Sayfa 195/992 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahad1r Yazıyı Oku
    Şekerbank 10k+ dolar için %4 istendi, şeker hazine max. %3,75 dedi. 32 gün %4 olan Aktif repoya taşındı.
    Şeker'den aktife taşırken swift vb. masraf ödediniz mi? Ya da fiziken mi taşıdınız...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2. Arkadaşlar hatırlarsınız para piyasası fonlarına en az %50 mevduat sınırı getirmişlerdi. Para piyasası fonları normalde ağırlıklı olarak Ters Repodan beslendiği için bu sınırlama geldikten sonra %22-22.50 aralığına gerilemişti. Bu sınırlamanın yanında para piyasası fon yönetim ücretlerinde de indirim uygulandığından bu fonlardaki düşüş sınırlı oldu.

O günlerde acaba sırf ters repodan beslenmemiz mümkün olur mu diye araştırmaya başlamıştım. Sırf ters repoya yatırım yapan bir fon var mıdır sorusu soranınız olursa, artık böyle bir fon var demek isterim. Ak portföy Değişken Fon son bir haftadır %99 oranında ters repoda değerleniyor.

15 Nisan-22 Nisan haftası 7 günlük faizin mevduat karşılığı %23.35,
    19 Nisan-22 Nisan haftasonu getirisi (3 günlük) %23.57

Para piyasası fonundan bir farkı 1 gün valörlü olması. Örneğin pazartesi günü saat 13.30'a kadar yapılan işlemler salı gün sabah belirlenen fiyattan yapılıyor. Ancak 1 gün paranız boşta durmuyor, para piyasası fonunda değerlendiriliyor.

Fon Kodu ADE.

Arzu edenler bilgiyi SPK'nın web sitesinden doğrulayabilirler.

3.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Hayır. Yıllık basit faiz oranı üzerinden hesaplanan mk oranı

Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
    Teşekkürler

4. Bu arkadaşlar enflasyonu düşüreceklerken iş üstünde yakalanmışlar.

https://www.posta.com.tr/10-liradan-...cektik-2142732

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Şeker'den aktife taşırken swift vb. masraf ödediniz mi? Ya da fiziken mi taşıdınız...
    ne swifti yahu 10k+ dolarda % 0.25 fark için değil araçla yürüsen vücudun alacağın fark kadar yağ yakar..!!

6.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Tutar ne kadar ve mevduat karşılıgımı bu oran teşekkürler
    Tutar 1m+
    Evet mk karsılığı diye biliyorum
    Rica ederim saygılar [emoji56]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by ardakoca Yazıyı Oku
    Üstünden vakit geçti biraz ama birÅŸeyi merak ettim. 24.09 olarak paylaşılan oran bono’nun bileÅŸik faizi üzerinden mevduata karşılık gelen oranı mıdır ?
    Mk karsılığı diye biliyorum arda hocam ..saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yeni oranlarla (max 3.75) dolari bankada tutmanın mantigi yok. Tum turkiye cekmeye kalksa ne olur arkadaslar? Bankalarda bu kadar dolar var mi ? Bankalar elindeki dolari merkez bankasina vermis olabilirmi?

Sayfa 195/992 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •