Sayfa 37/216 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Niye almazlar buralardan ? Düşüş korkuttuğu için, düşen bıçak tutulmaz hesabı , yada dediğiniz üzere bu sertifikayı alan bireysellerin çoğu 5 bin Tl gibi parası olan , belki ileride param olurda yine alır, YİNE BELKİ ! , ev sahibi olabilirim diyen ve belkide hiç bir zaman ev sahibi olacak parası olmayacak düşük gelirli insanlar. Satanlarda büyük ihtimalle üç beş kuruş vurur çıkarım diye yanlış ata oynamış kimseler olabilir diye düşünüyorum. Benim şahsi düşüncem, ev almayı düşünecek olsam arkasında TOKİ güvencesi var diye doğmamış çocuğa don biçmek misali böyle abidik gubidik işlere para bağlamazdım. Daha öncede söyledim yine söylüyorum , TOKİ güvencesi olan lüks proje SARPHAN Ataşehir projesinin bitmeden iflası istendi, takip edilmesinde fayda var bakalım TOKİ güvencesi ne kadar GÜVENCELİ , bu projeden daire yada ofis alan fakat halen tapu alamayan hak sahiplerinin durumu ne olacak ?
    Haklı olduğunuz yerler var Sevgili Umutabi.

Ev alacak adamın sertifika alması için fiyatı cazip olması gerek. Satış ofisinden almak yerine buraya gelecekse bazı avantajları olmalı. Vergi, alım satım kolaylığı, bölünebilmesi vs gibi bir sürü avantajları var sertifikanın ama ilk ve en önemli avantaj elbette fiyat olmalı. Burada fiyat cazip midir konusunu da araştırdım ayrıca bakarız.

Onun dışında bence sertifika daha çok ev alamayacak insanların yatırım aracı olabilir. O yüzden de buraya küçük yatırımcıların aylık birikimini burada değerlendirecek yatırımcıların olması gayet doğal.

İnşaat sektörünün sorunları olduğunu göstermesi açısından Sarphan konusu önemli. Ama burada bir husus gözden kaçırılıyor sanırsam. TOKİ ve iştiraki Emlak Konut projelerin tamamlama garantisini veriyor. Gecikme durumları için tapu sahiplerine cezai şartlar içeren imkanlar tanıyor. O anlamda bence nihayetinde ev almak isteyen yatırımcılar açısından TOKİ ve Emlak Konut garantisi önemli.

Ayrıca bugünkü emlak piyasasın fiyat belirleyicisi bu iki kurum. Ve bu kurumların ellerindeki arsa stokunu ve inşaat sektörünün ekonomideki önemi düşündüğünüzde ne TOKİ’nin ne de Emlak Konutun burada kendi markaları ve konumlarını zedeleyecek işlere giremeyecekleri görüşündeyim. Bahsi geçen 140 milyon lira TOKİ için devede kulak. Bu adamların aylık hakediş ödemeleri milyarın üstünde. Dahası bence TOKİ’nin bu paraya zaten ihtiyacı yok. Ürünü ortaya koymak için işe girmiş bence. Dolayısıyla da "TOKİ'nin yatırımcının zarar edeceği bir proje ile yatırımcı karşısına çıkmazlar" ön kabulüm olduğunu söylemeliyim. Tabi bunun ne kadar doğru olduğunu zaman gösterecek.

Selamlar,

***Çerkes***

Alıntı Originally Posted by Çerkes Yazıyı Oku
    Haklı olduğunuz yerler var Sevgili Umutabi.

Ev alacak adamın sertifika alması için fiyatı cazip olması gerek. Satış ofisinden almak yerine buraya gelecekse bazı avantajları olmalı. Vergi, alım satım kolaylığı, bölünebilmesi vs gibi bir sürü avantajları var sertifikanın ama ilk ve en önemli avantaj elbette fiyat olmalı. Burada fiyat cazip midir konusunu da araştırdım ayrıca bakarız.

Onun dışında bence sertifika daha çok ev alamayacak insanların yatırım aracı olabilir. O yüzden de buraya küçük yatırımcıların aylık birikimini burada değerlendirecek yatırımcıların olması gayet doğal.

İnşaat sektörünün sorunları olduğunu göstermesi açısından Sarphan konusu önemli. Ama burada bir husus gözden kaçırılıyor sanırsam. TOKİ ve iştiraki Emlak Konut projelerin tamamlama garantisini veriyor. Gecikme durumları için tapu sahiplerine cezai şartlar içeren imkanlar tanıyor. O anlamda bence nihayetinde ev almak isteyen yatırımcılar açısından TOKİ ve Emlak Konut garantisi önemli.

Ayrıca bugünkü emlak piyasasın fiyat belirleyicisi bu iki kurum. Ve bu kurumların ellerindeki arsa stokunu ve inşaat sektörünün ekonomideki önemi düşündüğünüzde ne TOKİ’nin ne de Emlak Konutun burada kendi markaları ve konumlarını zedeleyecek işlere giremeyecekleri görüşündeyim. Bahsi geçen 140 milyon lira TOKİ için devede kulak. Bu adamların aylık hakediş ödemeleri milyarın üstünde. Dahası bence TOKİ’nin bu paraya zaten ihtiyacı yok. Ürünü ortaya koymak için işe girmiş bence. Dolayısıyla da "TOKİ'nin yatırımcının zarar edeceği bir proje ile yatırımcı karşısına çıkmazlar" ön kabulüm olduğunu söylemeliyim. Tabi bunun ne kadar doğru olduğunu zaman gösterecek.

Selamlar,

***Çerkes***
    HUKUK !... Türkiyede hukukun nasıl işlediği herkesin malumu, bu vesileyle TOKİ belki bana parasını tıkır tıkır ödediğim bir projeyi öyle yada böyle teslim edecek desek bile NE ZAMAN sorusunun cevabını iyi bilmek lazım. Belki konuyla alakalı görülmeyebilir ama bu ülkede DEVLET kendi eliyle halka arz ettiği KEPEZ VE ÇUKUROVA elektriğin hisselerine öyle yada böyle el koyup gasp ettikten sonra gerisi hikayedir. Bir ülkede TUZ kokmaya görsün TOKİ GÜVENCESİ filan yanında hiç kalır.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    HUKUK !... Türkiyede hukukun nasıl işlediği herkesin malumu, bu vesileyle TOKİ belki bana parasını tıkır tıkır ödediğim bir projeyi öyle yada böyle teslim edecek desek bile NE ZAMAN sorusunun cevabını iyi bilmek lazım. Belki konuyla alakalı görülmeyebilir ama bu ülkede DEVLET kendi eliyle halka arz ettiği KEPEZ VE ÇUKUROVA elektriğin hisselerine öyle yada böyle el koyup gasp ettikten sonra gerisi hikayedir. Bir ülkede TUZ kokmaya görsün TOKİ GÜVENCESİ filan yanında hiç kalır.
    Sevgili Umutabi,

Bundan sonrası SİYASET. O da beni aşar. Ama ben her zaman HUKUK'un işleyeceği varsayımını koyarım. Zaten işlemeyecek demek bence çözümü olmayan bir duruma sokmak olur kendimizi ki o zaman neden buradayız. Neyse. Siyaset yok

NE ZAMAN konusunda; izahnamede baya detaylı bilgi var. Diyor ki gecikme olursa her gecikme günü için şu formül ile yatırımcıya ceza ödeyeceğim diyor. Dolayısıyla gecikmelerde hak sahibi mağduriyeti olmayacak. SPK gecikmenin en fazla kaç dün olacağını mevzuatla belirlemiş (180 gün). Dolayısıyla tüm sorularınızın cevabı var aslında sistemde.

Selamlar

Not: %1 daha fakir olarak gün bitiyor...

***Çerkes***

Sevgili Umutabi,

Bundan sonrası SİYASET. O da beni aşar. Ama ben her zaman HUKUK'un işleyeceği varsayımını koyarım. Zaten işlemeyecek demek bence çözümü olmayan bir duruma sokmak olur kendimizi ki o zaman neden buradayız. Neyse. Siyaset yok

NE ZAMAN konusunda; izahnamede baya detaylı bilgi var. Diyor ki gecikme olursa her gecikme günü için şu formül ile yatırımcıya ceza ödeyeceğim diyor. Dolayısıyla gecikmelerde hak sahibi mağduriyeti olmayacak. SPK gecikmenin en fazla kaç dün olacağını mevzuatla belirlemiş (180 gün). Dolayısıyla tüm sorularınızın cevabı var aslında sistemde.

Selamlar

***Çerkes***

Ben buna bakarım.

Sevgili Umutabi,

Selamlar

***Çerkes***
    Ben Sarphan projesindeki durumu takip ediyorum. Bu ülkede değer verilmeyen tecrübeye güveniyorum. Hayırlısı diyelim.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku

Ben buna bakarım.
    O zaman Sayın umutabi, naçizane görüşüm; bu ürüne yanlış bakarsınız ve hata yaparsınız. Bir ayda %10 düşmüş hiç bakmam. Gelecek 1 ayda bir o kadar daha düşse de aldırmam çünkü biliyorum ki aldığım sertifikanın arkasında benim kriterlerime göre iyi ve hikayesi olan bir proje var. Piyasanın bunu görmemesi veya fiyatlamaması bu gerçeği değiştirmez. nihayetinde en fazla 32 ayda bitecek proje. Halka arzdan bir yıl sonra %20 den az bir getiri varsa o zaman yanlış karar verdim derim.

***Çerkes***

Emlak Konut Geç Teslimat ve Düşük Tazminat Ödemesi!
    Sarphan finans park en geç 10.07.2015 tarihinde teslim etmesi gereken dükkanı zamanında teslim edemedi. Burada yaşadığım zararı sadece ederi kadar kira ödeyerek giderebilirler. Maalesef ödemeleri gereken tutarın çok çok altında 1940 TL gibi bir tutar tazminat ödeyeceklerini belirttiler. Hem zamanında teslim etme hem de düşük bir tazminat öde, benim zararımı kim karşılayacak? Emlak GYO en güvenilir şirket dedik güvendik ama göründüğü üzere güvenmemek gerekiyormuş.

2015 deki durum böyle , yıl 2017 ,gelinen noktada ne gibi sorunlar yaşanıyor cidden bir bilgi edinemedim. Hayırlısı mı demek lazım bilemedim ki ?

8. Sevili Komşularım,

Ürünle ilgili baz konuları soru oldukça ve yeri geldikçe paylaşırım. Ama benim asıl merakım, bir ev almak isteseniz veya bir gayrimenkul yatırımı yapmak isteseniz; Kayabaşında bir projeden 3 yıl sonra teslim edilecek ve metrekare fiyatı 4250 TL olan bir ev alır mıydınız?

Yani proje doğru mu sizce, hem fiyat hem lokasyon olarak. Görüşlerinizi alabilir miyim?

Selamlar?

***Çerkes***

Sayfa 37/216 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •