Sayfa 460/760 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 3,673 - 3,680 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. Artık hiç satıcı gelmiyor borsa 1400 puan eksi hisse artı kapadı sanırım piyasa yukarı döndüğünde mal almak için yarışacaklar geçen belirttiğim gibi 1.30 çoook kuvetli bir destek bu kadar kötü gelen bilançolar varken BILICI bu kadar iyi bir bilanço açıklayıp bu fiyata düşmesi gerçekten mantık dışı ama cuma ve bugün sanki mantık dödü burdan hisseyi verenlerin kolay kolay yerine koyamıyacaklarını anladılar alıcıda sürekli dolduruyor. hisselerini kelepir fiyata verip baskı yapmaya çalışanlar şimdi oturup siz düşünün

2. 49 milyon tl sermayeye 27 milyon tl 3.çeyrek faliyet karı 417 bin tl 3.çeyrek dönem zararı 45 milyon tl 9 aylık faliyet karı 11 bin tl 9 aylık dönem karı açıklayan desa 2 gün de 1.05 tl 'den 1.44 oldu.

45 milyon tl sermayeye 24 milyon tl 3.çeyrek faliyet karı 2.4 milyon tl 3.çeyrek dönem karı 59 milyon tl 9 aylık faliyet karı 13.2 milyon tl 9 aylık dönem karı açıklayan bilici yat da 1.40 lardan 1.29 lara insin.

Borsa iyice kumarhaneye döndü tutturan kar ediyor akıl mantıkla hareket eden seyrediyor.
    Ytd

Sevgili Talebe, o da bir şey mi?
    Bir de Uluun'a bakın. 150 milyon tl faaliyet kârı açıkladı sadece bu çeyrek. 17 milyon da donem kari var. Sermaye 85 milyon. Yani sadece bu çeyrek sermayesinin iki kati faal. kârı var. Ama kağıt 2 tl'nin altında işlem görüyor. Gel de çık bu işin içinden...

ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"

4. İşte birileri gelir hisseyi süpürür gider o bilançodan sonra bu hissenin üstüne çöküp sıkıştıranlar mallarını böyle kaptrır ben bundan sonra panik olup ne bulurlarsa alacaklar hissede satıcılar iyice azaldı her an hisse hızlanabilir. Altın yere düşmekle pul olmaz

5.  Alıntı Originally Posted by Mausolos Yazıyı Oku
    Sevgili Talebe, o da bir şey mi?
    Bir de Uluun'a bakın. 150 milyon tl faaliyet kârı açıkladı sadece bu çeyrek. 17 milyon da donem kari var. Sermaye 85 milyon. Yani sadece bu çeyrek sermayesinin iki kati faal. kârı var. Ama kağıt 2 tl'nin altında işlem görüyor. Gel de çık bu işin içinden...

ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sevgili Mausolos evet uluun da 9 aylık bilançosuna göre gayet ucuz bir hisse ancak 150 milyon tl faliyet karı saf faliyet karı değil.
    Dipnot lara bakıldığında 183 milyon tl olan diğer faliyet gelirlerinin 168 milyon tl si kur farkı geliri görülmekte. Aslında bunu finansal gelirler kalemine yazsalar daha doğru olurdu.

Aynı durum blcyt da dahil birçok hissede var. Sanırım faliyet karını daha yüksek gösterip bu ortamda şirketlerini daha değerli göstermeye çalışıyorlar. Ancak büyük yatırımcı bunu yemiyor ve ondan bilanço da bedava görünen şirketler bir türlü uçamıyor.

Örneğin doğan holding de 1.3 milyar tl faliyet karı göstermişler aslında 1.1 milyar tl si kur karı gerçek kar olsaydı 2.6 milyar tl sermaye ye bu kar ile en az 2.5 tl olurdu.

Bu yanılgıya düşmemek için sanki hiç finansal gelir ve gideri yokmuş gibi varsayıp brüt kardan genel yönetim giderleri pazarlama ve arge giderlerini kendim çıkarıp net esas faliyet karını hesaplıyorum.

Bu şekilde yapıldığında uluun esas faliyet karı 3.çeyrek de 24 milyon tl 9 aylık da 42 milyon tl oluyor. Tahmini 12 aylık da esas faliyet karı 65 milyon tl olsa. 85 milyon tl sermayeye 2.6 f/k oranı ile yinede çok ucuz.

Bu şekilde blcyt hesaplandığımda esas faliyet karı 3.çeyrek de 16 milyon tl 9 aylık da 45 milyon tl oluyor. Tahmini 12 aylık esas faliyet karı 60 milyon tl olsa 45 milyon tl sermayeye 1.0 gibi komik bir f/k oranı çıkıyor. Tabi Blcyt da yaklaşık 1/3 oranında azınlık payları gibi bir dert de olduğu için biz bunu 1.5 gibi saymalıyız.

Bu sebeple blcyt ı tamamen kendi şahsi hesaplarıma göre daha ucuz bulup diğer ucuz gördüğüm hissem gsdho ile birlikte elimde tutuyorum.

Uluun da yakın takibimde olan hisseler içinde. Çünkü ben karı ve cirosu artarken önceki yıla göre primsiz olan hisseleri severim)

Yazdıklarım tamamen şahsi yorum ve tahminlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sevgili Talebe;

Detaylı analiz için teşekkürü borç bilirim.
    Uluun'un kur farkı geliri yazması pek olağan değil. Çünkü ikinci çeyrek sonunda 124 milyon döviz açığı var görünüyor. Bu kalemden 35-40 milyon tl arası kur zararı yazması gerekiyordu.
    Ayrıca evet, esas faaliyetler içinde diğer gelirler ciddi miktarda artmış görünüyor ancak bu çeyrek 130 milyon tl civarı da finansman gideri var.
    Bu rakam, dönem karını ciddi miktarda törpülemiş görünüyor.
    Ben her halükarda bugüne kadar hep esas faaliyet karını dikkate aldım. Ancak içinde bulunduğumuz dönemde faaliyet karları ile dönem karları arasında makas çok açıldı.
    O yüzden hesap yaparken çok daha dikkatli olmak gerekiyor.
    "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"

Sayfa 460/760 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •