Hocam oyunu gör ondan sonra yaz bence. Petun'a bin basar dediğin Pınar süt de bugün çöktü. İşin garip yanı , zarar deryasında yüzen Pınar Su ise yüksek işlem hacmi ile %4 primli.
Artık bu saatden sonra buralarda ne yazılsa boş. Hep yazmışımdır borsada bir kağıdın yükselmesinin yada düşmesinin gerçek değeri ile alakası yok. Özellikle sığ kağıtların. Adamın biri alıp götürebiliyor yukarılara yada panik olan birileri sattıkça satıyor ve sarmal sonucu PETUN da %4 düşebiliyor.
3-4 gün önce yazmıştım 5.08 - 5.10 arasında çok satıcı geliyor bunu sevmedim demiştim. Bugüne kadar hep 5'den döndü ama bu sefer dönemeyebilir demiştim. Gerçi 2 günde %4-5 düşen bir borsda bu desteğin çalışmaması normal. Ama elbet er yada geç değerini bulur.
PETUN'da ne zaman 5-10-20-50 günlük oertalamalar aynı yerde toplanıyor orada bir kırılma oluyor. Ben bu sefer bu kırılmanın yukarı olmasını bekledim ama endeksin de düşmesiyle yine aşağı oldu.
Artık 4.70 desteği kaldı elimizde bir tek. Buraya da birşey kalmadı zaten. Belli bir süre de burada oyalanır ama yukarı hareket için iyi bir haber gelmesi şart oldu artık. Teknik grafik ile çok yukarılara gitmesi zorlaştı. Ya borsa toptan düzelir ki bu zor bu sene , yada şirket hakkında çok güzel bir haber gelir. Ben borasada toparlanmanın 2019 ikinci yarısında olacağını düşünüyorum. Bence enflasyon zirveyi gördü ve 2 aydır düzelme var. Bu toz duman halde bile tahvil faizi ufak ufak düşüyor. 1 ocakta devreye giren elektrik , doğalgaz ve sudaki %10'luk indirimin Ocak ayı enflasyonuna katkı vereceğini düşünüyorum. Dolayısıyla faisler %17-18'lere gelirse kredi faizleri de gevşer. Ama bunların hepsi tam olarak 2019 2. yarısında borsada etki gösterir.
Evet piyasada bir kriz olduğu aşikar ama gıdanın da krislerde en az etkilenen sektör olduğunu unutmamak lazım.
Bence artık Yaşar Holdingin bir aksiyon alması lazım. Bir gayrimenkul mü satacak , bir iştirak mi satacak , bir ortak mı alacak , bedelsiz sermaye mi arttıracak yoksa kendi şirketlerinin hissesini borsada geri mi alacak ne yapacak bilmiyorum ama birşey yapıp bu düşüşü tersine çevirmeli en azından durdurmalı.
Yer İmleri