Sayfa 275/1230 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

  1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Ortalamada nasıldır bilmiyorum fakat kendi çevremden gördüğüm şu mühendisler aldığı eğitimin hakkını verecek işler bulabiliyor, bu gözlemimin kaymak tabaka denilebilecek bir mühendis grubu için olduğunu belirtmeliyim ama.
    Evet vasat ya da ortalama bireyler için Türkiye mükemmel bi yerdir...En dipteki ya da en tepedeki insanlar için malesef kötü bi yer...

  2. #2194
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Yaş
    40
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Ortalamada nasıldır bilmiyorum fakat kendi çevremden gördüğüm şu mühendisler aldığı eğitimin hakkını verecek işler bulabiliyor, bu gözlemimin kaymak tabaka denilebilecek bir mühendis grubu için olduğunu belirtmeliyim ama.
    sn. martind çok haklı. TR tamamen operasyonel ve paperwork fazla olan işlerle dolu.
    ing.işletme mezunu olsamda kendi sektörüm bankada,en çok mühendis çalışıyordu.

    Tutkulu olduğumuz işi tecrübe etmeden anlayamıyoruz. En başta karar vermek/tespit etmek önemli.
    en sevdiğim iş sermaye piyasaları ve borsa. bunu beyaz yakalı olarak çalışmaya başladıktan ve veda ettikten sonra anladım.

    Yeniden başlayacak olsam; yurtdışına kapağı atıp belli bir süre sonra geri gelirdim. Türkiye'nin yerini hiçbir ülke tutmaz.
    aşağıdaki video güzel bir örnek.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

  3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Evet vasat ya da ortalama bireyler için Türkiye mükemmel bi yerdir...En dipteki ya da en tepedeki insanlar için malesef kötü bi yer...
    Ortalamadan farklı düşünenler içinde öyle malesef.

  4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Toaso da bugün itibariyle portföyüme girmiş durumda...aşağı ve yukarı %5-10 harekette planladığım alımın %10 unu yaparım...ilk parçayı aldım...toplamda 10 eşit parça alım düşünüyorum.

    Aşağı yönlü en önemli risk ana ihracat pazarı olan Avrupa da beklenen durgunluk...yukarı yönlü ise ötv indirimlerinin kalıcı olması ve faizlerdeki düşüş beklentisi önemli katalizörler.

    Grafik pahalı mı ? son düşüşle artık değil...96 da 1 usd ile işlem hayatına başlarken, şu an 3 usd...22 senede eurobond getirisi kadar bir şey getirmiş...son 8 senede 4 e katlamış tl olarak...grafik pahalı analizinde son 8 senede 4 e katlama fair değeri, 8 e katlamak ise grafik pahalı sınırını gösteriyordu.
    İkinci parçayı da dün aldık mecburen Bugün de sağlam duruyor... pek çaktırmıyorsunuz ama, ben yazdıktan sonra alıma mı yoksa beyaz yaka

    Toaso dan Arçelik benzeri bir performans bekliyorum...endeksten ilk yarı pek bir beklentim olmasa da Toaso nun endekse göre görece güçlü kalacağını düşünüyorum.

    Bence otomotiv sektörü için en kötü geride kaldı ya da kalmak üzere.

  5. #2197
    Ereğli de aldı başını gidiyor.
    Daha toplayamadık doğru belli.
    Hani son çeyrekte başlayacaktı ralli 😀

  6. #2198
     Alıntı Originally Posted by SabitGelirli Yazıyı Oku
    Emeklilik ile ilgili düşünceleriniz neler? Mini, yarı ve erken emeklilik nedir? Bunların Geleneksel emeklilik sisteminden farkları nelerdir? Böyle bir sınıflandırmayı neden yaptım? Hepsine yazımda değindim.

    Emeklilik : Mini Emeklilik, Yarı Emeklilik, Erken Emeklilik
    https://sabitgelirli.com/emeklilik-m...ken-emeklilik/

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla.
    Sabit Gelirli.
    Elinize sağlık güzel yazı. Bende Geyikbayırı na yerleşmeyi planlıyorum. Palna yapmak güzel

  7.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Ereğli de aldı başını gidiyor.
    Daha toplayamadık doğru belli.
    Hani son çeyrekte başlayacaktı ralli ��
    Bizim yolumuz uzun, daha çok fırsatlar çıkar. Biz her ay düzenli alım yaptığımız için her fiyat seviyesinden almış oluyoruz zaten. Toplu alım yapacaklar için bu fiyatlar daha avantajlı.

  8. #2200
     Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Bizim yolumuz uzun, daha çok fırsatlar çıkar. Biz her ay düzenli alım yaptığımız için her fiyat seviyesinden almış oluyoruz zaten. Toplu alım yapacaklar için bu fiyatlar daha avantajlı.
    Her hisseyi her fiyattan alım yapmayı düşünmüyorum aslında.
    Eğer hisse ortalamaları beklentim ve şirket değerlerinin üzerine çıkarsa alımı durdurup başka şirket ararım.
    Daha yeni başladık bakalım yol haritası daha tam şekillenmedi.

Sayfa 275/1230 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •