Herkese Merhaba,
Önceki konudan itibaren yaklaşık 1 senedir iki başlığı da takip etmeye çalışıyorum. Tüm gönderileri okudum, ancak martta üye olmama rağman henüz hiç cevap atma fırsatım olmadı.
İlk mesajımı beni hisse.net forumu ile tanıştıran bu konuya atmak ve başta Sn. Cautionary ve Sn. Dudu olmak üzere bu iki başlıkta emeği geçen herkese teşekkür ederek atmak istedim.
Bu başlık sayesinde haberdar olduğum Babil'in En Zengin Adamı ile tasarruf ve yatırımın önemini; Mezeleri Güzel- Bir Beyaz Yakalı'nın itirafları kitabıyla postmodern kölelik olarak tanımlanabilecek beyaz yaka tüketim kültürünün insanı nasıl bir kısır döngüye ittiğinin iyice farkına vardım. Bu sayede aylık kazancımın ortalama %20-25'ini tasarruf edip (Geçen sene mezun olduğum ve İstanbul'a taşındığım için maaşımın yaklaşık %25'i maalesef kiraya gidiyor, bu sebeple bu oranı henüz istediğim seviyeye çekemedim), yüksek oranda bist olmak üzere yatırıma yönlendiriyorum.
Bu yatırımları da şansa bırakmamak için yine bu başlık sayesinde tanıştığım Mr.Moneymustache ve Lattedenborsaya siteleri vasıtasıyla direkt veya dolaylı olarak haberdar olduğum Akıllı Yatırımcı, Warren Buffett Tarzı, Bir Borsa Spekülatörünün Anıları, Sıradan Hisseler Sıradışı Karlar gibi kitaplardan öğrendiğim teorik borsa bilgisini hazirandan itibaren uygulamaya ve pratiğe dökmeye çalışıyorum.
Bugün Sn. dreamworld'ün bu topic'in başladığından beri küçük küçük yatırım yapanlar net zarardadır mesajını görünce ilk mesajımı atmanın vaktinin geldiğini düşündüm. Mesajımda bahsettiğim gibi henüz 7-8 aylık bir borsa tecrübem var. Bu süreçte ilk yatırım yaptığım tarih ve borsanın son kapanış rakamlarını baz alırsak BİST100 %10.50 düşmüş. Benim hisse portföyüm %1.23 kazanmış durumda. Elbette belirlenen süreçte dolar %14.7 arttığı için reel olarak karda olduğum söylenemez ancak yeni başlayan biri için fena durumda olmadığımı düşünüyorum. Bu forum vasıtasıyla daha iyi durumda olanlar da eminim vardır, zaten amacım kendi yatırım seviyemi göstermek ya da tartışma çıkarmak değil; ancak forumda şu ana kadar keşfettiğim en faydalı topic için bu ön yargılı yaklaşıma göz yummak istemedim.Bundan sonra daha sık yazmaya çalışacağım.
Tavsiyeleriniz ve katkılarınız için tekrar teşekkür eder, bu acemi ama "Bold" forumdaşınıza gerek kitap, gerek forum ya da herhangi başka bir tavsiyeniz varsa dinlemeye hazır olduğumu belirtmek isterim
Selamlar
Yer İmleri