Sayfa 952/1252 İlkİlk ... 45285290294295095195295395496210021052 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,609 - 7,616 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    En çok dev inşaat baronları
    m@sönmez
    Emlak Konut,(TOKİ iştiraki)
    Torunlar,(RTE'nin İmam Hatip'ten arkadaşı)
    İşbank GYO, (Ayşe Teyze'ye kabahat bulan Bali'nin şirketi)
    Nurol GYO...(silah taciri)..
    bunların durumunu takip edin.
    Acayip borçlanmışlar ve döviz borçları büyük.
    Yazınızda Nurol GYO'dan bahsettiğinizi görünce 2 yıl önce bu hissenin başlığında bir mesaj yazdığım aklıma geldi. Üşenmedim, buldum. Aslında hisse başlıklarına alma ya da satma konusunda kesin tespitlerde bulunmam yalnızca artı ve eksilerine dikkat çekerim. Ama bu başlıkta hisse hakkında epeyi ağır bir şeyler yazmışım. Bu yazıyı yazdığım 2016 Mart'ında hissenin fiyatı 4,10 TLidi, temettü, sermaya artırımı falan olmadan bugün geldiği seviye 2,75 TL. Yani taşıma maliyetini de dikkate alırsanız kayıp % 50 civarında.

Bu da yaptığım uyarı

"GYO hisselerinin hakkınca fiyatlanmadığını düşündüğümden inceleyerek en iyilerini bulmaya çalışıyorum.

Nugyo'nun bilançosundan bir şey anlamadım. Benzeri bir durum sngyo'da da var. Ancak sngyo başlığı altında süregiden tartışma burada yok ve çizdiği performans sngyo'ya göre çok iyi. Benim için anlaşılmadık bir durum.

Sayfalarca geriye gittim, at yarışı oynayanlar, afedersiniz "atları b.kuna" kadar inceleyip parayı yatırırken, bu başlık altında yazanların bu kadar bile sağduyu göstermediklerini farkettim.

Hisse yükselir ya da düşer önemli değil, ama çok kişinin canını yakacağına eminim. Bana göre küçük yatırımcının uzak durması gereken bir hisse ve hissenet başlığı kanımca."

Bu da linki..

http://www.hisse.net/forum/archive/i...8901-p-12.html

Kısacası bu hissenin 2.5 yıl öncesinde bile bilançosundan bir emlak krizinde yatırımcısını üzeceği anlaşılabiliyordu. Diğerlerinin de bilançolarına zaman zaman bakarım, dedikleriniz büyük ölçüde doğru. Zaten son dönem performanları da buna işaret ediyor.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

2. Bir Damacanada Türkiye Ekonomisi

https://duzensiz.org/bir-damacanada-...i-7f33349e1452
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    enflasyonun yüksek olması kötü bir şey değil ama kimler için???
    şirketler Söz gelimi enflasyon % 30 ise ürününe %30 zam yapacak.Satış aynı kalacak ama karı %30 artacak.böylelikle havadan TL borcu %30 azalacak
    enflasyon %100 olsa ürününe zammı yansıtacak.karı yüzde 100 artacak.şirketler 1 senede kur zararını çıkarır.olmadı iki senede

enflasyon artınca ürün fiyatı arttığından devletin topladığı KDV ve ÖTV artacak. devlet zenginleşecek.belki bütçe fazlası verecek

beyaz yakalının masrafları %30 artacak.beyaz yakalı fazla ödediği para ile şirketleri ve devleti finanse etmiş olacak.
    Bu oyunda beyaz yakalının karını bulamadım
    sanirim ticaret ile alakaniz yok.Kendim de sirket sahibiyim.son 1 ayda Dolar % 20 artti.hammaddeye % 30 zam yedik..Bende % 35 civari zam yaptim.
    Cunku tum ureticiler sattigi mali yerine koyabilmek icin risk faktorunu de fiyatina yansitir.Tum ticarethanelerde durum boyledir.
    Yuksek enflasyon donemlerinde en buyuk sikintiyi maasli calisan kesim ceker..Cunku 6 ayda bir zam alirlar..Ancak belkide aldigi zammin 2 katini zam haftasinda ureticiler yerine koyar..Cunku asgari maas % 10 artsa emin olun tum ureticiler ayni hafta % 15 zam yapiyor..

4.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    sanirim ticaret ile alakaniz yok.Kendim de sirket sahibiyim.son 1 ayda Dolar % 20 artti.hammaddeye % 30 zam yedik..Bende % 35 civari zam yaptim.
    Cunku tum ureticiler sattigi mali yerine koyabilmek icin risk faktorunu de fiyatina yansitir.Tum ticarethanelerde durum boyledir.
    Yuksek enflasyon donemlerinde en buyuk sikintiyi maasli calisan kesim ceker..Cunku 6 ayda bir zam alirlar..Ancak belkide aldigi zammin 2 katini zam haftasinda ureticiler yerine koyar..Cunku asgari maas % 10 artsa emin olun tum ureticiler ayni hafta % 15 zam yapiyor..
    aynı şeyi söylüyorum zaten
    yüksek enflasyon tl borcu olan şirketler için cennetten farksız
    satış miktarı aynı olmasına rağmen kar enflasyon kadar artacak. TL borcu kuşa dönecek
    devlet içinde güzel fazla vergi toplar
    ancak çalışanlar için cehennem
    bir zamanlar çinde insanlar aylık 100 dolara çalışıyormuş diye gülerdik.
    şimdi asgari ücret 260 dolar. bir deval daha oldu mu. sanırım 100-150 dolara düşer.
    100-150 dolara işçi çalıştırır şirketler

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    aynı şeyi söylüyorum zaten
    yüksek enflasyon tl borcu olan şirketler için cennetten farksız
    satış miktarı aynı olmasına rağmen kar enflasyon kadar artacak. TL borcu kuşa dönecek
    devlet içinde güzel fazla vergi toplar
    ancak çalışanlar için cehennem
    bir zamanlar çinde insanlar aylık 100 dolara çalışıyormuş diye gülerdik.
    şimdi asgari ücret 260 dolar. bir deval daha oldu mu. sanırım 100-150 dolara düşer.
    100-150 dolara işçi çalıştırır şirketler
    Satışların aynı kalacağını düşünmüyorum. Tüketici aynı ürünün muadiline yönelecek veya hiç tüketmeyecek. Marka süt sıradan süte, sıradan süt sokak sütüne dönecek.

En basitinden yemek satan yerler sürekli şirketlerin verdiği günlük yemek fiş miktarını takip ederler fiyat zamları buna göre yapılır. Ancak çalışan kendini risk halinde hissederse evden getirme yoluna gider. Buda bırakın zam yapmayı getiriyi bile sıfırlar.

Tüketim yavaşladığında kazanan olacağını düşünmüyorum.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Satışların aynı kalacağını düşünmüyorum. Tüketici aynı ürünün muadiline yönelecek veya hiç tüketmeyecek. Marka süt sıradan süte, sıradan süt sokak sütüne dönecek.

En basitinden yemek satan yerler sürekli şirketlerin verdiği günlük yemek fiş miktarını takip ederler fiyat zamları buna göre yapılır. Ancak çalışan kendini risk halinde hissederse evden getirme yoluna gider. Buda bırakın zam yapmayı getiriyi bile sıfırlar.

aynı fikirdeyim insanlar kaliteden ve alışkanlıklarından ister istemez taviz verecektir dolar şu kadar oldu yap zammı bu kadar oldu yap zammı ile olacak iş değil bir yerde kilitlenir mesela gazeteler zam yapmaya başladı bir gazete 5 tl olursa kim alabilir maliyetin artsa bile bu fiyata satamazsın mecburen şirketler verimliliğe önem verecek istihdam reklam giderleri vb gibi konularda tasarrufa gitmek zorunda kalacak her dolar artışında yap zammı kebap 100 tl olsun bu sürdürülebilir değil ! Sağlıklı bir ekonomi için enflasyonun kontrol altına alınması hayati önem taşır

7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku

Özal döneminin kalkınma modeliydi.
    o zaman yüksek enflasyon vardı kura bir müdahale yoktu.
    en az 30 yıl çektik.
    paramızdan 000000 tane o attık. yoksa ürünlere 30 sene boyunca o zamlar yapıldı.
    bugün wc ye 1000000 tl veriyorduk.kebap 60-70 milyon tl olurdu.
    alemin keyfi yerindeydi.

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Özal döneminin kalkınma modeliydi.
    o zaman yüksek enflasyon vardı kura bir müdahale yoktu.
    en az 30 yıl çektik.
    paramızdan 000000 tane o attık. yoksa ürünlere 30 sene boyunca o zamlar yapıldı.
    bugün wc ye 1000000 tl veriyorduk.kebap 60-70 milyon tl olurdu.
    alemin keyfi yerindeydi.
    Hatırladığım kadarıyla o dönemde devletin halkına borcu vardı. Devlet borcu küçültmek için enflasyonu kullanırdı. Dış borcumuz bu boyutta değildi.
    Şimdi hem halk borçlu hem şirketler borçlu. Bu borç enflasyon nedeniyle reel olarak düşsede yeni kredi kullanılamayacağı için tüketim azalacak tahminen uzun vadeli konut kredisi tarih olacak
    Şimdi keyif bozan tarafa gelirsek;
    Kredi ile yaşamaya alışmış genç nesil kredisiz yaşamayı öğrenecek. Farkını sorarsanız önce al sonra çalış-öde modelinden önce çalış-kazan sonra al modeline geçeceğiz.

O egeli ben değilim

Sayfa 952/1252 İlkİlk ... 45285290294295095195295395496210021052 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •