Sayfa 37/493 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 3937 madde; 289 - 296 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1. na hah hah haaaaa !...

2a ve 2b çok güzel olmuş...Bayıldım...Bu arada tebrik ederim, gayet güzel bir analiz ve bakış açısı...Burada çok sık yazmanızı beklerim üstadım...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Geçen yıl bu zamanlar en küçük birader "İstanbul'da yapamıyorum ben köye gidecem abi" dedi...Tamam dedim...Atıl vaziyette duran arazileri de değerlendirmiş olacaktı, düşünün 10 dönüm yeri yıllık SADECE 150 TL ye icara veriyordu babam...Eken biçen yok, insan kalmamış memlekette...Neyse...Giderken 10 bin tane de Kaliforniya solucanı almıştık, 1.000 TL'ye...Nisan ayında 200 tane ceviz ektik ...Ceviz sayısını seneye 400 yapacağız nasip olursa...Şu ana kadar hiç bir kimyasal kullanmadık, sadece ürettiğimiz solucan gübresinden verdik ağaçlara...Ortalama 1 m. civarında boy attı 5 ayda ve kök analizini yapan ziraatçi "ben ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum" dedi...Hiç bir zararlı yokmuş ???

Tamamen şans...Ha, ekerken -usulen- toprak analizi felan (hibe desteğinden faydalanmak için mecbur bunlar) yaptırmıştık ama bu gübreye tıpkı hissene güvenirsin ya o şekil güvendik...Ve bizi yarı yolda bırakmadı çok şükür...Gayet tabiki hayvancıkları bizzat kendi eliyle besledi birader, ne yediğini ne içtiğini biliyorduk yani...

Hayvanların sayısı 500 bini geçti bu arada...10 bin tanesi 1.000 TL den ayrı bir sermaye oldu biradere...Hedefimiz 2,5-3 milyon civarına çıkarıp gübrenin satışına başlamak...

Niye yazdım bunları peki ?...Gelecek tarımda abi, bakın devlet kendi arazisini 49 yıllığına beleş fiyatlara kiralamaya veriyor, üzerine yaptığın her şeye belirli oranlarda hibe desteği var...Maksat para kazanmak, sağlıklı yaşamaksa gençlere kesinlikle tavsiyemdir...Hiç korkmadan girsinler bu işlere...Kursunlar basit bir ltd.şti, kazandıkları paradan yatırsınlar hem SGK hem de BES'e...Miss gibi...Elinde imkan olup ta elalemin yanında binbir hakaretle asgari ücrete talim edene şaşarım valla...
    Sn Yetkisiz, oldukça değerli bir mesaj, teşekkürler.

Kaliforniya solucanlarını sanırım ayrıca tutuyorsunuz, benim aklımda şu soru var. 10.000 tane solucanı bahçeye serbest bıraksam ve onlar doğal denge içerisinde hem yese, hem gübresini çıkartsa hem de ürese bahçeye etkisi nasıl olur acaba? Benim aklıma yatıyor bu ama deneyemedik kendi bahçemizde henüz.

BES konusunda da BES'e getirilen eleştirileri okuyunca birçok kişinin sistemi anlamadığını düşünüyorum, bu konuda Atilla Yeşilada'yı dinlemeyi tavsiye ederim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Geçen yıl bu zamanlar en küçük birader "İstanbul'da yapamıyorum ben köye gidecem abi" dedi...Tamam dedim...Atıl vaziyette duran arazileri de değerlendirmiş olacaktı, düşünün 10 dönüm yeri yıllık SADECE 150 TL ye icara veriyordu babam...Eken biçen yok, insan kalmamış memlekette...Neyse...Giderken 10 bin tane de Kaliforniya solucanı almıştık, 1.000 TL'ye...Nisan ayında 200 tane ceviz ektik ...Ceviz sayısını seneye 400 yapacağız nasip olursa...Şu ana kadar hiç bir kimyasal kullanmadık, sadece ürettiğimiz solucan gübresinden verdik ağaçlara...Ortalama 1 m. civarında boy attı 5 ayda ve kök analizini yapan ziraatçi "ben ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum" dedi...Hiç bir zararlı yokmuş ???

Tamamen şans...Ha, ekerken -usulen- toprak analizi felan (hibe desteğinden faydalanmak için mecbur bunlar) yaptırmıştık ama bu gübreye tıpkı hissene güvenirsin ya o şekil güvendik...Ve bizi yarı yolda bırakmadı çok şükür...Gayet tabiki hayvancıkları bizzat kendi eliyle besledi birader, ne yediğini ne içtiğini biliyorduk yani...

Hayvanların sayısı 500 bini geçti bu arada...10 bin tanesi 1.000 TL den ayrı bir sermaye oldu biradere...Hedefimiz 2,5-3 milyon civarına çıkarıp gübrenin satışına başlamak...

Niye yazdım bunları peki ?...Gelecek tarımda abi, bakın devlet kendi arazisini 49 yıllığına beleş fiyatlara kiralamaya veriyor, üzerine yaptığın her şeye belirli oranlarda hibe desteği var...Maksat para kazanmak, sağlıklı yaşamaksa gençlere kesinlikle tavsiyemdir...Hiç korkmadan girsinler bu işlere...Kursunlar basit bir ltd.şti, kazandıkları paradan yatırsınlar hem SGK hem de BES'e...Miss gibi...Elinde imkan olup ta elalemin yanında binbir hakaretle asgari ücrete talim edene şaşarım valla...
    çok akıllıca....valla bravo..katılmadığım tek nokta bes...bence temeli sağlam hisselerden alım yapmak daha mantıklı..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Şu sıralar en İyi fon seçimi nedir BES'de

5.  Alıntı Originally Posted by drheart Yazıyı Oku
    Şu sıralar en İyi fon seçimi nedir BES'de
    Likit fon...kaybetme riski yok, aylık getiri %1,5 filan...mb kararı sonrası %2 ye yaklaşır getiri.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Mevduat faizinin çok gerisinde kaldı.tavsiye etmem...
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Likit fon...kaybetme riski yok, aylık getiri %1,5 filan...mb kararı sonrası %2 ye yaklaşır getiri.
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. En ıyısı uzun vade..altın fon..dolar ve Eurobont fonlar..zaten beş uzun vade bırıkımler ıcın ...kumbara ..öyle bugün alayım kaç tl kazandım degıl...

8. Soru bu aralar BES te ne önerirsiniz? Ben de bu aralar riski en az olan likit fon dedim.,faizlerin yükseliş trendinde olduğu bu tur dönemlerde uzun vadeli faize dayalı enstrümanların ana paradan kaybettirme ihtimali var.

Ayrıca Bes te salt mevduat diye bir şey yok, soru bes le alakalı .

Sayfa 37/493 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •