Sayfa 54/55 İlkİlk ... 44452535455 SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 425 - 432 arası.

Konu: Temettü ile ilgili herşey

1. sn. seanpaul ve sn. erhanacikgoz1 cevabınız için teşekkürler. sn. erhanacikgoz1 zaten konunuza da aboneyim. ve sizin cevabınız kesinlikle prim yapan hisse olacaktır diye düşünüyorum, hisse adedinden çok. sn. seanpaul yazdıklarınızda haklısınız, hiçbir şeyin garantisi yok ancak ben son 2.5 sene bu şekilde olmuş ve şartlar aynı şekilde devam ederse benim amacım olan emeklilikte en azından ek gelir amacıyla temettü den faydalanmak için en kazançlı yolu bulabilmek. yoksa örneğini verdiğim işyat biriktirip 3-4 sene temettü de alamayabilirim. froto ve adnac arasında veya hekts ile aselsan arasında, ya da 3-4 hisse arasında karşılaştırma yapabilirdim. örneklerim de sürekli işyat ile karşılaştırma yapma sebebim fiyatın çok fazla oynamaması. ben örneği 1.000 tl üzerinden verdim. ancak benim gibi birikim yapmaya çalışan herkesin ayda 1.000 tl tasarruf etme imkanı yoktur diye düşünüyorum. ben de ayda 400 tl kenara koyabilirsem bu ay şanslıyım diyorum. yeri geliyor 100 tl ile alım yapıyorum. bu kadar parayla borsada ne işin var diyebilirsiniz, saygı duyarım. şimdi froto dan ayda 10 tane, senede 120 tane kadar almak, oda şuan ki fiyatlarla veya işyat tan ayda 360 adet senede 4.320 adet almak onun temettüsünden faydalanmak arasında araştırma yapıyorum. ve senede kabaca 120 adet hisse aldığımı varsayarsak primlense bile bana getirisi az ben giderek daha az hisse alabileceğim. ben her kademeden almaya razı olduğum ve satmayı düşünmediğim için aslında benim için önemli olanın hissenin adedi sonucunu çıkarıyorum.

2. emkoza verdiğim yanıtı merak edenler ve öğrenmek ısteyenler kendı topıgıme yazıyorum.. şimdi
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Eczacıbaşı temettu verecek galiba ne zaman verecek? En son ne zaman hisse almalıyız?

SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Uzun vadeciler için hazine değerinde yazılar.
    https://mobile.twitter.com/_lecturer...58026721140736

5. Selamlar,

Temettü hakkında bir kaç sorum var. Ancak genelleme değilde bu iş muhasebesel/matematiksel anlamda öğrenmek istediklerim var bu nedenle örnek üzerinden soru sormak istedim, aslında niyetim doğrulama yapmak.

Örneğin A Hisse senedi için 10.06.2016 tarihinde durum aşağıdaki gibi olsun

BEDELLİ % 0,00
    BEDELSİZ % 0,00
    TEMETTÜ % 1,40
    BÖLÜNME 1,00145

1) Temettü hesaplamaları 10.06.2016 tarihin de sabah açılıştan önce mi yapılmış olur yoksa, o günün akşamı gün sonu itibari ile mi hesaplamalar yapılır?
    2) % 1,40 temettü işlemi bir önceki iş günü kapanış değerinden mi yapılır?
    3) 10.06.2016 tarihinden hissenin açılış fiyatı hissenin temettüden sonraki fiyatı olacaktır doğru mu?

Özetle ben bu işi şöyle biliyorum: 10.06.2016 tarihinden bir gün önce (09.06.2016) kapanış fiyatı üzerinden temettü hesaplanır, çıkan rakam hesabımıza nakit olarak ödenmek üzere gönderilir. 10.06.2016 sabahı açılış fiyatı temettü sonrası yeni hisse fiyatıdır. Nakit 2 gün sonra hesaba geçer..

Farklı olarak bir bir sorum daha var;
    4) Temettü nakit olduğu için iki gün sonra hesaba geçiyor peki BEDELSİZ hisseler aynı gün içinde mi geçiyor?

Şimdiden teşekkürler,
    Y.T.D

Alıntı Originally Posted by Gknar Yazıyı Oku
    Selamlar,

Temettü hakkında bir kaç sorum var. Ancak genelleme değilde bu iş muhasebesel/matematiksel anlamda öğrenmek istediklerim var bu nedenle örnek üzerinden soru sormak istedim, aslında niyetim doğrulama yapmak.

Örneğin A Hisse senedi için 10.06.2016 tarihinde durum aşağıdaki gibi olsun

BEDELLİ % 0,00
    BEDELSİZ % 0,00
    TEMETTÜ % 1,40
    BÖLÜNME 1,00145

1) Temettü hesaplamaları 10.06.2016 tarihin de sabah açılıştan önce mi yapılmış olur yoksa, o günün akşamı gün sonu itibari ile mi hesaplamalar yapılır?
    2) % 1,40 temettü işlemi bir önceki iş günü kapanış değerinden mi yapılır?
    3) 10.06.2016 tarihinden hissenin açılış fiyatı hissenin temettüden sonraki fiyatı olacaktır doğru mu?

Özetle ben bu işi şöyle biliyorum: 10.06.2016 tarihinden bir gün önce (09.06.2016) kapanış fiyatı üzerinden temettü hesaplanır, çıkan rakam hesabımıza nakit olarak ödenmek üzere gönderilir. 10.06.2016 sabahı açılış fiyatı temettü sonrası yeni hisse fiyatıdır. Nakit 2 gün sonra hesaba geçer..

Farklı olarak bir bir sorum daha var;
    4) Temettü nakit olduğu için iki gün sonra hesaba geçiyor peki BEDELSİZ hisseler aynı gün içinde mi geçiyor?

Şimdiden teşekkürler,
    Sayın Gknar

1-)10 haziranda temettü dağıtacaksa ayın dokuzunda kapanıştan hemen önce bile hisse alan kimse temettü almayı hak etmiş demektir
    2- Temettü miktarının hisse fiyatı ile ilgisi yoktur, Temettü hesabı bütün hisseler için hisse değeri 1 Tl gibi düşünülerek hesap yapılır Örnek petun bu yıl % 85 temettü verecek mayıs ayında. hisse 1 tl kabul edilirse hisse başı net 85 kuruş temettü verecek demektir. o tarihte isterse petun 15 tl olsun farketmez
    3-hisse temettü verdiği gün temettü öncesi kapanıştaki ağırlıklı ortalamadan brüt temettü miktarı düşülerek açılış fiyatı belirlenir
    borsa yatırımcılar içindir.

7.  Alıntı Originally Posted by mikroyatırım Yazıyı Oku
    Sayın Gknar

1-)10 haziranda temettü dağıtacaksa ayın dokuzunda kapanıştan hemen önce bile hisse alan kimse temettü almayı hak etmiş demektir
    2- Temettü miktarının hisse fiyatı ile ilgisi yoktur, Temettü hesabı bütün hisseler için hisse değeri 1 Tl gibi düşünülerek hesap yapılır Örnek petun bu yıl % 85 temettü verecek mayıs ayında. hisse 1 tl kabul edilirse hisse başı net 85 kuruş temettü verecek demektir. o tarihte isterse petun 15 tl olsun farketmez
    3-hisse temettü verdiği gün temettü öncesi kapanıştaki ağırlıklı ortalamadan brüt temettü miktarı düşülerek açılış fiyatı belirlenir
    Çok teşekkürler, yakında güzel bir uygulama olacak tüm hisseler için hesap kitap olayını yapıyor olacak. Desteğiniz için tekrar teşekkürler.
    Y.T.D

8.  Alıntı Originally Posted by Gknar Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler, yakında güzel bir uygulama olacak tüm hisseler için hesap kitap olayını yapıyor olacak. Desteğiniz için tekrar teşekkürler.
    Hangi program o kardeşim

Sayfa 54/55 İlkİlk ... 44452535455 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •