Sıcaklar başladığından beridir pek piyasaya bakasım yok.
Şöyle bir yarım saat verilere bakıp, bi kaç haber okuyup geçiyorum.
ABD de aynen varsayımlarım işliyor. Taa 8 ay önce yazdım, trump ın yaptıkları ancak kısa vadede işe yarar. Uzun vadede batırır. Müttefiğin avrupa ülkeleri dahil herkesi tehdit ediyorsun.
Elbette bu ülkeler alternatif arayışına girecektir.
Neyse ciddi konulara girmeyeyim.
abd de trumptan sonra 2 iyi bir kötü veri geliyordu. Aylar geçti 2 kötü 1 iyiye döndü. O zaman tüm gözler FED e döndü. FED ayıpsın deyince veriler yine 2 iyi bir kötüye dönmüştü. O iyimserlikte çabuk bitti, şimdi nerdeyse 3 kötü 1 iyi haber geliyor.
Tabi adamlarda hesapsız para basma ve dağıtma serbestisi var. Dahada iyisi, bastıkları bu kağıtlarla dünyada, şirket arsa ev filan alabiliyorlar. Biz onu yapamıyoruz, bunu abd den başka yapabilen ülke yok.
Almanya sınırsız avro bassın, onuda kabul etmez kimse, yada fransa rusya filan. Bitek abd yapabiliyor.
Çinle araları düzelmedi.
BÖYLE GİDERSE En geç 2020 de FED den yardım alınmaya başlanır. FED basar dolarları dağıtır. Bu abd için dahada kötü.
Tabiki bahar havası esecek. Ancak ne biliyoruz. İyi haberde, kötü haberde, devamlılık arz ederse. Aynı içerikli habere verilen tepki her seferinde azalır.
Bir müddet sonra FED in basacağı paralarda işe yaramayacak.
Bu vade'de öyle çok uzakta değil gibi görünüyor. 10 yılı geçmez BENCE.
Çalışmadan sadece höt zöt ve dünyada hakim durumdaki yahudi medyası ile bu işi daha fazla götüremeyecekler umarım.
Hoş bizim başımız zaten dinCİ lerle beladada. abd yıkılırsa, suudiler yeni çoban ararlar. abd emirlerini yerine getirmeyecekleri içinde bizim yobaz tarikatlar sahipsiz kalır.
Belki o zaman baş edebilir ve yeni bir kurtuluş savaşı yapabiliriz. Ama kansız tabiki. Bu dinCİler kendi gölgelerinden korkar, ama çoban ları yanlarındaysa en cesur onlar olurlar.
Her neyse...
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri