Yahu sana düşünerek konus diyorum.
Bugun abd nın tek bir şirketi ile türkiyeyi kıyaslayacagım. Bak abd ekonomısı değil şirketleri değil tek bir şirket.
Iphone bugun 1 trılyon değerinde.
Türkiyenin 1 yıllık gsyh si 700 milyar dolar.
Ipohone şirketinin kasasında 200 milyar dolar net rezerv var.
Türkiyenin net rezervi 35 milyar dolar . oda belli değil.
Şimdi sana diyorum ilime saygı duyacaksın calısacaksın boş konusmayacaksın küçümsemeyeceksın.
Yattıgın yerden dünyanın 1 numarasına onlar kım parası kım tuvalet kagıdı demeyeceksın.
Bunlar senin için zor şeyler düşünmek lazım.
Altın, dolar değil,
Ekonomiye destek için hisse alın...
Be yaaa !
Zaten herkes öyle yapsa borsaya yüzlerce şirket daha açılır. Finans kaynağı bizlerin tasarrufları olur.
Istihdam da artar. Işsizlik azalır.
Tabii dürüst ve kuralları bellı bir borsa ile hızlı işleyen bir adalet sistemi oluşturmak da yetkililerin birinci görevi.
Tekrar yazıyorum o zaman
TUVALET KAĞIDI = DOLAR VE EURO
İslamiyet neyi emrediyor oku. İlim nerdeyse git nemalan diyor.
. Eğer dolar tuvalet kagıdı ise tl ne sen bir düşün ???
İnsanlara saygı duyun basardıkları şeyleri takdir edin öğrenın okuyun düşünün yattıgın yerden
1 yıllık gsyh geliri 23 trilyon dolar olan ekonomıye lafı ancak onların geliştirdiği internet üzerinden onların telefonu ile yazabilirsin.
Bızım ınsanımız cok cahil. Malesef. Admaların malıyla teknolojısıyle adamlara çöp diyor düşünmek istemiyor cunku korkuyor tüm bildiği sacmalıklar yok olacak diye. Enteresan
Keske oyle duzgun yoneticiler ve hem ben kazanayim hemde hisse sahibi olan insanlar kazansin diyen duzgun sirket sahipleri olsa. Boyle olsa borsa kulturu tabana yansir, abd deki gibi borsanin halka yansimasi yuzde 50 lere cikmasada aimdiki gibi yuzde 1 lerdede kalmaz.
Ama coook coook zor.
Kanalizasyona kola döken adam da foruma üye olursa takım tamam olacak.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Yer İmleri