Sayfa 685/777 İlkİlk ... 185585635675683684685686687695735 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,473 - 5,480 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. ABD 2yr ları ile 10yr arasındaki fark 8 e düşmüş.
    Yakın zamanda 25 idi..

Bu ne demek..

1. Resesyon kapıda 2 sene içinde
    2. Başka faiz artışı piyasa tarafından fiyatlanmıyor..

2008 krizinden evvede hatırlanırsa 2yr lar 10yr 4-4.5 dan fiyatlanıyordu..

FED 2013 de sıkılaşma yapacağım demesi ile bizim ekonomi yönetimi de frene asılmaya başlaması lazım idi.
    Sektör temsilcileri ile konuşmalar
    Tavsiyeler faiz artışları şu bu..
    Biz tam tersine TAM olarak gaza bastık..

Gaza basmakla kalmadık resmen para verdik milletin eline..
    Turkish QE ..

Şimdi gelinen noktada GAZA basmaktan vazgeçilirse (TR için konuşuyorum) çökeceğiz..
    GAZA basmaya devam edersek duvara toslayacağız..

Bu aslında son yıllarda ülkedeki her alanda yaşadığımız bilimsellikden uzaklaşmanın bir sonucu..
    Ekonomide de durum aynı..

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ağam 3-4 yıla QE olur mu olur da önemli olan önümüzdeki 3-4 yıl zaten)) EM lerde kızılca kıyametin kopacağı vakit. 2019-20-21 arası EM lerin ödeyeceği dış borç her yıl neredeyse ikiye katlanarak artıyor. İşte 10 yıllık dış borçlara abandıkları tarihlerin geri ödemeleri. Sadece biz değil tüm EM lerin dolara ihtiyacı olacak.

Kurbağanın gözü çıktıktan sonra dereye su gelse ne olur?

Elbet bu böyle gitmeyecek bu belli zaten.

Bana deki FED faiz artırmayacak, düşürecek, sıkılaştırmayı iptal edecek 2019 yılında heh işte o zaman tamam.
    öyle bişe işte

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ABD 2yr ları ile 10yr arasındaki fark 8 e düşmüş.
    Yakın zamanda 25 idi..

Bu ne demek..

1. Resesyon kapıda 2 sene içinde
    2. Başka faiz artışı piyasa tarafından fiyatlanmıyor..

2008 krizinden evvede hatırlanırsa 2yr lar 10yr 4-4.5 dan fiyatlanıyordu..

FED 2013 de sıkılaşma yapacağım demesi ile bizim ekonomi yönetimi de frene asılmaya başlaması lazım idi.
    Sektör temsilcileri ile konuşmalar
    Tavsiyeler faiz artışları şu bu..
    Biz tam tersine TAM olarak gaza bastık..

Gaza basmakla kalmadık resmen para verdik milletin eline..
    Turkish QE ..

Şimdi gelinen noktada GAZA basmaktan vazgeçilirse (TR için konuşuyorum) çökeceğiz..
    GAZA basmaya devam edersek duvara toslayacağız..

Bu aslında son yıllarda ülkedeki her alanda yaşadığımız bilimsellikden uzaklaşmanın bir sonucu..
    Ekonomide de durum aynı..

Heh ağzına sağlık ağam. Bu işte yani durum. Sakal bıyık. Gaza bassan bir dert, basmasan ayrı dert. Tabi birde gaza basmamayı seçim, şu anda olduğu gibi, buna rağmen arabanın kendi kendine gaz verme ihtimali de var yani. Stabil bir ülke değilizki. Yarınımız meçhul.

4.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Heh ağzına sağlık ağam. Bu işte yani durum. Sakal bıyık. Gaza bassan bir dert, basmasan ayrı dert. Tabi birde gaza basmamayı seçim, şu anda olduğu gibi, buna rağmen arabanın kendi kendine gaz verme ihtimali de var yani. Stabil bir ülke değilizki. Yarınımız meçhul.
    Bu karmaşa içind FED 2019 için güvercinleşirse
    Bizim kiler de kendi ayaklarına sıkmazsa
    Faizler yüksek tutulması falan diyorum..

En iyi ihtimal dengelenme yaşayabiliriz..

Yani arabayı sakince çalışır durumda ve kontrol altında tutmakdan bahsediyorum..

Yapabilir miyiz..
    Tabikide..
    Amma velakin bunun bir bedeli olacaktır...

Buna katlacak mı baştaki..
    Yoksa durmak yokkkkkk .... mu diyecek yine..

5.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Viopta shortlayarak nasil spotu düşürüyor ikna olamıyorum bi türlü. Tamam psikolojik ve viop iyuncusu icin korkutucu etkisi gibi yan etkiler var ama şu konuyu bir açıklığa kavustursak. Bilen biri var mi?
    Viopta shortlamanın spot piyasaya etkisi yok ancak şöyle bir durum var: MB viopta doları shortlar, daha sonra doların düşüşünde vioptan para kazanacağını bildiği için elindeki imkanlarla (faiz artırımı, dolar satımı, bilmediğim başka gizli yollar vb) spotta doları baskılar ve düşürmeye çalışır. Hatta bu işi zararına yapabilir çünkü başarırsa vade sonunda vioptan kaldıraçlı para gelecektir. Mesela aralık sonuna 6.38 maliyetle dolar shortlamış, bir lira gibi karda şu an. Benim bu anlattığımı MB dışında hisselerde büyük oyuncular yapıyor, viopta kaldıraçlı pozisyon alıp sonra spot hisse fiyatını ona uydurarak parayı asıl vioptan vuruyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bu karmaşa içind FED 2019 için güvercinleşirse
    Bizim kiler de kendi ayaklarına sıkmazsa
    Faizler yüksek tutulması falan diyorum..

En iyi ihtimal dengelenme yaşayabiliriz..

Yani arabayı sakince çalışır durumda ve kontrol altında tutmakdan bahsediyorum..

Yapabilir miyiz..
    Tabikide..
    Amma velakin bunun bir bedeli olacaktır...

Buna katlacak mı baştaki..
    Yoksa durmak yokkkkkk .... mu diyecek yine..
    Hiç ekonomik değil sadece mantıksal düşünüp yapılanlar yapılacakların teminatıdır, sorunu yaratandan sorunu çözmesini beklemek doğru değildir diyorum kendi kendime.

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Viopta shortlamanın spot piyasaya etkisi yok ancak şöyle bir durum var: MB viopta doları shortlar, daha sonra doların düşüşünde vioptan para kazanacağını bildiği için elindeki imkanlarla (faiz artırımı, dolar satımı, bilmediğim başka gizli yollar vb) spotta doları baskılar ve düşürmeye çalışır. Hatta bu işi zararına yapabilir çünkü başarırsa vade sonunda vioptan kaldıraçlı para gelecektir. Mesela aralık sonuna 6.38 maliyetle dolar shortlamış, bir lira gibi karda şu an. Benim bu anlattığımı MB dışında hisselerde büyük oyuncular yapıyor, viopta kaldıraçlı pozisyon alıp sonra spot hisse fiyatını ona uydurarak parayı asıl vioptan vuruyorlar.
    Birkaç yerde birşeyler okudum anlamak için ama temel olmayınca kafam basmadı. Hadi Merkez 600 bin kontrat shortluyorda bunun karşısında 600 bin de longlayan var. Ha bunlar uzlaşmaya gidip kaybedeceğinin bile bile niye bu kadar longlar. Kaç vadedir de aynı şey. Yani madem bir mantığı var bir sistem var 50 bin kontratla döndürün kardeşim. 600 bin kontrat ne ola))

8. FITCH, FED'İN 2019'DA 3 KEZ FAİZ ARTIRACAĞINI ÖNGÖRÜYOR -BN

yahu bu fitch de hiç acıma yok insan biraz çiçeklerden kuşlardan bahseder

Sayfa 685/777 İlkİlk ... 185585635675683684685686687695735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •