Sayfa 65/195 İlkİlk ... 1555636465666775115165 ... SonSon
Arama sonucu : 1559 madde; 513 - 520 arası.

Konu: Mevduat faizimi yoksa Para piyasası fonu mu

1. cevaplar için teşekkürler

2. YKB ile çalışan varmı?
    benim çalışan vadesiz hesabım var, boştaki paraya gecelik faiz işletiliyor,yaklaşık %9 oran,şimdi müşteri temsilcisiyle görüştüm fon alabilirsiniz dedi fakat ,otomatik fatura ödeme günlerinde fonu benim bozdurmam gerekirmiş.Yoksa ödeme olmazmış.Bunun çözümü varmı?Başka çesit bir hesapmı açmam gerekiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    YKB ile çalışan varmı?
    benim çalışan vadesiz hesabım var, boştaki paraya gecelik faiz işletiliyor,yaklaşık %9 oran,şimdi müşteri temsilcisiyle görüştüm fon alabilirsiniz dedi fakat ,otomatik fatura ödeme günlerinde fonu benim bozdurmam gerekirmiş.Yoksa ödeme olmazmış.Bunun çözümü varmı?Başka çesit bir hesapmı açmam gerekiyor.
    Ykb ile çalışıyorum sizin istediğiniz her şeyi sistem takip etsin.Olmuyor işte.Kredi kartınızdan ödeyebilirsiniz faturanızı.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Yatırım fonunda %10, 1 yıl vadeli hesapta ise %15 stopaj var. "Fon için hesaplanan 1 günlük getiriyi, 1 yıl vadeli mevduat hangi faiz oranı ile getirir" sorusunun cevabını bulmak için, hesaplanan rakam 85'e bölünüp 100 ile çarpılıyor. Gerçi 1 yıl vadeli mevduatta stopaj %12 olmalı ama...

Yani... %23.88 * 0.90 = %25.28 * 0,85 eder.
    Biz hesabı günlük hesabı üzerinden yıllık mevduat varsayımı yaptığımız için 0.85 aldık...yoksa direk yıllık mevduat yapsaydık %12 yapardık..Bankaların günlük faiz işleten mevduat hesaplarında stopaj oranı %15 alınmaktadır..Tablomuz 6 ayı geçtiğinde %12 yaparız...
    Yazın Arsa... Kışın Borsa

6.  Alıntı Originally Posted by t.axaray Yazıyı Oku
    Biz hesabı günlük hesabı üzerinden yıllık mevduat varsayımı yaptığımız için 0.85 aldık...yoksa direk yıllık mevduat yapsaydık %12 yapardık..Bankaların günlük faiz işleten mevduat hesaplarında stopaj oranı %15 alınmaktadır..Tablomuz 6 ayı geçtiğinde %12 yaparız...
    6 ay sonra PPF'larında kalabileceğimizi sanmıyorum..Tahminim 1 -1,5 ay ömürleri kaldı.Daha sonra onlar da dip yapacaklar maalesef.

Fonun yarın ki faiz getirisiyle 100 bin TL için fon-mevduat karşılaştırması.....

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    6 ay sonra PPF'larında kalabileceğimizi sanmıyorum..Tahminim 1 -1,5 ay ömürleri kaldı.Daha sonra onlar da dip yapacaklar maalesef.
    PPF'lerde uzun süre kalındığında getiri oranlarını mevduat karşılığına dönüştürmek biraz daha karmakşıklaşacaktır. Bu durumda bileşik getiri işin içine girecek. Söz gelimi yılda %22 getiren bir fon için her ay %20-21 arası bir mevduat faizindwn bağlamak yeterli olacaktır. Bileşik getiri uzun dönemde 1-2 puan ilave demek mevduat için.

Sayfa 65/195 İlkİlk ... 1555636465666775115165 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •