Sayfa 343/1000 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443843 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    görebildiğim kadarı ile gurbetçi dövizleri yurda girmeye devam ediyor....Özellikle avrupada iş ve ticaret yapan Gurbetçiler kazançlarını vergiden kaçırmak için türkiyeye kurye yolu ile gonderiyorlar.....

Şu anda serbest piyasada döviz var yeterki almak için TL niz olsun...Son 5 ayda vatandaş 25 milyar dolar almış diyorlar....
    piyasada dolar yokluğu olsaydı arz -talep etkisi ile Doların şimdiye kadar çoktan 10 TL'yi geçmesi gerekiyordu......Ama dolar tersine düştü.....bundan dolayı son aylarda fikirlerim değişmeye başladı.....Kanımca yurt dışındaki piyasalarda 2018 yazındaki gibi manupulative bir saldırı yapılmazsa iç piysadaki döviz arz-talep dengesi şimdilik kendini bir kaç yıl daha götürür ve kurlar stabil kalır yönündedir....Ama burası Turkiye ne olacağını kestiremek çok güç...

Ortadoğu ve komşularımızdaki siyasi ve ekonomik krizler olmasaydı muhtemelen ihracatımız şu anda 200 milyar -doları civarında olabilirdi...mesela İranla dış ticaretimiz %30-40 düşmüş vaziyette..35 milyar olarak hedeflenen ticaret hacmi 10 milyarın altına inmiş......bir gün buralar düzelirse ilerde AB ye ihracatımız azalsa bile kayıp burdan telafi edilebilir.......

yukardada belirttiğim gibi yurtdışı kaynaklı TL'ye yeni bir saldırı olmazsa döviz kurları fiziki talepten dolayı içerde kolay kolay yukarı sert fırlamaz.... iç piyasalar kendi kendini dengeler..
    Tam aksine doların çok yükselecegi artık kesin gibi.....zira iç piyasada canlanma için MB faizi dusurecektir .siyasi düşünmeyip realist olursan bu durumu net görebilirsiniz... gidişat çok kötü.... gerçekler malesef gosterilenden çok farklı.secimden sonra zam yağmuru olacak bence ...

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Tam aksine doların çok yükselecegi artık kesin gibi.....zira iç piyasada canlanma için MB faizi dusurecektir .siyasi düşünmeyip realist olursan bu durumu net görebilirsiniz... gidişat çok kötü.... gerçekler malesef gosterilenden çok farklı.secimden sonra zam yağmuru olacak bence ...

Bazı durumları klasik akademik cevaplarla açıklamak benim için yeterli olmuyor...yada ben anlamakta zorluk çekiyorum..Mesela cari açığımız devam ettiği ve yüksek borç geri ödemeleri yapmaya devam edildiği halde döviz son 5-6 aydan beri neden yükselmiyor....Bir ensrümana gercek fiziki bir talep varsa onun fiyatını yeterli arzdan başka ne durdurabilir ???

MB bankası yüksek faiz oranları ile kurları kontrol altına aldığı söyleniyor.....
    Peki merkez bankası yüksek faiz verdiği zaman Türkiyenin reel cari açığımı kapaniyor??
    Üstelik Yüksek faiz oranlarına rağmen vatandaşın dövize saldırması devam ediyor......

Benim vurgulamak istediğim husus Türkiyede bilinen resmi rakamların yanında birde oldukça büyük bir kayıt dışı döviz varlığa sahip olduğudur.....Yoksa gerçek tablo resmi istatistiklerdeki gibi olsaydı kurları kontrol etmek münkün değildi ve hiç geri gelmeden hep liner olarak yukarı gitmesi gerekirdi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bazı durumları klasik akademik cevaplarla açıklamak benim için yeterli olmuyor...yada ben anlamakta zorluk çekiyorum..Mesela cari açığımız devam ettiği ve yüksek borç geri ödemeleri yapmaya devam edildiği halde döviz son 5-6 aydan beri neden yükselmiyor....Bir ensrümana gercek fiziki bir talep varsa onun fiyatını yeterli arzdan başka ne durdurabilir ???

MB bankası yüksek faiz oranları ile kurları kontrol altına aldığı söyleniyor.....
    Peki merkez bankası yüksek faiz verdiği zaman Türkiyenin reel cari açığımı kapaniyor??
    Üstelik Yüksek faiz oranlarına rağmen vatandaşın dövize saldırması devam ediyor......

Benim vurgulamak istediğim husus Türkiyede bilinen resmi rakamların yanında birde oldukça büyük bir kayıt dışı döviz varlığa sahip olduğudur.....Yoksa gerçek tablo resmi istatistiklerdeki gibi olsaydı kurları kontrol etmek münkün değildi ve hiç geri gelmeden hep liner olarak yukarı gitmesi gerekirdi...
    Default olan ülkeleri saymazsak en yüksek faizi biz veriyoruz...yoksa dolar en az 9 TL idi...... anlaşılmayacak birşey yok....bu faizle reel ekonomi yürümüyor...el mahkum faiz indirecek MB....seçimden önce dövizin yükselmesi istenmiyor...seçim sonrasına kaldı... olay bu kadar basit .... ekonomi de işler yolunda değil.....büyüme yillikta eksiye düşmek üzere.... işsizlik artıyor...

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Benim şöyle bir tahminim var. İMF olur Mckinsey olur hükümetin acilen dolara ihtiyacı olduğu aşikar. 17 yılda dengeli büyümek yerine obezite büyüme politikalarını yürüten hükümet, son dönemde yaşanan kriz nedeniyle içeride çarkları çevirebilmek ve dış borç ödemelerini gerçekleştirebilmek için döviz girdisine hayati ihtiyaç var. son çeyrekteki %3 daralma ekonomide alarm çanlarını çaldırdığını düşünüyorum. Eğer gerkli likidite sağlanıp sanayi üretimi başta olmak üzere üretim artırılmaz ise sistem çöker. Obazite büyüme yavaş yavaş normal büyümeye dönüştürülmeyip birden eksi büyümelere dönüşür ise tıpkı insan vücudu gibi şoklara maruz kalır. Dolayısıyla acilen döviz girdisi ile piyasanın canlandırılmasına ihtiyaç var. Bu likiditeyi sağlamak içinde Varlık Fonundaki şirketleri satabileceklerini yada teminat vererek likiditeye ulaşabileceklerini düşünüyorum. Bir hafta önce Fonla ilgili çıkarılan yönetmeliğinde bunun bir hazırlığı olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen bu borçla ilgili görüşmeler yapıldı ve parayı verecek olan fon yerel seçim sonuçlarını görmek isteyecektir. Eğer yerel seçimlerde AKP ağır bir yenilgi alırsa erken seçimler gündeme gelebileceğinden bu borcun ödenmemesi gündeme gelebilir. Cumhur İttifakının da seçim boyunca ağzına doladığı BEKA meselesinin kaynağını da bence bu oluşturuyor. Yani Hükümet seçimde ağır yenilgi alırsa kredinin ödenmemesinden korkuyor olmalı. Bunu beka meselesi olarak görüyor olabilirler. Dikkat ederseniz tüm vaatlerini seçim sonrasına söz veriyorlar. Hatta doların bile 5 TL nin altına düşmesini seçim sonrasına zaman vermelerinin bence nedeni bu. Yani uzun lafın kısası hükümet yerel seçimleri kaybederse acilen ihtiyacı olduğu krediyi alamayacağından konuyu BEKA meselesi olarak görüyor. Eğer seçimleri kazasız veya az hasarla atlatırlarsa gelecek kredi ile ekonomiyi toparlayabileceklerini düşünüyor olmalılar. Bence BEKA meselesi seçim sonrası alınacak KREDİ yi alıp alamama meselesi.
    Hocam, İzlemediniz herhalde,BEKAnın açılımı yapıldı zaten:

B ahçeli
    E rdoğan
    K oltuk
    A şkı.

(Muharrem İnce'den alıntı)
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    “Bilmediğimiz bir yöntemle” diyoruz, zira THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği bilançoda finansman gideri satırında, detaylı bilgi için 31 numaralı dipnota bakılması gerektiği yazıyor. 31 numaralı dipnotu bilançoda aradık ama bulamadık. (Belki de gecenin ilerleyen saatlerinde sarhoş olmuştuk…)

Gördüğünüz gibi THY’nin esrarını bir yere kadar aydınlatmayı başardık. Ama hâlâ karanlıkta kalan bazı noktalar var. Bu yazı, Kafka’nın romanları gibi, kesin bir sonuca ulaşmadan bitiyor...
    Gerçekten böyle bir şey olabilir mi?

Dua et 69 n0lu dip not dememiş
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 343/1000 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443843 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •