çok doğru söylüyorsunuz, bu kira sertifikaları (özellikle AIS ve YFV sıyrılıyor diğerlerine göre) çok dengesiz. Hangi dönem de yükseldiğini hangi dönemlerde yerinde saydığını bir türlü bulamıyorum. Bu da onları kumar gibi yapıyor. Üstüne üstlük islami şartlar göz önünde bulunduğu için aldığınız gün parayı başka bir yerde değerlendirmiyorlar da 1 günlük de öyle kayıp oluyor.
dostum şu halde kendi adıma konuşuyorum, fonlarda yaptığımız hata, günlük düşünmekte, fonla yatıp fonla kalkmakta. endeks fonları ve borçlanma araçlarında böyle düşünülebilir ama tcd gibi bir fona yatırım yapıyorsak biraz daha uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor ama bunu yapamıyoruz. Veysel bey boşuna demiyor en azından aylık getirilere odaklanın diye. ama biz ne yapıyoruz? bir iki gün düşünce "aç kapıyı Veysel efendi, ben çıkıyorum" diyoruzsanırım en azından üç ay gibi bir süre ortamın nasıl olacağına dair bir öngörü yapıp ona göre hareket etmemiz gerekiyor, bol kazançlar dilerim
Kolay olsa herkes buraya gelirdi üstadım.benim gördüğüm manzara böyle dostlar ve bu ahval ve şerait içinde de fon yatırımcısı olmanın bir kaç ay önce düşündüğüm kadar kolay olmadığını anlamış oluyorum.Ekmek aslanın ağzında.
Bu arada, takip listesindeki banka yoğun fonları çıkardım dostlarım. Yerine son dönemde gayet güzel performans göstermiş olan TKF ve YDI'yı ekledim. Endeksle birebir korelasyon halinde olan fonların takibinin bir anlamı yok. Yeni katılımcıların incelemesi maksadıyla her zamanki gibi linki aşağıya bırakıyorum.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Bu arada, her ne kadar Erdoğan Trump görüşmesini bekleyeceğimi ifade etmiş olsam da HTT için bugün satış talimatı verdim. Çünkü para yarın 14.30 dan sonra gelecek ve ben TAU alış emrini ancak Cuma günü vermek zorunda kalıyorum. Biraz daha beklesem 1-2 tık daha vururdum gibi sanki ancak an itibariyle % 8.99 kârda olmanın verdiği bir stres de var. Ons'un ciddi bir destek olan 1.480 seviyesine yaklaşmış olması da ayrı bir neden. Hadi bakalım hayırlısı.
Tcd dağılım için tekrar aradım ayın 8 ine kadar süremiz var o gün bildirilir dediler...
Yer İmleri