
Originally Posted by
Çerkes
Sevgili Müstakbel Komşularım
Öncelikle forumda yeniyim. Az çok finans bilirim ama borsayla ve buralarla yeni tanışıyorum. Umarım sizlerden bir şeyler öğrenir ve sizlere de bir şeyler katabilirim.
Gündeme geldiğinden beri beni heyecanlandıran bir ürün Gayrimenkul Sertifikası (GMS diye kısa yazayım) ve hem mevzuat tarafını araştırdım hem de ilk halka arz sürecini yakından izledim. Halka arz sonrasın fiyat hareketleri ardından araştırmalarımda bu foruma denk geldim ve çok hızlıca bir göz gezdirdim.
Burada gördüğüm; temel olarak GMS’nin çok anlaşılmadığı ve GMS ile Hisse senedinin karşılaştırılması gibi bir HATA yapıldığı. Dahası gayrimenkul sertifikasının normal bir ev almaktan veya gayrimenkul yatırımı yapmaktan da farkları var ki orası da çok anlaşılmamış bence. O yüzden de piyasada anormal fiyatlamalar oluyor ve hepimiz zarar görüyoruz. Ya da belki ben yanlış anlamışımdır beni düzeltirseniz sevinirim.
İlk aşamada Park Mavera III projesine hiç girmeden öncelikle GMS ile hisse senedi arasında ne gibi farklar gördüğümü paylaşmak isterim. Ardından sizlerle izin verirseniz proje üstüne konuşur ve fikir alışverişi yaparız.
Yazıları uzun uzun okumayı sevmeyenler için ve de kalabalıkta kaybolmasın diye parça parça göndereceğim. Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Selamlar, Sevgiler,
***Çerkes***
Kazanç açısından hesaplarsan borsada çok daha fazla kazanabilirsin sadece doğru hisseye yatırım yapman gerekiyor.
Borsa kumardır durmasını bilmek gerekir.
Yer İmleri