Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
Sayın Bear Bull,
Is Yat'i ornek olsun diye verdim. Bahsettiğiniz sekilde baska senetlerde elbette vardir. Bakip bulursunuz kendiniz. Ama biz temettu vermeyipte prim yapan hisse varmidir konusunu konusmuyoruz. Ama madem sordunuz elbette vardir. Niye olmasin? Ben sadece temettu veren hisse yukselir demedim ki. Yazimin hic bir yerinde boyle bir sey yok.
Burada tartistigimiz husus, temettunun extra gelir olup olamiyacagiydi. Olabilecegini gostermek icinde Is Yat'i ornek olarak kullandik sadece.

Parasını faize dolara koyanda kazandi elbet. Ben kazanmadimi dedim? Biz burada alternatic yatirim araclarinin vetirilerinide kiyaslamiyoruz. Konu buda degil. Hangisinden cok kazanacaginiza inaniyorsaniz gidip ona yatirirsiniz. Cok kazanirsaniz bizde sizin adiniza seviniriz, tebrik ederiz. Ama maalesef konu buda degil.

Benim yazimi. Herhangi bir yerinde temettuden bir gun once Is Yat'a yatiran ek gelir elde etti diye bir ifade yok. Tam aksi ifadeler var. Isterseniz once bir yazilarimi okuyun. Boyle bir ifade varmi onu gorun.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn Ctugrul,
Temettü vermeseydi 96 krş olurdu demişsiniz yukarıdaki gönderinizde, aynı hesapla şu an temettü vermiş fiyatı 84 krş {kendi ifadeniz}

Benim temettü tanımım.

Temettü Sağ cebinizden para çıkarıp, stopaj vergisini ödedikten sonra
kalanını sol cebinize
{Hisse Satmanıza gerek olmadan} yapılan nakit transfer işlemidir.

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku

Şimdi hisse aldık bekledik Temettüsünü alacağız %10 stopaj kesecekler.

temettüden 1 gün önce veya 1 yıl önce aldık
100,000 lot hissemiz var fiyat 1 tl = 100,000 tl
%15 temettü alalım 15,000 tl
%10 stopaj düşelim 1500 tl
net temettü 13,500 tl
hisse fiyatımız ise 0,85 başlayacak

100,000*0,85 = 85,000
net temettüm = 13,500
--------------------------
hesabımızda......98,500 tl miz olacak halbuki zaten 100,000 tl miz yok muydu?

ben burda temettüyü alacağıma temettüyü ödediği gün hisseyi alsam 1500 tl lik nerdeyse 1760 lot fazla alıyorum

hadi çıkın işin içinden bakalım. Kolay gelsin.
 Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku