Artan

249,70 10 18:10
108,50 9.98 18:10
21,94 9.97 18:10
259,50 9.96 18:10
21,22 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

77,90 -9.99 18:10
9,96 -9.95 18:10
16,38 -9.95 18:10
1,41 -9.03 18:10
21,86 -8.07 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.647.548.492,50 18:10
8.598.707.337,64 18:10
6.479.891.340,50 18:10
6.323.791.257,20 18:10
5.969.869.447,75 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 847 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,304
    Ben Erhan gibi saatlerce yazı yazmaya uğraşamam {yukarıda yazdıklarım / düşündüklerim geçerlidir [sizin sabit fikirleriniz gibi] benimkilerde değişmez}

hisse 0,78 den alındıysa şu an 1,00 tl de olsa 0,84 de olsa {temettü vermişte olsa vermemişte olsa}
    Bahsettiğiniz Temettü karı değil {trade karıdır, o da satılıp cebe konmadığı sürece kağıt üstündedir}

2016 yılında 6x,000 tl den fazla stopaj ödediyseniz çok az bir bölümünü geri alırsınız anlaştık mı?

SON SÖZÜM
    Doğru bildiğinizden şaşmayın

2.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Ben Erhan gibi saatlerce yazı yazmaya uğraşamam {yukarıda yazdıklarım / düşündüklerim geçerlidir [sizin sabit fikirleriniz gibi] benimkilerde değişmez}
    Ben sabit fikirli değilim. Bilmediğim bir şey varsa öğrenmeye çalışıyorum. Ama dolu bir cevap alamıyorum. Gerçek bir örnek üzerinden sorduğum soruların cevabı yerine farazi senaryolar üzerine kurulu hesaplamalarla dönüşler alıyorum.
    hisse 0,78 den alındıysa şu an 1,00 tl de olsa 0,84 de olsa {temettü vermişte olsa vermemişte olsa}
    Bahsettiğiniz Temettü karı değil {trade karıdır, o da satılıp cebe konmadığı sürece kağıt üstündedir}

Hayır değildir. Trade olması için alım ve satım olması gerekir. Ben bir şey satmadan cebime her 0,78 TL için 0,125 TL koydum. Diğer bir deyişle her 100 TL me 16 TL aldım.

2016 yılında 6x,000 tl den fazla stopaj ödediyseniz çok az bir bölümünü geri alırsınız anlaştık mı?
    Hayır anlaşmadık. Çünkü bu bilgi yanlış. Bu yazıları okuyan kişiler yanlış bilgi ile donanacaklar. Öğrenmek isteyenler http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beya...kulsermaye.pdf Adresini ziyaret etsinler. Yatırdığınız stopajın hepsini geri alabilirsiniz.

SON SÖZÜM
    Doğru bildiğinizden şaşmayın
    Cevaplarım sizin yazınızın içindedir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,304
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Cevaplarım sizin yazınızın içindedir.

Hayır anlaşmadık. Çünkü bu bilgi yanlış. Bu yazıları okuyan kişiler yanlış bilgi ile donanacaklar. Öğrenmek isteyenler http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beya...kulsermaye.pdf Adresini ziyaret etsinler. Yatırdığınız stopajın hepsini geri alabilirsiniz.
    Herkes okusun itirazım yok {okuduklarını anlayabilirlerse bilgilenmiş olurlar}

bir hisseden geçen yıl alınan 72,775 tl temettü için ne kadar stopaj ödenmesi gerekir? {aracı kurum otomatik kesip V.D. öder}
    yatırımcıya kalan net tutar nedir?
    sonraki yıl İhtiyari beyanname verilerek ne kadarı geri alınabilirdi?

Cevaplarsanız sevinirim.

Vergi dairesi size 2015 yılı temettüsünü alıp stopajını ödediğiniz tutarın
    2016 da hepsini geri verdi mi belgeleyebilir misiniz?

Belgeleyemiyorsanız cevaplamayın lütfen.. Konu uzamasın.

4.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Herkes okusun itirazım yok {okuduklarını anlayabilirlerse bilgilenmiş olurlar}

bir hisseden geçen yıl alınan 72,775 tl temettü için ne kadar stopaj ödenmesi gerekir? {aracı kurum otomatik kesip V.D. öder}
    yatırımcıya kalan net tutar nedir?
    sonraki yıl İhtiyari beyanname verilerek ne kadarı geri alınabilirdi?

Cevaplarsanız sevinirim.

Vergi dairesi size 2015 yılı temettüsünü alıp stopajını ödediğiniz tutarın
    2016 da hepsini geri verdi mi belgeleyebilir misiniz?

Belgeleyemiyorsanız cevaplamayın lütfen.. Konu uzamasın.
    Sayın Bear Bull daha neyin belgesini istiyorsunuz. Size devletin resmî kurumunun kitabının linkini verdim. Bir zahmet okuyun. Çok basit örneklemelerle anlatmışlar. Orada 900.000 TL temettü almış birisi için örnekleme var açın okuyun, stopaj nasıl geri alınıyormuş öğrenin. Ne 72.775TLsi, onun 10 katından fazla temettünün stopajını geri alabilirsiniz. Konuyu bilmediğiniz belli. Bu konuda daha fazla yazmayacağım.

5.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın Bear Bull daha neyin belgesini istiyorsunuz. Size devletin resmî kurumunun kitabının linkini verdim. Bir zahmet okuyun. Çok basit örneklemelerle anlatmışlar. Orada 900.000 TL temettü almış birisi için örnekleme var açın okuyun, stopaj nasıl geri alınıyormuş öğrenin. Ne 72.775TLsi, onun 10 katından fazla temettünün stopajını geri alabilirsiniz. Konuyu bilmediğiniz belli. Bu konuda daha fazla yazmayacağım.
    Tugrul hoca yanlış adama yanlış şeyler söylüyor olabilirsin. Bence BEAR BULL ABIMIZIN NE İŞ YAPTIGINA BIR ARAŞTIR.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,304
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    yazmasanız iyi olur çünkü hiç ihtiyari beyanname doldurup geri stopaj almadığınız belli.

resimdeki hisse için alınan temettüyüde biliyorum, ödenen stopajıda, vergi dairesinden geri alınabilen Stopaj iadesi tutarınıda {hepsi değil geri verilen}

iyi geceler sizlere

hisse resmini silerim.

edit:
    resmi sildim.
    Son düzenleme : Bear_Bull; 23-04-2017 saat: 00:49. Sebep: hisse resmini sildim.eğer kendine kopyalayan olduise herhangi bir yerde paylaşmasın, görürsem hırsızlıkla suçlar rezil ederim

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •