sn. seanpaul ve sn. erhanacikgoz1 cevabınız için teşekkürler. sn. erhanacikgoz1 zaten konunuza da aboneyim. ve sizin cevabınız kesinlikle prim yapan hisse olacaktır diye düşünüyorum, hisse adedinden çok. sn. seanpaul yazdıklarınızda haklısınız, hiçbir şeyin garantisi yok ancak ben son 2.5 sene bu şekilde olmuş ve şartlar aynı şekilde devam ederse benim amacım olan emeklilikte en azından ek gelir amacıyla temettü den faydalanmak için en kazançlı yolu bulabilmek. yoksa örneğini verdiğim işyat biriktirip 3-4 sene temettü de alamayabilirim. froto ve adnac arasında veya hekts ile aselsan arasında, ya da 3-4 hisse arasında karşılaştırma yapabilirdim. örneklerim de sürekli işyat ile karşılaştırma yapma sebebim fiyatın çok fazla oynamaması. ben örneği 1.000 tl üzerinden verdim. ancak benim gibi birikim yapmaya çalışan herkesin ayda 1.000 tl tasarruf etme imkanı yoktur diye düşünüyorum. ben de ayda 400 tl kenara koyabilirsem bu ay şanslıyım diyorum. yeri geliyor 100 tl ile alım yapıyorum. bu kadar parayla borsada ne işin var diyebilirsiniz, saygı duyarım. şimdi froto dan ayda 10 tane, senede 120 tane kadar almak, oda şuan ki fiyatlarla veya işyat tan ayda 360 adet senede 4.320 adet almak onun temettüsünden faydalanmak arasında araştırma yapıyorum. ve senede kabaca 120 adet hisse aldığımı varsayarsak primlense bile bana getirisi az ben giderek daha az hisse alabileceğim. ben her kademeden almaya razı olduğum ve satmayı düşünmediğim için aslında benim için önemli olanın hissenin adedi sonucunu çıkarıyorum.
Yer İmleri