Sayfa 131/1000 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    GTA’dan vaz mı geçtiniz üstadım?
    TUA'daki hareket beklentim Ons altının destek seviyesine yaklaşmış olmasından kaynaklı üstadım. GTA portföyünde bu yöndeki pozisyon miktarı % 27, TUA'da ise % 62. Haliyle biraz daha agresif. Bu seviyeleri kaçırmamak lazım bana kalırsa. Esasen ikisi arasında getiri anlamında çok bir fark yok, GTA fon yöneticilerinin trade kapasitesi daha yüksek. Belki de yanıldım. Bakalım zaman gösterecek.

Hocam TAU değil TUA demek istediniz değil mi?
    Çok özür dilerim. Evet TUA olacak üstadım.

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    dostum şu halde kendi adıma konuşuyorum, fonlarda yaptığımız hata, günlük düşünmekte, fonla yatıp fonla kalkmakta. endeks fonları ve borçlanma araçlarında böyle düşünülebilir ama tcd gibi bir fona yatırım yapıyorsak biraz daha uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor ama bunu yapamıyoruz. Veysel bey boşuna demiyor en azından aylık getirilere odaklanın diye. ama biz ne yapıyoruz? bir iki gün düşünce "aç kapıyı Veysel efendi, ben çıkıyorum" diyoruz sanırım en azından üç ay gibi bir süre ortamın nasıl olacağına dair bir öngörü yapıp ona göre hareket etmemiz gerekiyor, bol kazançlar dilerim
    Ben fon getirilerinin kar ya da zarar yazmalarında en büyük payın fonu yönetenlerin becerisine ve tecrübesine bağlıyorum. örnek, bir iki gün önce bir arkadaş yazmıştı. Bist ağırlıklı bir fonun içinde coca cola ve bir de yatırım ortaklığı vardı. Ben yıllarca borsa ile ilgilendim. Tecrübeli bir yöneticinin bist 30 hisseleri dışına pek çıkmaması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca gerektiği yerde alım ve satım kararlarını verebilmelidir. Yani bizim sermaye bu arkadaşların becerileri oranında değerlendiriliyor. Bu nedenle hisse ağırlıklı fonlardan uzak duruyorum. Hisse alacak olsam bist 30 dan 5 tane hisse seçer onları sürekli takip eder uygun olarak belirlediğim zamanlarda alır ve satarım. Tahvil ve bono fonları ise yağmasa da damlıyor. Ben mevduat oranları iyice düştükten sonra buraya geldim. Amacım mevduat üstünde getiri elde etmek ve altına düşmemek. Kafamdaki soru işaretlerine sağ olsunlar arkadaşlar cevap vererek yardımcı oluyorlar. Geçmiş getirilere bakarak fonlar iyi mi diye karar veriyoruz. Ama artık o bakış açısı bizi yanıltır. Çünkü önümüzdeki dönem 2020 yılı bana göre zorlu geçecek. Mal ve hizmetlere şimdiden zamlar gelemeye başladı. Vergi artışları var. Maaşlar ilan edilen enflasyon oranında artacak. Bu durumda şirketler ciddi karlar ve yatırım yerine mevcut durumlarını korumayı seceçeklerdir diye düşünüyorum.

3. Farkındaysanız genel hatlarıyla bir strateji kurduk ve bu yönde hareket etmeye çalışıyoruz. Kâr & Zarar kardeş sonuçta. Tahvil fonlarda çok muhtemelen % 1 civarında bir getiri potansiyeli halâ mevcut. Ancak gerek dolar/tl, gerekse ons tarafındaki teknik analizlerimize de saygı duymak zorundayız. Şayet bu analizlerimizde yanılmışsak hem HTT'den gelecek bu getiriden olacağız hemde (olaki ons 1.480 desteğini aşağı yönde kırarsa) TUA'daki kaybı zarar hanemize yazacağız. Nasibimizde ne varmış dönüp sonra bakarız bu mesaja. Notlarımıza alalım.

4. Ben fon getirilerinin kar ya da zarar yazmalarında en büyük payın fonu yönetenlerin becerisine ve tecrübesine bağlıyorum.
    Burada amaç, paramızın bir kısmının yönetme riskini bu arkadaşlara paylaştırmak. Bu çerçevede kendi risk algımıza dayalı olarak sorulması gereken soru şudur: Paramın ne kadarını bu dostlarımızın kontrolüne bırakmam gerekli ?

İyi bir fon bulmak demek başarılı bir fon yönetişimi bulmakla eşdeğer sonuçta. Benden başarılıysalar paramın daha fazlasını yönetmeyi hak ediyorlar demektir. Gayet tabiki bu mukayeseyi yaparken günlük getirilere çok fazla takılmamak, fonların karşılaştırma ölçütlerine dikkat etmek lazımdır. Hisse yoğun fonların (banka yoğunları geçtim, çünkü endeksle birebir korelasyonları mevcut hatta portföyünde banka hissesi oransal olarak % 50 nin üzerinde olan hisse yoğun fonlar da bu kapsamda değerlendirilebilir) endeksin düşüş & yükseliş trendlerindeki getirilerini bu nedenle sıkı bir şekilde incelemeliyiz. Son günlerde yerden yere vurduğumuz TCD'nin 2019 yılı getirisi % 74,07, ACC'ninki ise & 64.96.

Şayet ben, bu oranların üzerinde bir getiri yakalamışsam eyvallah, ne desem haklıyım. Yok yanına bile yaklaşamamışsam, ki öyle. Söz etmeye hakkım yok. Diye düşünürüm. Bu kapsamda ACC'yi dikkatle izliyorum. Muhtemelen karma fonlardaki (GAK & YAK) pozisyonlardan birini oraya kaydıracağım. Henüz karar vermedim.

5. bu excrl deki fonlar güncel aldığınız fonlar mi
     Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Kolay olsa herkes buraya gelirdi üstadım. Ekmek aslanın ağzında.

Bu arada, takip listesindeki banka yoğun fonları çıkardım dostlarım. Yerine son dönemde gayet güzel performans göstermiş olan TKF ve YDI'yı ekledim. Endeksle birebir korelasyon halinde olan fonların takibinin bir anlamı yok. Yeni katılımcıların incelemesi maksadıyla her zamanki gibi linki aşağıya bırakıyorum.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Bu arada, her ne kadar Erdoğan Trump görüşmesini bekleyeceğimi ifade etmiş olsam da HTT için bugün satış talimatı verdim. Çünkü para yarın 14.30 dan sonra gelecek ve ben TAU alış emrini ancak Cuma günü vermek zorunda kalıyorum. Biraz daha beklesem 1-2 tık daha vururdum gibi sanki ancak an itibariyle % 8.99 kârda olmanın verdiği bir stres de var. Ons'un ciddi bir destek olan 1.480 seviyesine yaklaşmış olması da ayrı bir neden. Hadi bakalım hayırlısı.
    RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Param yok kafam rahat

6. TCD'deki %1'lik günlük kayba büyük ihtimalle dünkü ons hareketi sebep oldu
    Dün saat 15.00'e kadar 1506 olan ons saat 19.00'da 1480'e düşmüştü
    4 saatte %2'ye varan kayıp yaşandı ons'ta
    ABD Çin görüşmeleri olumlu gibi olursa ons daha da geri gidebilir

7. 2 yillikta asagi 5 yillik yatay
    10 yillik yukar gidiyor saat 13 itibariyle

8.  Alıntı Originally Posted by mogola Yazıyı Oku
    bu excrl deki fonlar güncel aldığınız fonlar mi

RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    EID ve HTT evet (yarından sonra TUA olacak), ki onları aldığım gün rakamlarla paylaşmıştım. Diğerleri ise uzun vadeli fon portföyü oluşturma adına hem kendim hem de yeni katılımcı arkadaşlar için seçmiş olduğum fonlar. Bu tabloyu geçenlerde bir dostumuzun ricası üzerine düzenlemiştim, gerek aylık gerekse de total getirileri tek bir çizelgede görme adına. Dileyen arkadaşım Fon Ağırlığı bölümüne kendi risk algısına göre istediği rakamı yazıp getiri potansiyelini hesaplayabilsin diye. Yoksa hepsini alacak para nerde bu fakirde üstadım. İnanın sırf amme hizmeti.

Sayfa 131/1000 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •