Originally Posted by
BOSPOROS
En çok dev inşaat baronları
m@sönmez
Emlak Konut,(TOKİ iştiraki)
Torunlar,(RTE'nin İmam Hatip'ten arkadaşı)
İşbank GYO, (Ayşe Teyze'ye kabahat bulan Bali'nin şirketi)
Nurol GYO...(silah taciri)..
bunların durumunu takip edin.
Acayip borçlanmışlar ve döviz borçları büyük.
Yazınızda Nurol GYO'dan bahsettiğinizi görünce 2 yıl önce bu hissenin başlığında bir mesaj yazdığım aklıma geldi. Üşenmedim, buldum. Aslında hisse başlıklarına alma ya da satma konusunda kesin tespitlerde bulunmam yalnızca artı ve eksilerine dikkat çekerim. Ama bu başlıkta hisse hakkında epeyi ağır bir şeyler yazmışım. Bu yazıyı yazdığım 2016 Mart'ında hissenin fiyatı 4,10 TLidi, temettü, sermaya artırımı falan olmadan bugün geldiği seviye 2,75 TL. Yani taşıma maliyetini de dikkate alırsanız kayıp % 50 civarında.
Bu da yaptığım uyarı
"GYO hisselerinin hakkınca fiyatlanmadığını düşündüğümden inceleyerek en iyilerini bulmaya çalışıyorum.
Nugyo'nun bilançosundan bir şey anlamadım. Benzeri bir durum sngyo'da da var. Ancak sngyo başlığı altında süregiden tartışma burada yok ve çizdiği performans sngyo'ya göre çok iyi. Benim için anlaşılmadık bir durum.
Sayfalarca geriye gittim, at yarışı oynayanlar, afedersiniz "atları b.kuna" kadar inceleyip parayı yatırırken, bu başlık altında yazanların bu kadar bile sağduyu göstermediklerini farkettim.
Hisse yükselir ya da düşer önemli değil, ama çok kişinin canını yakacağına eminim. Bana göre küçük yatırımcının uzak durması gereken bir hisse ve hissenet başlığı kanımca."
Bu da linki..
http://www.hisse.net/forum/archive/i...8901-p-12.html
Kısacası bu hissenin 2.5 yıl öncesinde bile bilançosundan bir emlak krizinde yatırımcısını üzeceği anlaşılabiliyordu. Diğerlerinin de bilançolarına zaman zaman bakarım, dedikleriniz büyük ölçüde doğru. Zaten son dönem performanları da buna işaret ediyor.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri