDİKLERİ TL MEVDUAT NE KADAR BUNU MERAK EDİYORUM.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Adam gibi faiz artırıp betoncuları feda etmeleri lazım...Aksi halde tüm sektörler çökecek.....
    Faiz artırımı olmaz hocam mantıklı da değil.Bu daha mantıklı .Bu kurlarla ithalat düşer,az bişi üretmeyi öğreniriz.Yeter artık hayal aleminde yaşadığımız.Borçla büyüme bitsin artık.Paran varsa al yoksa alma mantığı olsun biraz milletde.Beton işi artık bitti zaten ,bence onlar kurtarılamaz, ne yapsan boş millet uzun süre yatırım için ev mev almaz.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    İzmir, son 1 aydır leş gibi kokuyor.
    Angus gemilerinin biri geliyor biri gidiyor.
    Kurbanlıklar bile ithal.
    Hadi iphone üretemiyorsun, ithal ediyorsun, inekte mi üretemiyorsun ?

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Faiz artırımı olmaz hocam mantıklı da değil.Bu daha mantıklı .Bu kurlarla ithalat düşer,az bişi üretmeyi öğreniriz.Yeter artık hayal aleminde yaşadığımız.Borçla büyüme bitsin artık.Paran varsa al yoksa alma mantığı olsun biraz milletde.Beton işi artık bitti zaten ,bence onlar kurtarılamaz, ne yapsan boş millet uzun süre yatırım için ev mev almaz.
    TL faiz artarsa (şok bir arttırım) DOLAR YERLE BİR OLUR. 4TL YE BİLE GELEBİR tabi ne kadarlık bir arttırım olacak ona bağlı,, YATIRIM AMAÇLI DOLAR ALANLARIN TAMAMINA YAKINI DOLARLARINI BOZABİLİR en azında bozmak isteyecektir ama düşüşe yetişemiyebilir.. zaten amaçta kuru hızlı bir şekilde aşağıya getirmek.

yani şok bir faiz arttırımıyla doları istedikleri yere getirirler.. tabi faizin neden arttırılmadığı, arttırılmak istenmediğinin temelleri var yani içi boş değil.. bence de tl mevduatçıyı kaybetmek adına da olsa tl faizi arttırmayacaklar.

5. bana göre tüm krizler belli bir plan doğrultusunda ortaya çıkar, eskiden yüksek faiz vardı, yabancılar dolarlarını bozar yüksek faizde değerlendirir ve doları bozdurdukları fiyata yakın biryerden dolarlarını alırlar ve giderlerdi YANİ DEVLETİN ÖDEDĞİ FAİZ DİREK CEPLERİNE DOLAR OLARAK GİRERDİ.

şimdi senaryo değişti,, biz fakirleşiyor , şirketler borç batağında gözüküyor bence plan TÜRKİYE Yİ UCUZA YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER şirketler vs.. planın bu olması lazım.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ya olabilir de üretim bandı da bir süreç ister ..Bir kadın çocuğu 9 ayda dünyaya getiryor ..2 kadın kiralayınca çocuk 4.5 ayda dünyaya gelmiyor....Neyse hayırlısı diyelim....

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Ya olabilir de üretim bandı da bir süreç ister ..Bir kadın çocuğu 9 ayda dünyaya getiryor ..2 kadın kiralayınca çocuk 4.5 ayda dünyaya gelmiyor....Neyse hayırlısı diyelim....
    Diğer bir sorun şu ki üretim artık üretim bantlarında yapılmıyor. Dünya çapında belirli tasarım ar-ge ve ür-ge merkezleri var. Bunlar yine dünya çapına dağılmış çok daha az önemli ve kendilerine ait üretim birimleri ile pazarı kontrol ediyorlar.

Üretim bandı kur tuğla üret, panel üret devri çoktan bitti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir." dedi.

Çavuşoğlu ABD ile yaşanan gerilime dair "Biz Türkiye olarak ABD ile ilişkileri düzeltmek için siyasi iradeyi ortaya koyduk, üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Yapıcı diyalogda ısrarcı olduk, olacağız. Tehditle yada baskıyla herhangi nir netice alamayacağınızı çöğrenmeniz gerekiyıor dedik, uzlaşı kültüründe bir tarafın baskısı yoktur. Dayatmaları kabul etmemiz mümkün değil.

ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Sürecek...

Sayfa 27/1024 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •