Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 137/1014 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Kiracının, kirayı ödememesi halinde mülk sahiplerinin haklarını koruma altına alan yeni bir uygulama hayata geçiyor - Basın Açıklaması

Kuruluştan konuya ilişkin olarak yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Kiracının, kirayı ödememesi halinde mülk sahiplerinin haklarını koruma altına alan yeni bir uygulama hayata geçiyor. Uygulama kapsamında, mülk sahiplerinin ödenmeyen kiraları karşılanarak, maddi zarara uğraması önlenecek.
    Konut sahiplerinin günümüzde en sık karşılaştığı sorunların başında, kirasını ödemeyen kiracıların yaşattığı mağduriyetler geliyor. Kiracının, kirayı ödememesi halinde oluşabilecek zararları kapsayan Trink Kira Sigortası, konut sahiplerinin doğru kiracıyı bulmak için aylarca evini boş tutarak, maddi zarara uğramasının önüne geçecek.
    Sektörün büyük sigorta şirketi Ray Sigorta tarafından 2 yıllık fizibilite çalışması sonucu hayata geçirilen Trink Kira Sigortası, Kuzey Sigorta Act A.Ş'nin organizasyonunda uygulamaya konacak.

Emlak Piyasasını Canlandıracak

Türk sigortacılık sektöründe bir ilk olacak uygulama hakkında bilgiler veren Kuzey Sigorta Genel Müdürü Derya Gülgeç, "Bir aylık kiranın yaklaşık yüzde 60'ı ile bir yılı koruma altına alıyoruz. Mülk sahibi mağduriyetine son verecek olan hizmet, yakında satışa sunulacak. Piyasada yer alan bir kira sigortası yok. Bir ilk olan uygulama, sektördeki boşluğu doldurarak, emlak piyasasını canlandıracak" ifadelerini kullandı.

Kiracıya Kefil Olan Uygulama

Kiracının, kirayı ödememesi durumunda devreye giren uygulama, mülk sahibinin ödenmemiş kiralarını bir kefil gibi ödeyecek. Alanında bir ilk olan uygulamada, tüm hukuki süreç, mülk sahibi ile beraber koordine edilecek ve hukuki masraflarını da sigorta şirketi limitleri doğrultusunda karşılayacak. Kiranın yanı sıra ödenmediyse doğalgaz, su, aidat gibi konutu ilgilendiren giderleri ve ödenmeyen aidat yönetim giderlerini de karşılayacak. Mal sahibi mağduriyetini önleyecek uygulamanın bir yönüyle de depozito yerine geçmesi planlanıyor.
    TR gibi hukukun olmadığı ülkelerde sigorta işleri maceradır.

kulağa hoş gelse de pratikte yürüyeceğini sanmıyorum, inşallah yanılırım.

bir aralar garanti bankası işsizlik sigortası gibi birşey icat etmişti, işisz kalınca maaş verecekti, yaptıranların şikayetlerinden şikayetvar.com çökecekti

http://www.tuketicifinansman.net/201...k-sigorta.html

2. Kira sigortasi gercek bir ihtiyaca binaen doğdu.Benimçok işime yarar.Özellikle kredili alınip kiraya verilen dukkan/konut varsa kredi taksidinin odenmemrsi riski her zaman sorun oluyor..Alacagin temliki suretiyle kirayi dogrudan bankaya temlik etseniz bike sorunlar bitmiyor.En guzeli sigorta.Tabi cok guvendiginiz bir kiraciniz varsa mükemmeldir

3.  Alıntı Originally Posted by magmag Yazıyı Oku
    Kira sigortasi gercek bir ihtiyaca binaen doğdu.Benimçok işime yarar.Özellikle kredili alınip kiraya verilen dukkan/konut varsa kredi taksidinin odenmemrsi riski her zaman sorun oluyor..Alacagin temliki suretiyle kirayi dogrudan bankaya temlik etseniz bike sorunlar bitmiyor.En guzeli sigorta.Tabi cok guvendiginiz bir kiraciniz varsa mükemmeldir
    Bu is'te sigorta filan tutmaz.

Ilk aylik kiranin %60'ini odeyecek, sonrasi yok.

Issilzik sigortasi da oyledir, ilk 3 ay'i oder, sonrasi yok.

Sigorta sirketleri kar etmek icin vardir, yaralari sarmak icin degil.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İstanbul Göktürk bölgesinde iyi bir sitede 600 bin Usd`a satılmak istenen bir dairenin kirası 5000 Tl. Üstelik bu sitelerde ortalama, yıllık yatırım bütçesinden ev sahibine en az 2000 Tl masraf da var. Şimdi bu daireyi alayım demek mi mantıklı yoksa benzer bir daire`ye kiraya çıkayım demek mi mantıklı ? Sizleri bilmem ama Musevi vatandaşlar ellerindeki daireyi geçmiş 2 yıl içinde elden çıkarıp kiraya geçtiler.
    musevi arkadaşların hareketinde ispanya'nın verdiği AB vatandaşlığı kıyağından faydalanıp- faydalanmama dürtüsü rol oynamış mıdır, yeterince istatistik yok elimde.. ama mesela göktürk gibi yerlerdeki çarpanların esenyurt'la kayaşehir'le benzer olmasını beklemek, elmayı ısırıp armut tadı almayı beklemek gibi.. göktürk'te sadece o villayı almıyorsun, komşusuyla, sokağıyla, kültürüyle başka bir hayat tarzı almış oluyorsun, bunu esenyurt'la aynı çarpan kefesine koymak yanlış olur.. o yüzden fiyatlama düzlemi farklı tabakalarda oluşuyor..

ekonomide neler değişiyor, bu değişimde kimler parayı buluyor (göreceli olarak) bu parayı bulan arkadaşlar hangi muhitlerde yaşamayı tercih ediyor ? mevzuu bu..

mesela bilgi-işlem sektörüne kim girmişse iyi para yapmış (son 20 seneye dair şahsi çevremdeki gözlemim).. bilgi-işlemciler nerelerde yoğunlaşıyor işyeri olarak ? teknokent'lerde olmaları çok avantajlı maliyet olarak.. nerde bu teknokentler ? mesela maslak-itü'de, mesela kurtköy'de.. yeşilköy havaalanı kapanırsa sabiha gökçen çok daha iyi iş yapmaya başlamayacak mı? evet, başlayacağı kesin.. kurtköy'de ve kurtköy'e erişimi kolay olan lokasyonlardaki orta-üst düzeye hitap eden siteler iş yapar mı ? bence yapar.. benim mantığım böyle işliyor..

gayrimenkul yatırımı orta/uzun vadeli bir konu, kısa vadede oluşan ekstrem fiyatlamalardan hareketle bir mantık düzlemi kurmak yanlış.. mesela 20 yıl önceydi, istambul'un bir numaralı özlem duyulan yeri levent-etiler idi (bağdat caddesi de neymiş), bi arkadaşın karısı sürekli göztepe soyak'taki evlerini satıp etiler tarafına geçmeleri için başının etini yiyordu arkadaşın .. fiyatları hatırlıyorum az çok, yapsalardı bu hareketii bire iki zarar etmiş olacaklardı bugün itibariyle

5.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Özyurtlar yanlış bilmiyorsam inşaatçı. Ev yapıp satıyorlar...
    Şimdi ortalama bir evi 1 milyon dolar desek 120 milyar dolar etmesi için 120.000 tane konut yapıp satmasi gerek...
    İstanbulda 2.200 bin ev varmış. Bunun yaklaşık %5 i kadar ev yapıp satacak...
    Vay be....��������

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    3. köprünün etrafına yapılacağına bahse girebilirim.
    18.04.17

https://eksisozluk.com/yavuz-sultan-...lmasi--5349645

http://odatv.com/dev-kamulastirma-ka...204171200.html

22.04.17

Şimdi gel de eve arsaya yatırım yap.

6. Uzun yıllar yatırımlarımı gayrimenkule yaptım. Gayrimenkul yatırımı basittir, doğru bir yatırım ve ciddi para kazanmak için deha olmanıza gerek yoktur. O yüzden tercih ettim.

İlk defa bu dönem nakite döndüm. Nakit yönetmek mülk ve kiracı yönetmekten çok daha zor inanın. Neyse nakite döndüm ve bir yıl beklemede olacağım. En az bir yıl fiyatların durağan olacağını düşünüyorum. Ancak ciddi fırsat olursa alım yaparım.

Özet olarak sadece fırsat fiyattan alım yaparım. Çünki bu dönem boyunca fırsatlar oluşuyor ve oluşacak. Fırsat fiyattan kasıtım ; 2016 fiyatlarının % 30 altı benim için fırsat fiyattır diyebilirim. (Şu anda zaten genel olarak 2016 fiyatlarının % 15 altındayız)

7.  Alıntı Originally Posted by magmag Yazıyı Oku
    Kira sigortasi gercek bir ihtiyaca binaen doğdu.Benimçok işime yarar.Özellikle kredili alınip kiraya verilen dukkan/konut varsa kredi taksidinin odenmemrsi riski her zaman sorun oluyor..Alacagin temliki suretiyle kirayi dogrudan bankaya temlik etseniz bike sorunlar bitmiyor.En guzeli sigorta.Tabi cok guvendiginiz bir kiraciniz varsa mükemmeldir
    Ev sahiplerinin çoğu eve 50-100 TL'lik bi masraf yapmayı bile zulüm görüyor kendine... gidip bir kiranin %60'ını sigorta şirketine mi verecek?
    Memur kefil isteyip iki de senet yaptı mı açık. Al sana en güzel sigorta 😁😁😁

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Referandum konut piyasasina pek bir hareket getirmedi simdilik. Tedirginlik ve guvensizlik hsvasi devam ediyor. Nakit para ya dovizde yada yastik altinda.....Sokakta kime rast gelirsen 10 kisiden 8'i dovizin yukselecegine inaniyor. vatandas epey dolarize olmus durumda.....
    Gecen hafta Beykozda sattigim bir arsayi ortak olarak alan bir lise ogretmeni ve akrabalarinin bana verdigi paranin %80 Euro idi. icinde 10 € luk banknotlar bile vardi.

Arsa ve arazi piyasasi nispeten daha canli.
    Gecen hafta Beykoz da iki ayri kisilere iki parsel arsa sattim. ihtiyacim oldugu icin arsayi piyasadan yaklasik %15 - %20 dusuk fiyat koydum. Aninda 4-5 kisi talip oldu. Emlakcilar arsalari komisyon icin musterilerine kazandirmak icin birbirlerini yiyiyorlardi....

Konut piyasasi epey durgun ama kimse cokus beklemesin. Sikisan saticilarin malini almak icin bekleyen cok para sahipleri var.

2.El piyasasi oturmamis yeni ve lux segmentin fiyatlari afakidir. %40-50 indirimlede alabilirsiniz.
    Esas belirleyici gosterge 2.el piyasasi iyice oturmus konut fiyatlaridir...Bu piyasada dairesini gercek piyasa degerinden %10 asagi ceken makul surede satar.

Sayfa 137/1014 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •