Sayfa 22/247 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon
Arama sonucu : 1974 madde; 169 - 176 arası.

Konu: DENCM - Denizli Cam

1. Merhaba Arkadaslar,

Bir sorum oldu yatirimci iliskilerine; gelen yaniti paylasirim.

Sorumun ozeti su; bakalim ne diyecekler )

Dun aksam Denizli Cam Sanayi A.S den gelen KAP aciklamasi ile ogrendik ki Pasabahce Magazacilik A.S de bulununan % 19,32 lik payisini beher hisse 8,67 TL den Pasabahce Cam Sanayi A.S ye satti ( 1.100.000 adet pay ).

Sisecam ise kendi portfoyunde bulunan yine ayni Pasabahce Magazacilik A.S hisselerini 28 Mart 2013 tarihinde beher hisse 10,27 TL den Pasabahce Cam Sanayi A.S ye satmisti ( 3.850.000 adet pay ).

28 Mart 2013 ile 15 Mart 2017 arasinda gecen 4 yillik surede Pasabahce Magazacilik A.S nin piyasa degerinde TL para birimi cinsinden yaklasik % 18,5 luk bir azalma meydana gelmis.

Dogrudur degil mi?

2. Siz geleceksiniz siz ))

Alıntı Originally Posted by captain7 Yazıyı Oku
    Merhaba Arkadaslar,

Bir sorum oldu yatirimci iliskilerine; gelen yaniti paylasirim.

Sorumun ozeti su; bakalim ne diyecekler )

Dun aksam Denizli Cam Sanayi A.S den gelen KAP aciklamasi ile ogrendik ki Pasabahce Magazacilik A.S de bulununan % 19,32 lik payisini beher hisse 8,67 TL den Pasabahce Cam Sanayi A.S ye satti ( 1.100.000 adet pay ).

Sisecam ise kendi portfoyunde bulunan yine ayni Pasabahce Magazacilik A.S hisselerini 28 Mart 2013 tarihinde beher hisse 10,27 TL den Pasabahce Cam Sanayi A.S ye satmisti ( 3.850.000 adet pay ).

28 Mart 2013 ile 15 Mart 2017 arasinda gecen 4 yillik surede Pasabahce Magazacilik A.S nin piyasa degerinde TL para birimi cinsinden yaklasik % 18,5 luk bir azalma meydana gelmis.

Dogrudur degil mi?

Sn Captain7 dostum..size göre neler dönüyor bu düzlemde bakınca ? Amaç ne olabilir ?

Nexus 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Evet sayın captain7
    gelecekler (2 şekilde olabilir)

5. Bu arada dolar bazinda da Pasabahce Magazalari A.S 4 yil once bugune gore inanilmaz degerliymis ).

Mart 2013 USD kur 1,80 TL - Pasabahce Magazalari beher hisse: 10,27 TL / 1,80 = yaklasik beher hisse Usd 5,70.

Mayis 2017 USD Kur 3,55 TL - Pasabahce Magazalari beher hisse: 8,67 TL / 3,55 = yaklasik beher hisse Usd 2,44.

Bir de hisseleri satacaksin halka arz olmayan ana hakim ortagina. Kap a dersen elimizdeki PB Magazacilik hisselerini satmak icin gorusmelere basladik vs vs... ?

Derler mi? Demezler... Neden? Hisseye ilgi artar.
    Hisseye ilgi artsin istemiyorlar mi??

Dedim ya... kendiniz calin ve kendiniz oynayin... her yerde oyuncunuz cok

Zeki olduklarini saniyorlar ama iste ne kadar zekiler? Bugun teknoloji cok ilerlemis durumda.. Isim - soyisimden.. TC kimlik no dan bile insanlarin kim oldugu ne oldugu cikiyor ortaya )

Isin sonu yargiya da gidebilir. Hukuken hakkimizi aramak icin musait sartlarin olustugunu dusunuyorum.

Bekleyelim gorelim.. Daha zamani var gibi

Saygilar...

6. Herşeyi geçtim. Kasana bu kadar nakit giriyor. Etkisi %1,5 mi oluyor. Utanmazsa eksi kapatacak.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Özgür 16, Fısıltı ve birkaç beni sevene,

Arkadaşlarım biliyorsunuz burada yapılan saygısızlıklara üzülüp yazmamaya karar verdim. Gönül isterdi ki hisseden ayrılsam da yazışalım, hissede olan arkadaşlarımıza faydalı olmak için açıklanan bilançoları analiz edelim. Son kap haberlerini en güncel haliyle değerlendirelim. Bunların hepsini tek kişi tekeliyle değil, karşılıklı güle oynaya istişare ile masaya yatıralım. Hastanın tüm organlarını omiriliğinden girerek emarından damarına kadar tahlil, tetkik ve teşhisini yapıp kurtulma şansını arayalım ve tadavisi neyse yaptıralım. Ama maalesef cahil ve zalim kesim baskın çıktı. Pazarlamacı, dolandırıcı, yankesici ve keklikçi olduk.

Size hiç yapmadığım bir işi, Şirkete gönderdiğim yazılardan sadece bir tanesini paylaşmak istiyorum. Kimseden bir beklentim yok. İzcan ne olur geri dön demenizi de asla beklemiyorum. (geçti Bolu'nun pazarı) Sahtekar olmadığımı, tüm yatırımcıların menfaatini nasıl savunduğumu ve hepimiz için şirkete nasıl dil döktüğümü sevenlerimin bilmesi için alıntı yapıyorum.

Merhaba Erkan Bey,

Denizli Cam Sanayi a.ş. hissedarlarındanım. Aşağıda belirttiğim görüş ve önerilerimin, Yatırım yapmış olduğum şirketin yetkili birimlerine, Yönetim kurulumuza ve şirketimizin doğrudan hakim ortağı bulunan Paşabahçe yönetim kuruluna ve yine şirketimize dolaylı hakim ortak olan Şişecam Yönetim kuruluna iletmenizi ve yazımın ilgili yerlere ulaştırıldığı bilgisinin verilmesini ve yetkili birimlerden bizzat konu ile ilgilendiklerini ve değerlendirmeye alıp almadıklarının tarafıma bilgilendirilmesini özellikle rica ederim.

-Bilindiği üzere, Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş. şirketimizin halka açık olmayan kısmının tamamına yakın bir bölümünü satın almış ve Hakim ortak olmuştur. Bu satın alma sonrası geçtiğimiz 1 yıl içerisinde Paşabahçe'nin imajını kullanamadığımızı görmekteyim. Aslında nasıl bir yol izlememiz gerektiğini 01.09.2015 tarihli E-posta ile gönderdiğim ve çok önem verdiğim önerilerimin dikkate alınmadığı anlaşılmaktadır. Doğal olarak siz yöneticiler ve çalışanlar ile biz hissedarlar ortak bir amaç içerisindeyiz. Şirket olarak başarılı olmamız hepimizi başarılı kılacaktır. Sonuçta bizlerin yatırımları değerlenecek, sizlerin de yöneticiliğiniz onurlanacaktır. Size sunmuş olduğum söz konusu geçmiş tarihli e-postayı ekte ileti olarak tekrar sunuyorum. Kısaca değinmek gerekirse Paşabahçe bir imaj, duruş ve itibardır. Paşabahçe bir markadır, felsefedir, efsanedir. Ülkeye mal olmuş markalar uzun yıllar hafızadan silinmemektedir. Paşabahçe de öyledir. Biz Denizli Cam olarak Paşabahçe'nin satın alımından sonra, ünvanımızı değiştirip başına Paşabahçe ibaresini getirebilirdik. Bu elimizi güçlendirecek, ulusal ve uluslar arası arenada imajımız arttıracaktı. Şu anda da Paşabahçe olarak biliniyor olsak da tüzel kişiliğimiz öyle olmamaktadır. Bu resmi adım bir an önce atılmalı, ünvanımız "Paşabahçe Denizli Cam Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi" olarak değiştirilmelidir. Bu tür uygulama örnekleri sermaye piyasalarında mevcuttur. Alcatel,Teletaş'ı satın alınca ünvanına ismini ekledi. Döktaş şirketi de, bir satın alma sonucu ismini Comdo olarak değiştirmiştir. Ünvan, şirketler için gerçekten önemlidir. Şirketlerin piyasa değerlerini, firma değerlerini ve marka değerlerini ciddi şekilde etkilemektedir. Örneğin Uluslar arası bir yatırımcı Denizli Cam nedir bilmez. Ama isim Paşabahçe olunca hisseye daha güvenli bakar. Ürünlerini görünce hemen tanır. Bizim ürünlerimizde de Paşabahçe logosu var, fakat resmi tüzel kişiliğimizde yer almamaktadır. Artık ticaret kabuğundan çıkmış, uluslar arası boyutta evrensel ve küresel olmuştur. Yatırımcı bir şirkete yatırım yaparken detaylarına kadar, her yönüyle araştırmaktadır.

-Ödenmiş Sermayemiz 6 Milyon TL gibi inanılmaz derecede düşük bir rakamdır. Diyebilirsiniz ki; bize işimiz gereği çok sermaye lazım değil. Fakat biz halka açık bir şirketiz. Büyümemiz lazım. Sermaye lazım olmasa bile, güçlü bir sermaye sahibi olmak bize itibar kazandırır. Sermaye artırımı bir an önce yapılmalıdır. Önerim en azından 36 Milyon TL'ye yükseltilebilir. Ayrıca sermayemizin artması hisselerimize derinlik sağlayacaktır.

-Şirketimiz ile İş yatırım Menkul değerler arasında anlaşma yapılıp likidite düzenleyici işlemler yapılabilir. Hisse derinliğimizi arttırmada olumlu etki yapacaktır.

-Yurt içi mağaza sayımızı daha hızlı bir şekilde arttırmak ve yurtdışı şubeler açmak ve şirketler kurmak ciromuzu arttıracaktır. Cari dönem karlılığımız geçmişte olduğu gibi yine çok düşük seviyede bulunmaktadır. Bunu arttırmanın yolunu daha aktif bir şekilde, en azından hamleler yapılarak yatırımcıya ispatlamamız gerekmektedir. Aslında üretimimiz katma değeri çok yüksek ve kaliteli ürünlerdir. Bir an önce karlılığımıza çözüm bulmamız lazımdır.

-Tüm kalbimle inanıyorum ki, şirket yönetimi ve çalışanlar elinden geleni yapmaktadır. Fakat dile getirmek istediğim başarı için bir takım operasyonel hamleler gerekmektedir. Yukarıda bahsettiğim işler bize bu hamleyi getirecektir. En azından çabalarımız ve adımlarımız, yatırımcılar tarafından kap platformunda gelecek haberler ile görmek istenmektedir. Kap haberlerinin ne kadar önemli olduğu çok açık bir gerçektir.

Yukarıda bahsettiğim hususların, yetkili birim organlarına iletilmesini ve sonucun tarafıma bilgilendirilmesini ve özellikle ünvan değişikliği ve sermaye artırımının gerekliliğini, bir kere daha önemle arz ederim.

02.07.2016
    Saygılarımla,

8. Sevgili Forum,

Finansal duran varlık satışı kararlarının ne gibi sonuçlar doğuracağını tüm paydaşlar değerlendiriyor. Gördüğüm kadarıyla KY'lar alınan kararların uzun vadede olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyor.
    Değer yatırımı yaparsanız, şirketin piyasa değerini hesaplarken onun sahip olduğu maddi ve maddi olmayan tüm özelliklerini hesaba katarsanız. Sonuçta sizin bulduğunuz piyasa değeri ile mevcut piyasa değeri farklıysa bu farkın bir gün piyasa tarafından düzeltileceğine inanırsınız. Tabi ki eğer piyasalar rasyonel/mantıklı çalışıyorsa. Yıllardır (4-5 yıl oldu diyebilirim) bu değerlemenin yapılmasını bekledim. Çünkü benim bulduğum piyasa değeri şu anki değerden çok yukarıda. Bu kadar yıllık yatırımı bir kalemde silip attınız.
    Daha öncede bazı kaygılarımı burada paylaşmıştım. Sistemin açıklarından istifade ederek en büyük beklentilerden birisi olan Paşabahçe arzında bile ne yapılır, edilir KY'yi üzecek bir yöntem seçilebilir diye. Finansal sistemin tüm bileşenlerine hakim değilim.

Bireylerin kurumlar karşısında ne kadar güçsüz olduğunu bir kez daha üzülerek görüyorum. Bu nedenle, yapılan haksızlığa karşı bireysel çabalara ilave olarak kurumsal gayretlerin de harekete geçirilmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle şirketten değerleme raporunun bir kopyası istenmelidir. Daha sonra ortaklık yapısında yer alan

http://www.denizlicam.com.tr/sites/c...k%20Yapısı.pdf adresinde belirtilen

başta "Denizli Cam Sanayi Vakfı" olmak üzere konuyla ilgili bölgesel ve ulusal kurum/kuruluşların taraf olmaları sağlanabilir. Değerlemeyi yapan kurum/kuruluşun da yetkinliği sorgulanabilir ve ehliyeti ilgili denetim birimlerine bildirilebilir. Şahısların başvurularına ilave olarak yapılacak kurumsal başvurular daha önemli olacak ve dikkat çekecektir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 22/247 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •