Burada belki de en uzun yatırımcılardan biri benim.Çünkü ilk halka arzda aldım ve hala elimde tutuyorum.8 liradan halka arz edildikten sonra uzun süre 6-8 arasında gitti geldi.Traktör satışları aylık bazda arttıkça hisse fiyatı da 18 liraya kadar yükseldi.Ancak bundan önceki krizde 3.5 liraya kadar düştü Bu fiyatlar gördüğü dip noktalar oldu.Her yıl düzenli olarak temettü ödedi.3 ila 8 lira arasında alan kişiler 30 liranın üzerinde temettü aldılar.
Hisse fiyatının 80-90 arasında oynadığı dönemlerde aylık iç satışlar ortalama 3000 adet iken son aylarda ortalama 500 küsurlara düştü.Dış satışlarda ise fazla bir değişim olmadı.Asıl kar yüksek marjlı iç satışlardan elde ettiğinden ne zaman bu satışlar yükselirse ki bu da krizin azalmakta olduğunun habercisi olacaktır ve hisse fiyatı da Yükselişe başlayacaktır.Türkiye de traktör satışları ile kriz arasında direkt bir ilişki vardır.Yani traktör satışları artıyorsa kriz de bitiyor demektir.Traktör bu satışlarla bu kar oldukça başarılı sayılır.Satış adetleri geçmiş yıl ortalamalarına geldiği zaman karlılıkta o dönemlerden fazla artacak tır. Çünkü traktör fiyatları oldukça yükselmiş durumda.
Şu anda yükselmesini beklemek yerine aylık satış adetlerini izlemek ve buna göre hareket etmek daha mantıklı.Almak ya da alım seviyesini daha beklemek konusu herkesin kendi tercihidir.Aralık ve gelecek ayların satış adetlerini görerek hareket etmek daha mantıklı diye düşünüyorum.Ytd.
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri