Sayfa 406/1024 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506906 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,241 - 3,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Habire Dolar Bozduran Abiler
    https://kaparoz.com/2018/08/habire-d...zduran-abiler/

Gazetelere, televizyonlara bakıyorum da herkes dolarını bozduruyor. Sadece dolar bozdursalar neyse, telefonunu kıran mı, arabasını satılığa çıkaran mı ne arasan var. Öylesine kararlı bir kitle ki karşısında ne Amerika durabilir, ne Rusya.

Kitleyi tam olarak bilmesem de tanıdığım birkaç kişi var. Mesela Cumhurbaşkanının her çağrısında dolar bozmaya giden bir arkadaşım var. Buna “Oğlum sen her çağrıda dolarını bozduruyorsun ama bir türlü de bitmiyor lan dolarların. Yeni bir çağrı gelince gene bozduracak döviz buluyorsun, yoksa bozdurmak için önce gidip dolar mı alıyorsun?” dedim.

– “Abi hepsini bozmuyorum bir seferde” dedi. Artık ne kadar doları varsa bankada herifçioğlunun…

Geçen gün bir döviz bürosuna gittim. Üç kuruşluk işlem yapıp (yalan yok az bir şey dolar aldım) “Vatandaş dövizlerini bozduruyor değil mi?” diye oltayı attım. “Yok abi ne bozdurması, üç dolar bozarsak, on dolar satıyoruz. Dolara talep gayet iyi, sen uyuyorsun.” dedi.

– “Televizyonlarda, gazetelerde hiç döviz alışıyla ilgili habere rastlamıyoruz ki, nereden bileyim ben” diyerek uzaklaştım olay yerinden.

Özellikle bu muhafazakâr arkadaşlar dövizlerini satarken, yakarken falan videolarını çekiyorlar ama hiç alırken videoları yok. Bakın ben beş yıl iktisat okudum (Dört yıllık okulu beş yılda okudum). Kesin olarak bildiğim bir nokta varsa o da doları satmak veya yakmak için önce almanız gerektiği. Eğer ihracat yapan bir firmanız yoksa, ben hiç döviz almadan hep bozdurayım gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. İhracat bedeli de zaten döviz bürosunda bozdurulmaz. Dolayısıyla döviz alan hain, döviz satan vatanperver ise bunlar en iyi olasılıkla hain bir vatanperver. Sıralama olarak da hainlikleri vatanperverliklerinden önce geliyor.

Bu muhafazakâr kesimin parasını muhafaza etmekteki performansına ben bile inanamıyorum. Bu arkadaşlar yıllardır bütün parasını altına veya dövize yatırırdı. Faiz almak haram diye yıllarca ya FETÖ’nün faizsiz bankacılık hikâyesine veya dolara yatırdılar paralarını. Faizden üç lira kazanılıyorsa dolardan da aynı para kazanılıyor ama olsun Türk lirası haram, Amerikan doları helal oluyor bu arkadaşlar için. Yani eskiden öyleydi. 2015’ten sonra milli formayı giydi bunlar. Ondan önceki dönemler için cumhurbaşkanları, başbakanlar, belediye başkanları kim varsa mal varlıklarıyla ilgili beyanlara bakın hep dolar, mark, avro görürsünüz. O zamana kadar TL mevduatı haram, Amerikan parası helaldi. Eğer inancın paradan para kazanmaya izin vermiyorsa o zaman paranı Türk Lirası olarak vadesiz mevduatta tutarsın değil mi? Yok işte öyle değil. Bizim her günahımızı gören Allah, bunların doları bir yıl sonra bozdurduklarında daha fazla TL elde ettiklerini görmüyor çünkü.

Söz konusu vatan olduğunda. Pardon, söz konusu para olduğunda solcularımız da aynı kafada. Partisinin Ataşehir Belediye Başkanından aldığı daireyle ilgili dedikodular çıkınca Genel Başkan daireyi 100 bin dolara yandaş medyaya sattı. Daire Amerika’da değil Ataşehir’de ama solcu başkanımız dolarla iş görüyor. Muharrem İnce de cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bir mal varlığı açıkladı. Kendisinin bol miktarda dolar ve avrosu var. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı için aday oluyor ama Türk Lirasına güvenmiyor Muharrem Abi. Amerikan parasını daha güvenli bir liman olarak görüyor.

Bunların içinde en millisi de MHP. Genel Başkanlarının garajında çoğu Amerikan malı olmak üzere ondan fazla yabancı arabası var. Elinde tespihiyle kullandığı Amerikan arabalarından koleksiyon yapıyor milliyetçi başkan. İçinde bir tane yerli araç yok ama olsun. Arabalarının radyosundan türkü dinliyor ya yeter o kadarı bize. Partisi de dolar 7.-TL olunca davul zurna eşliğinde dolar bozduruyor. Kimse “Sen ne biçim milliyetçi partisin ne işin olur Amerikan dolarıyla, ne zaman, kaçtan aldın bu dolarları?” diye sormuyor. Kriz ortamını bir fırsata çevirerek, ülkesinin değer kaybeden parası üzerinden para kazanan partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. Gerçekten de çok milliyetçi bir hareket.

Fabrikalar satılırken, başka ülkelerden et, mercimek, saman ithal edilirken, dolar borcuyla yollar, köprüler, rezidanslar yapılırken sessiz kalanlar şimdi açıklama yapıyorlar: “Devletimizin arkasındayız.” Devletin başı da diyor ki Amerika’nın Iphone’una muhtaç değiliz. Güney Kore’nin de Samsung’u var. Peki baba senin neyin var? MÜSİAD Başkanı “40 milyar doları getiren ülkedeki şirketlerin dörtte birini satın alır” diyor. Yani MÜSİAD’a göre bizim satacak az bir şeyimiz daha var.

Düne kadar madenlerini, şeker fabrikalarını, demir çelik işletmelerini sattık diye bayram yapanlar, bugün bir yandan yerli malı haftası kutlamaya hazırlanıyor, diğer yandan evde kalan halıları satma telaşında. Önlerinde iki küçük sorun var: Bir, kutlayacak yerli malı kalmadı; iki, yabancılar artık bize para vermiyorlar.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by krossingover Yazıyı Oku
    Pekı sabıt kur olursa ne olacak mesela 6 tl

Hayırlısı..
    Bu tip asparagas haber ve düşüncelere de itibar etmeyin ,Türkiyenin bu saatten sonra bunu yapacak ne vizyonu nede gücü var. Bakın açık seçik anlatayım, mevcut zihniyetin 16 yıllık HOYRAT BETON ekonomisi sonrası duvara tosladıktan sonra uygulamaya başladığı YENİ ekonomik program , yüksek kur , düşük Tl faizi , yüksek enflasyon ile milleti aç ve sefil bırakarak iktidarlarını ve yandaşlarının hayatlarını devam ettirmek. Lütfen bu gerçeği bir an önce anlayalım ve kendimiz için en doğru yatırımları yapalım aksi taktirde süründüğümüzde bize acıyan olmaz hele alnı secdeye değenlerden hiç ama hiç hayır gelmez

3.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Karaborsada minimum 10 tl olur
    Tek bir soru bu konunun aydınlatılması için yeterli sanırım
    Enerjide dışa bağımlı mısın ?

sonra sorular devam eder
    yiyecek içecekten, samana kadar gider

doları bulacaksin
    hem de öpe öpe

4. Yeni konut kampanyasındaki faiz oranı 0,98 olduğuna göre
    Ayrıca '' bu can bu bedende olduğu sürece faiz maiz artışı olmayacak'' dediğine göre

hala merkezden faiz artışı beklenebilir mi ??!!

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    devlet 2000 yılı öncesi maaşınızı 0.60 ile çarparken 2008 sonrası 0.35 ile çarpıyor, yasa ile yapılan değişiklik
    ne oluyor 2000 öncesi yüksek katsayıdan priminiz ne kadar fazla ise maaşınız o derece artıyor
    Valla o da yalan oldu, ek zamlarla babam 6 basamak Bag-Gur emeklisi 1.550 gayme maas aliyor, ben 14 basamaktan emekliyim, 1.650 gayme maas aliyorum, nerede benim 8 basamak?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

6. Şaka gibi...1550-1650 tl maaş...

7.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Şaka gibi...1550-1650 tl maaş...
    Asgari ücrette 2018 yılı için zam oranı belirlenmeden önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir araştırma yaptı. Buna göre Türkiye’deki çalışanların yüzde 40.3’ü asgari ücretle çalışıyor. Yüzde 42.7’si ise asgari ücretin iki katı kadar maaş alıyor.
    ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu ay içinde 2018 yılı artışı belli olacak olan ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretin, fotoğrafını çekti. Bakanlığın tespitlerine göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 40.3’ü, bir başka deyişle 5.8 milyon kişi, asgari ücretle çalışıyor. Çalışanların yüzde 42.7’si ise asgari ücretin iki katına kadar maaş alıyor. Buna göre çalışanların yüzde 83’ü (12 milyon kişi), 1404 ile 2 bin 808 TL arasında değişen ücretlerle çalışıyor. Halen Türkiye’deki çalışan sayısı, stajer ve kursiyerler dışarıda bırakıldığında, 14 milyon 547 bin 574 kişi düzeyinde bulunuyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/1...retli-40680624

Ben teknik meknikle pek ilgilenmem, profesyonel fon yöneticisi değilim, ben geçmiş tecrübelerimi bugünle harmanlayıp gelecekte neler olabileceği üzerine planlarımı yapar ve yatırımlarımı da o yönde değerlendiririm. Benim geçmiş tecrübem ve mevcut zihniyetin yapabileceklerini görüp alacağım tek tedbir vardı Dolara yüklenmek. Kendi açımdan haklı çıktım, Dolar benim yeşil zihniyetin ki gibi tek ilahım değil, ne zaman aklı başında davranılır ekonominin gerekleri yerine getirilirse umutabi olarak Dolarlarımı bozar sisteme Tl sokarım. Bunu görmeden ucu açık olarak Dolarda yükseliş kaçınılmaz demeye devam ederim.
    Son düzenleme : umutabi; 28-08-2018 saat: 17:45.

Sayfa 406/1024 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506906 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •