Sayfa 935/1000 İlkİlk ... 435835885925933934935936937945985 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,473 - 7,480 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. dxy tüm hızıyla devam ediyor.
    güçlü dolar fed’e inanmadı. bizdeki durumla aynı. bağımsız olmadığını gösterdi.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben daha makro çerçevede anlatmaya çalışmıştım. Yani dış borcu alalım ödeyemezsek te borcu veren düşünsün mantığı ancak ve ancak dış dünya ile 0 ihracat ve ithalat koşullarında mümkün olabilir. Zira dış borcu verenin sağlam gördüğü en büyük teminat ülkenin ihrac ettiği ürünler karşılığında ödenen paralardır.

Türkiye ben ihracat yapmayacağım diyebilir mi?
    Bu işletmeler yapmayabilir kazandıkları para başkalarının tasarrufu altına girecekse.

Ki bahsettiğim firmalar ithalatta yapmakta.

İthalatı yapıp ürüne çevirip ihraç ettikten sonra kazandıkları dış borca gidecek sonra MB'ndan ödeme kovalayacaklar.

O zaman özel müteşebbis niye üretim ile uğraşsın ?

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

3.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Evi olanlara gerçek değerlerinden (madem 1 milyona satılıyor evler) VARLIK VERGİSİ gelir mi ? Vergi düzenlemesi yapacakmış ya damat...
    Varlık vergisi şeklinde gelmesi stratejeik olarak doğru olmayabilir. Ama emlak vergisi olarak (hem de varlık vergisi gibi bir kerelik değil periyodik olarak) böyle bir adımın atılması olası.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Bu işletmeler yapmayabilir kazandıkları para başkalarının tasarrufu altına girecekse.

Ki bahsettiğim firmalar ithalatta yapmakta.

İthalatı yapıp ürüne çevirip ihraç ettikten sonra kazandıkları dış borca gidecek sonra MB'ndan ödeme kovalayacaklar.

O zaman özel müteşebbis niye üretim ile uğraşsın ?

İşte bu nedenle ülkeler dış borçlarını ne pahasına olursa olsun ödemeyi ön planda tutuyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5. Damat çıktı sahneye yine...Du bakalım ne diyecek bugün de ?

6.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    dxy tüm hızıyla devam ediyor.
    güçlü dolar fed’e inanmadı. bizdeki durumla aynı. bağımsız olmadığını gösterdi.
    yellen teyze de faiz inerse şaşırmam dedi trump fed in de dengesini bozdu

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İşte bu nedenle ülkeler dış borçlarını ne pahasına olursa olsun ödemeyi ön planda tutuyorlar.
    Vallahi bizimkiler oteledikce oteledi borç ödemeyi ve artık bunun sonuna geldik
    Borç odedikce ekonomimiz kuculecek.
    Bundan artık kaçış yok .

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

8.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Vallahi bizimkiler oteledikce oteledi borç ödemeyi ve artık bunun sonuna geldik
    Borç odedikce ekonomimiz kuculecek.
    Bundan artık kaçış yok .

Yine de borç ödeyerek ve cari fazla vererek ekonominin küçülmesi hiç borç ödemeyip tamamen durmasından iyidir.

Sayfa 935/1000 İlkİlk ... 435835885925933934935936937945985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •