Sayfa 671/1024 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,331
     Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    MB faiz olarak hep piyasanın gerisinde kaldı.Ama bu kurla yapacağı her artırım karşına enflasyon olarak çıkacak ve faiz sarmalına girecektir.geçmiş dönemlerde hep böyle oldu.dolar 3.50 iken yapacağı 10 puanlık artış doları bu seviyelere taşımayacaktı.şimdi yapacağı her artırım kuru yine yukarı çekecek ve yapacağı artırımlar bir işe yaramayacaktır.doların bu seviyeye geleceğini kimse tahmin edemezdi ve ne olacağını da kimse tahmin edemez.Türkiye de işadamı olarak iş yapmak insan beslemek gerçekten zor iş.Aramızda babyiğit varsa yüzde 40 la ticaret yapsın bakalım.ne kazanacak ta bu kadar faiz ödeyecek.iletişim bozukluğu olan arkadaşlar engelleme yapacağına profesyonel destek alsınlar bence akıl sağlıkları için.
    Ya arkadaş sen neyin kafasını yaşıyorsun..iş adamı parasına para katarken ticaret iyi idide şimdi kriz ortamında 40 faizden iş nasıl yapsın moduna giriyorsun...çalışan binler işçi ve emekli bu hayat şartlarında ailesini geçindirmek derdinde iken maskeli Beşler ihalelere çökerken her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alınırken Suriye'den gelen mültecilere 35 milyar dolar harcanırken nerede idin ???
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Halkbank Genel Müdürü : Hatalı dövizden kaynaklı Toplam 1256 müşterimiz 3.3 milyon dolarlık döviz alım işlemi yaptı. 124 müşterimiz 539 bin euro’luk , 383 Musteri ise diğer doviz kurlarından alım yaptılar buda 689bin dolara karşılık geliyor . 1763 Musteri 4.6 milyon dolarlık toplam alım yapıldı ./ Son dakika

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    May 2017
    İkamet
    London Ankara
    Gönderi
    2,262
    Hakkaten bu kesimin ruh halini anlamak için protein tuketimleri dahil cok derin arastırma yapmak lazım

İletişim diyorsun

resmen silahlı soygun yapılıyor memlekette telekoma bak nasıl soyulmuş yonetim kuruluna bak nerde gorevliler şuan

ve ben kalkıp bunu destekleyen kesimle iletişim kuracam 1 kurarım 2 kurarım baktım anlamıyor bırakırım

insan bu bukadar mantıksızlıga onlem almak zorunda delirelimmi size uyup

beni siz delirttiniz diye boşa dememiş cem karaca

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    İyi de sn okocha tl faizleri yüzde 5 düştü 2014 öncesi,nerdeyse eurobond faizleri ile aynı faizde tl faizi vardı memlekette.Bizim işadamları ne yaptı o cennet gibi günlerde,fabrikasını yıkıp inşaat yaptı )))))))))) E bu kadar salak olursan batarsın,bu her seviye için geçerli bir kural.
    Bak ben sana bir örnek verim.o sene izmir demir çelik 450 milyon dolar borçlanarak orta profil çelik haddanesi kurdu yüzlerce kişiyi işe aldı.emtia fiyatları çökünce şirket haddaneyi kapattı.işcileri de çıkarttı.parayı betona da gömsen ticarete de gömsen sonuç aynı değişen birşey yok.parayı dışardan alıyorsan ne yaparsan yap sonuç kasa kazanıyor.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu adamlar neden eski şöhretli futbolcu isimlerini lakap olarak alıyorlar...

Bilen var mı?

İyi pazarlar.
    Bu arada foruma tekrar hoş geldiniz sayın BORA YAŞAR.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    300k net huzur hakkı firmanın her ay brüt 470k ödeme yapması demek 170k gelir vergisi olarak maliyeye 300k firma sahibine.

1 senede yapılacak toplam brüt ödeme 5.64 milyon TL olur.
    muhtemelen bu maaşı alan bayağı bir huzurla doluyordur...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sorunun kaynağını siz de benim gibi görüyorsunuz ve teyid ediyorsunuz. Evet piyasa faizleri %12 iken yapılacak 500 baz puanlık bir faiz artışı ile piyasanın önüne geçilseydi bu duruma gelmezdik. O zaman ne diyorduk 100 baz puan yeter üzeri piyasasnın önüne geçse de ekonomiyi soğutur. Halbuki o zaman ekonominin tam da ihtiyacı olan şey soğumaydı , bugün tekrar ısınabilmek için.

Şimdi ne diyoruz?. Faizleri %10 arttırırsak piyasanın önüne geçeriz sorunu da çözeriz ama olmaz piyasayı yavaşlatmış oluruz.

İşte burada bir çelişki yok mu?. Her iterasyonda ve döngüde eskisinden daha kötü bir noktaya geliyorsak bu aslında yapılması gerekenin ne kadar açık olduğunu göstermiyor mu?

Bir kasap almış aline satırı kolunuz doğramaya başlamış birazdan diğer kolunuza geçecek ve biz diyoruz ki saçlarım acaba biraz uzadı mı ? o arada bir sac traşı mı olsam, üstüne bir de banyo yaparım mis.......
    Hocam o işler yanlış.Bence merkez ne yaparsa yapsın durum mokoko.Reel olarak üretimin yok ,borçlusun,paran da yok, e merkez ne yapsın sana.Sanki sihirli bir faiz rakamı var o rakamı zamanında merkez bankası bilse iş bitecek gibi yanlış bir kanı var.Yok öyle bir faiz rakamı ve faiz artış zamanı.Asıl olay başka.

8.  Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    TL faizi ile borçlanıp ticaret yaptın mı hiç.
    Kimseye borçlanmadan ticaret yaptım.

Ama senin avukatlığını yaptığın kişiler borçsuz YİD'siz ve müşteri garantisiz çivi bile çakamıyor nedense.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 671/1024 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •