Üstadım, bu tabloyu çok değerli arkadaşlarım paylaşmışlardı, ben sadece 1-2 ilave yaptım o kadar. Google hesabınız üzerinden girerek tabloyu farklı kaydedip kendi isteğinize göre düzenlemeniz mümkün. Ki ilgili satır ve sütunlarda gerekli formüller var zaten. Nezaketinize hayranım. Teşekkür ederim.
Arkadaşlar para piyasası fonu vardı 2 gün önce almıştım .satıyorum kısa vadeli borçlanma fonuna gecıyorum (tıv).doğru yapıyorum değilmi.getirileri para piyasasından fazla getırıyo takıp ettiğim kadarıyla.
Sayın hayrani dostum. Durumunuzu bildiğim halde bunu düşünememiş olmaktan dolayı samimiyetle özür dilerim.grafiklere baktığınızda endeksin nerelere gelme ihtimali olabilir? görme engelli olduğumdan endeks grafiğindeki beyaz kesik çizgi alanı hangi seviyeye denkgeliyor? yazıyla yazabilir misiniz zahmet olmazsa? bir de altın konusunda gram veya fon, hangisi daha mantıklı olur karar veremedim. bu noktada fikrinizi almak isterim. altın fonları, saat 18'e kadar olan değerleri mi yansıtıyor? yoksa gece yarısına kadar olan hareketler fiyatlara yansıyor mu? bu konuda bilginiz var mı acaba?
Endeks grafiğini rakamlarla ifade edebilmek için hangi pencereden baktığımız gayet önemli. Uzun vadeli grafikte bahsettiğim o alan yaklaşık olarak 90 bin-105 bin aralığına tekabül etmekte. Bu süreç 2017 yılının sonlarına doğru swap faizleri üzerinden yaşanan spekülatif ataklarla da ilintili olarak devam ediyor. Kısa vadeli olarak ise, 98.500 seviyesinin öneminden bir kaç kez bahsetmiştik hatırlarsanız. Endeksimiz buranın üzerine doğru yapılan her atakta satışlarla karşılaştı ve an itibariyle kısa vadeli bir konsolidasyon sürecine girildi gibi duruyor. Bu seviyenin destek vazifesi görüp göremeyeceğine bilhassa dikkat etmek lazım.
Altın fon & fiziki gram altın işlemleri konusunda fikirlerim aynı. Bir finansal enstrümanı fiziken almakla profesyonel bir yönetim şirketi üzerinden almak arasında görüş farklılıkları olması gayet doğal. Altın fonları fon portföyü içerisinde muhakkak bulunması gerekli. Gerek faize olan duyarlılığı, gerekse ons & dolar kuru ile olan korelasyonu açısından takibi oldukça kolay fonlar. Yıllık bazda getirileri de % 25'in üzerinde an itibariyle.
Fonların fiyatlamasının hangi saatte ve hangi esaslar dahilinde yapıldığının biz yatırımcılar için fazla bir ehemmiyeti yoktur. Bizim için önemli olan valör atlatma saatleri, ki sayın admustafa üstadımın da dediği gibi bazı fonlarda bu saat 13.30, bazılarında ise 12.30. Buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum üstadım..
Eurobond fonlar için alış t+1 satış t+3 olarak gözüküyor. Satışta talimat geçtiğimiz günün fiyatindan mı yoksa t+3 teki fiyattan mı satış gerçekleşiyor. İhbar talimatlarımızda alış tutarı para piyasası fonunda nemalandırılıyor mu?
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri