Sayfa 703/1000 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kurun adil değeri diye bir şey olabilir mi? Çok saçma değil mi?
    Döviz az ise değeri artar çok ise düşer. Bunun adalet ile ne ilgisi var.
    saçma ötesi. hani dese ki daha düşük olursa cari açık artar filan diye anlayacağım da. piyasalarda adil(denge kelimesi daha uygun) diye bir şey olamayacağını bir ekonomisttin bilmesi gerekir. zaten denge olsa ekonomiste ne gerek olur. nerede bir düşüklük var para oraya akacak, hızını alamayıp pahalılık yaratacak.
    benim görüşüm dolarda bir ucuzluk yok, o nedenle seçimden sonra dışarıdan bir etki olmazsa dramatik bir yükseliş olmaz.

2. Baylar bayanlar cds'nin yükselmesiyle beraber eurobond faizleri 7.5-8 aralığına geldi. Dolarını satmayı düşünmeyenlerden özellikle serveti büyük olmayan ve alacağı faizle beyanname muafiyetini aşmayacaklar düşünsün. Kemiksiz dolara %7.5-8 net faiz süper oran.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kurun adil değeri diye bir şey olabilir mi? Çok saçma değil mi?
    Döviz az ise değeri artar çok ise düşer. Bunun adalet ile ne ilgisi var.
    CariAçık verdiren hükümet kötü hükümettir
    CariAçık verdiren döviz kuru kötü kurdur..

4. toplumca nezamanki artacak patlayacak uçacak gibi bir algı oluştuğunda dolar düştü,
    daha inecek derken arttı.
    şimdi yarın seçim öncesi son gün , şahsi düşüncem seçimden sonra 1 hafta-10 gün boyunca (seçim sonucuna göre) ılımlı bir hava oluşup sonra en durgun anda artış başlayacak bence.ama artış papaz olayı gibi uçmayacak. kademeli artış. (s400 patlamazsa) Şuan için biraz gerginlik düştü sanırım. cds hafif sakinleşti 446 oldu.
    Eğerki iktidar 2 büyük şehiri kaybederse , ozaman yukarıdaki söylediklerim değişebilir.
    ytd.

5. KGF kefalet protokolleri 29 Mart itibarıyla sonlandırılıyor; yeni kredi başvurusu alınmayacak.

KGF'nin bankalara gönderdiği ve Reuters tarafından görülen maile göre, 29 Mart saat 1800 itibarıyla 200 milyar TL'lik, 52.5 milyar TL'lik, ve 32.5 milyar TL'lik kefalet programları kapsamında yeni başvuru alınmayacağı bankalara duyuruldu.

https://tr.investing.com/news/stock-...ynaklar-562688
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    saçma ötesi. hani dese ki daha düşük olursa cari açık artar filan diye anlayacağım da. piyasalarda adil(denge kelimesi daha uygun) diye bir şey olamayacağını bir ekonomisttin bilmesi gerekir. zaten denge olsa ekonomiste ne gerek olur. nerede bir düşüklük var para oraya akacak, hızını alamayıp pahalılık yaratacak.
    benim görüşüm dolarda bir ucuzluk yok, o nedenle seçimden sonra dışarıdan bir etki olmazsa dramatik bir yükseliş olmaz.
     Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    CariAçık verdiren hükümet kötü hükümettir
    CariAçık verdiren döviz kuru kötü kurdur..
    Bir an evvel cari fazla mali kuralı uygulanmalı. Her ne koşulda olursa olsun enerji dahil cari açığa izin verilmemeli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    türkiyenin ekonomik durumu gereği zaten papaz olayındaki gibi uçup kaçan bir durum olmaz (s400 vs hariç) ama kademeli artışlar daha tehlikelidir.orada yer edinir.

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Tansu Çiller de ekonomist idi değil mi abi ben daha 11 yaşındaydım 94 krizinde ama.
    Evet o zamanlar kafamızda profesörler çok akıllı insanlardı. Sağolsun Tansu hanım ön yargımızı yıktı geçti.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 703/1000 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •