Sayfa 464/1000 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    ..Aksaray Üniversitesi Rektörüne zekat parasıyla lüks makam arabası satın alındı...
    Bu Porof.dr kardeşimiz "İnin ülen tepemden, her yıl hangara yeni model makam uçağı çektirenlere bi şey diyemiyosunuz gelip bana höykürüyonuz" dese ne diyeceğiz..

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu'nun 56'ncı maddesinin b bendinde "Gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri tarafından üniversitelere ve yüksek teknoloji enstitülerine makbuz karşılığında yapılacak nakdî bağışlar, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları hükümlerine göre yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlerden ve kurum kazancından indirilir." hükmü bulunmakta.

Bu iş adamı Aksaray Üniversitesine makbuz karşılığı bağış yapmışsa (Akıllı ise gelir vergisinden indirmek için böyle yapmıştır) o bağış üniversitenin "havuz"una girmiştir.

Diğer insanların da bağış ve yardım yapacağı o havuzdan nereye nasıl harcama yapılacağı rektörlüğün kararına bağlıdır artık.

İşadamı "şartlı bağış" falan yapamaz bu durumda. Yani verdiğim para ile rektöre araba alın diyemez.

O işadamın 100.000 lira bağış yaptığı havuzdan, 400.000 liralık araba alınabilir...
    muhtemelen üniversite bütçesine yada sks bütçesine veya döner sermaye bütçesine yapılmamıştır o bağış.
    rektör uyanıksa arabanın alımı için üniveristenin vakıf veya derneğine aşrtsız bağış oalrak almıştır.
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by hayatgusel Yazıyı Oku
    İyi günler bende Pazartesi dolar alacağım nasıl bir yol izlemeliyiz. Doların 5,23 e gelmesini mi bekleyip alım emrimi vereceğiz yoksa borsa gibi 5,20 den al diyebiliyor muyuz bankaya ilk defa yüklü dolar alıcam tşk

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Şubeden Fiziki olarak yani banknot olarak alacaksanız böyle bir şansınız yok..

Mobilden kaydi alımsa her türlü alınabilir.. hatta Halkbank ta tanıdık filan varsa farklı opsiyonlar da olabilir 🙂

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Şubeden Fiziki olarak yani banknot olarak alacaksanız böyle bir şansınız yok..

Mobilden kaydi alımsa her türlü alınabilir.. hatta Halkbank ta tanıdık filan varsa farklı opsiyonlar da olabilir [emoji846]
    Vakıfbank ÖB şubesi 100.000 dolar üstü alım satım taleplerinde emir tanımlayabildiklerini söylemişti bana. Gece bile olsa minimum makasla alım satım emri çalıştırabilirlermiş. Ancak alt limit 100.000 dolar demişlerdi.

5. Kanımca , Altının onsu , 1321 $ üstüne atmadan, sadece takip edilmeli.

Parite daha önemli.

Oldukça çok olasılıklar içeriyor.

EURO için üst direnç e kadar olan mesafe bile karlı olabilir. Ama son denemesinde dirence ulaşamayıp zayıflık göstermesi göz önünde tutulmalı,

1,05-1,08 aralığında dönerse, yada buralarda 2 sene oyalanması halinde, TOBO oluşumu ile

1,20 yi geçerek 1,50 luk bir hedefe yönelebilir.

Kanal içinde aşağıya dönmesi durumunda ise , 0,88 -0,90 gibi bir hedef te mümkün.

Tamamen Dünya siyaseti ve ekonomisinn alacağı şekle bağlı.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Parasal genişlemede altın artıyor eyvallah ama parasal sıkıştırmada düşmesi gerekmez mi ? 2019 da Avrupa da sıkışlaşmaya başlarsa , olmaz olmaz ya Japonya dan bir dedikodu yayılırsa altın için kağıt üstünde olumsuz olması gerekir ama 50 tane risk var dünyada. yükseleceği tutarsa bir bahane bulunur.

ytd

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Yarın 2018 in son günü. Yeni yılla birlikte pozisyon almak için gelen yabancılar biraz döviz getirir mi acaba ?

Arkadaşlar pozisyon almak için dolarını yüksekten satmak ister ama bakalım ne olacak?

ytd

8. @BartuSoral

Ekonomide en büyük sorun dış ticaret açığı. 2010-2017 en yüksek ithalat 253 milyar $ ile Petro-Kimya sektöründe. Petkim ihtiyacın %15'ini karşılayabiliyor. 5 Petkim büyüklüğünde dev bir PK fabrikası yapmalıyız. Maliyeti 20 milyar $, yani 3. havaalanından az. Neden yapmıyoruz?..
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 464/1000 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •