Sayfa 313/1230 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by oguz90tr Yazıyı Oku
    Seçimden sonra uzun süre seçim yok.
    Aklıbaşında bir hükümet bu kadar gıda enflasyonu ve popülariteden sonra tarımda doğru dürüst bir reforma gider. Çiftçiler de bol bol traktör alır. Şu an da bu tarz bir temel analiz doğrultusunda almak için çok güzel bir nokta. Grafik üzerinde direnç noktası gibi.
    Ancak bizimkilerin ne yapacakları belli olmuyor. et konusunda da baya olay oldu ama hiç bir adım atmadılar. eti hala dışarıdan alıyoruz
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hekts temettu acikladi..
    Vermese de kabulumuzdu..
    50 krs brut..
    Sirket hem buyuyor hem de temettu oduyor bu isi cok guzel beceriyorlar..
    Bence grafik pahali filan degil.
    Hala alinabilir, biriktirilebilir.
    Tohum isine de girdi.
    Bu is de gubre ile beraber oturdugunda 2020'de 1.5 Milyar bir hasilat beklenebilir.
    Unutmamak lazim: Giden kagit gitmeye duran kagit da durmaya devam edebilir.
    Imza Halil BUHUR

Syg,
    bir sektör kötü ise tüm aktörleri etkilenir. örneğin inşaat sektörü kötü, demircisi, betoncusu, çimento üreteni, seramikçisi, işcisi, müteahiti hepsi olumsuz etkilenir. köylünün durumu iyi değilken, köylüye ilaç satan bir firma nasıl iyi durumda olabiliyor. yada köylünün durumu iyi. bir yerde bir terslik var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bir sektör kötü ise tüm aktörleri etkilenir. örneğin inşaat sektörü kötü, demircisi, betoncusu, çimento üreteni, seramikçisi, işcisi, müteahiti hepsi olumsuz etkilenir. köylünün durumu iyi değilken, köylüye ilaç satan bir firma nasıl iyi durumda olabiliyor. yada köylünün durumu iyi. bir yerde bir terslik var.
    Tohum ilac gubre okuduguma gore koylunun giderleri icinde %5 i gecmiyormus..
    Bunlar olmadan tarim ve verim olmayacagina gore ben isler kotu gitmez diyorum..
    Ayrica son yillarda gidada yasadigimiz sorunlar nedeni ile bu ise ozel bir onem verilecegini dusunenlerdenim.

Saygilarimi sunarim Sefim..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Ihracat yapıyorlar avrupaya rusyaya...Domatesin kilosunu 1$ dolara satıyorlar...

Dolar artınca da fiyatı artıyor doğal olarak...Biz de diyoruz domates neden fiyatı arttı

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tohum ilac gubre okuduguma gore koylunun giderleri icinde %5 i gecmiyormus..
    Bunlar olmadan tarim ve verim olmayacagina gore ben isler kotu gitmez diyorum..
    Ayrica son yillarda gidada yasadigimiz sorunlar nedeni ile bu ise ozel bir onem verilecegini dusunenlerdenim.

Saygilarimi sunarim Sefim..

Syg,
    saygılar benden sayın dudu. aslında anlatmak istediğim köylünün durumunun kötü olmadığı idi. inşaat sektörü köylüye yaradı. o nedenle bu iktidar 15 yıldır devam ediyor. 5 para etmeyen tarlalar, imara girince yada imara yaklaşınca 5 e 10 a katladı, belki daha fazla. köylünün şehre göçmesinin, tarlada çalışmamasının ana nedeni zenginleşmesidir. o nedenle hektaş da kar etmektedir.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hekts temettu acikladi..
    Vermese de kabulumuzdu..
    50 krs brut..
    Tohum isine de girdi.
    Bu is de gubre ile beraber oturdugunda 2020'de 1.5 Milyar bir hasilat beklenebilir.
    Imza Halil BUHUR

Syg,
    Halil buhur ne yaptı kar zarar durumu nedir? Bir iki eleştirmiştim pahalıdan mal kucakliyorsunuz diye üstüne de borsa düşünce çok kızmıştı

Ben demiştim...

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hekts temettu acikladi..
    Vermese de kabulumuzdu..
    50 krs brut..
    Tohum isine de girdi.
    Imza Halil BUHUR

Syg,
    Grafik pahalı demek gitmeyecek demek değil...istatistik olarak gitmesi, ortalamanın altında kalma ihtimalinden çok daha az demek..yani gidenler olabilir, ama istisnalar kaideyi bozmaz demek.

Ayrıca biz bu hektas grafik pahalı konusunu konuşurken 9,5 lardaydı..1 yıldan fazla oldu..,.şimdi de 11,6....yani enflasyon kadar gidememiş, reel olarak artı bile değil...son bir yıla baktığımızda ise aynı yerde..11,5 du bir yıl önce, yine aynı yerde...bir arpa boyu gidememiş.

Ha endekse göre yine de iyi...zaten ben hektas grafik pahalı derken kötü kağıt demiyorum, sadece tercih etmemek lazım diyorum,..daha iyi fırsatlar olabilir diyorum,

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Halil buhur ne yaptı kar zarar durumu nedir? Bir iki eleştirmiştim pahalıdan mal kucakliyorsunuz diye üstüne de borsa düşünce çok kızmıştı

Ben demiştim...
    Aynen...fiyat duyarsız.. ben ise önce fiyata bakarım....ayrıca parsan gibi spekülatörlerin cirit attığı kağıtları listesine alması da enteresan...kağıt 30 a çıktı, sonra 8 e düştü, hepimizin malumu.

8. Ayrıca başta dudu üstad, başlığında önüne gelenin dümdüz gittiği brisa aynı dönemde 6,4-->7,6 hareketi yapmış...%20 ye yakın gitmiş...hektas aynı dönemde 9,5-->11,6 hareketi yapmış...%22 filan,

Birine methiye düzülüyor... diğeri .tin .ötüne sokuluyor... bu nasıl hesap, bu nasıl mantık anlamak mümkün değil.

Sayfa 313/1230 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •