Sayfa 542/1024 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592642 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,329 - 4,336 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    faiz arttırmazlarsa memur ve emekli maaşlarına zam yapmaları gerekir. aksi takdirde memurlar geçinemedikleri için işi bırakıp dışarıda simit satmaya başlayabilirler. enflasyon ise parasını tl'de tutmayanlar için hiç sorun değil. ama alışverişler yavaş yavaş dolarla euroyla yapılmaya başlanabilir...
    "enflasyon ise parasını tl'de tutmayanlar için hiç sorun değil" kısmını "enflasyon, geliri döviz cinsinden olanlar için hiç sorun değil" şeklinde düzeltmek daha uygun olacaktır.

Zira servetinizi bir süre koruyabilirsiniz, ancak düzenli geliriniz döviz cinsinden değil ise tasarruflarınızdan da tüketmeye başlarsınız.

2.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    faiz arttırmazlarsa memur ve emekli maaşlarına zam yapmaları gerekir. aksi takdirde memurlar geçinemedikleri için işi bırakıp dışarıda simit satmaya başlayabilirler. enflasyon ise parasını tl'de tutmayanlar için hiç sorun değil. ama alışverişler yavaş yavaş dolarla euroyla yapılmaya başlanabilir...
    Veya tasarruf kapsamında yarıya indirirler maaşı

3.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Bu görüşleriniz halkın kendi seçtiği kötü yönetimlerin sebep olduğu, aynı zamanda belirli yandaş kesimlerin çok büyük menfaatler elde ettiği brikimli krizlerin faturasının seçen - seçmeyen tüm halka köleleştirmek suretiyle ödetilmesidir.

Fatura er ya da geç ödendikten sonra da değişen her hangi bir şey olmadığı, gelişme sağlanamadığı bir çok defa tekrar eden krizlerde görülmüştür.

O halde tekrar tekrar celladına aşık olan ve bundan hiç ders alamayan toplumların sorunu yaşanan krizlerden ve sanılandan çok daha büyüktür.
    Evrimsel kurallarla uyumlu bir süreç. Sorunu anlayamayacak ve ısrar edecek bir zihin yapısına sahip olanlar zaten doğal seçilim içinde gerekli süreci yaşayacaklar. Sağlıksız bir süreç değil. Aksine doğanın temel kanunu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    "enflasyon ise parasını tl'de tutmayanlar için hiç sorun değil" kısmını "enflasyon, geliri döviz cinsinden olanlar için hiç sorun değil" şeklinde düzeltmek daha uygun olacaktır.

Zira servetinizi bir süre koruyabilirsiniz, ancak düzenli geliriniz döviz cinsinden değil ise tasarruflarınızdan da tüketmeye başlarsınız.
    +1 (Hazıra dağ dayanmaz)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku

bu güne kadar topladığım doların faizi bile beni ömür boyu geçindirir. bundan sonra TL kazansam ne kazanmasam ne? bu parayla istersem yurtdışına giderim. kafama göre takılacam!

Ahmetg Guest
    Ulan neredeyse 5.80 den dolar bozup 180 bin TL ye Izmir Mordogan da arsa aliyordum buralari okuya okuya durdum tereddut ettim sonrada vazgectim

iyiki varsin hisse.net

Butun akrabalarim arsa aldi oralardan herkes senede %50 artiyor soyle artiyor boyle deger kazandi diyor. Kimisi yurtdisinda calisip parasini TL ye cevirip aldi. Kimisi direk TL ile aldi. Ama dolara vuruyorsun hepsi zararda.

Verilmis sadakam varmis

Alıntı Originally Posted by firtina55 Yazıyı Oku
    2007-2017 arasında 142 milyon akıllı telefona 23 milyar dolar veren ülkem insanı artık fısıltı ile konuşur.hayata 5 kuruşluk katma değeri olmayanların milyarları savurduğu toplumda acı gerçeklerle karşılaşacaktır. köyde yaşar süt,yumurta,ekmek şehirden alınır...şehirdedir öğleye kadar yatar...kazandığının fazlasını karta çeker,milyon dolarlık villalar kapış kapış....bu duruma el birliği ile geldik..siyaseti ve kurumları temizlemiyorum öyle bir derdim de asla yok ...onlar için koltuk kutsal..özellikle iktidarı ve muhalefetiyle yakın zamanda kongre için verilen savaşlarda gördük....ya üretmeden tüketenler ???
    Birde baldırı çıplak takımı döt büyütsün, layık olmadıkları hayatı sürsün diye tasarruf eden ama Tl de kalıp paraları mundar edilenler var ki esas ketenpereye gelmiş kesim bunlar.

8. Bugünde dolar amma az arttı ve bir yüzde 25 gorsek yüzde 5 artık kesmiyor

Sayfa 542/1024 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •