Sayfa 184/1000 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Kardan zarar sn.myfinans.dovizde hemen satilmiyor.duserken pisikolojik olarak satmayip,acaba tekrar cikarmi diyorsunuz.bu isin sonu yok gercekten
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Çıkmayı gerektirecek birşey olursa yetişemezsiniz çıkmaya
    Sabah satsanız bir ertesi günkü fiyattan satarsınızki olan olmuş olur

Fonların en kötü yanı o zaten körlemesine gidiliyor

Ani olaylara tepkinizi veremiyorsunuz
    Gram altınınız olsa, dolarınız olsa, hisseniz olsa anlık tepki verebilirsiniz ama fonunuz varsa el kol bağlı akşamki fiyatı beklemek zorunda kalacaksınız
    SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Mustafa diyelim ki portföyünüzdeki herhangi bir fonu satıyorsunuz. Bu T+1, T+2 ya da günlük alınıp satılabilen bir fon olabilir. Bu fonlar da hisse senedi piyasasında olduğu gibi bir alıcısı varsa mı satılır? Yoksa geçerli olan fiyattan banka ya da kurum o fonları otamatik olarak geri mi alır? Soruş sebebim bazı fonlardaki yatırımcı sayısını az görüyorum da ondan sordum.
    Hocam fon alışı yaptığınızda fona paramı siz değerlendirin diyorsunuz. Fonda yatırım stratejisine uygun bir varlık alarak fona ilave ediyor paranızı. Sizede belirli bir fiyattan fon payı veriyor. Satış yaptığınızda da fon içerisindeki varlıklardan satış yaparak size paranızı iade ediyor. Sizdeki fon paylarını geri alıyor. Fonu tuttuğunuz süre zarfında fon içerisindeki varlıklar değer kazanmışsa kâr ediyor, değer kaybetmişse zarar ediyorsunuz. T+1, T+2 şeklinde olmasının nedenide fondaki varlıkların satışının gerçekleşme süresinden kaynaklıdır.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Çıkmayı gerektirecek birşey olursa yetişemezsiniz çıkmaya
    Sabah satsanız bir ertesi günkü fiyattan satarsınızki olan olmuş olur

Fonların en kötü yanı o zaten körlemesine gidiliyor

Ani olaylara tepkinizi veremiyorsunuz
    Gram altınınız olsa, dolarınız olsa, hisseniz olsa anlık tepki verebilirsiniz ama fonunuz varsa el kol bağlı akşamki fiyatı beklemek zorunda kalacaksınız
    Üstadım ani olaylara hemen doğru tepki verebilecek olsak fonla ne işimiz olur Geçeriz ekran başına bir elimiz al bir elimiz sat tuşunda bekleriz Fakat bunu yapacak ne vaktimiz var nede bu şekilde uğraşmak istemiyoruz Siz ben yaparım bu şekilde diyorsanız fonlar uygun olmaz size

4.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Kardan zarar sn.myfinans.dovizde hemen satilmiyor.duserken pisikolojik olarak satmayip,acaba tekrar cikarmi diyorsunuz.bu isin sonu yok gercekten

SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Üstadım ani olaylara hemen doğru tepki verebilecek olsak fonla ne işimiz olur Geçeriz ekran başına bir elimiz al bir elimiz sat tuşunda bekleriz Fakat bunu yapacak ne vaktimiz var nede bu şekilde uğraşmak istemiyoruz Siz ben yaparım bu şekilde diyorsanız fonlar uygun olmaz size
    Bana uygun değil hiç fonum yok benim zaten😃
    İşin şakası bir yana

Benim anlatmak istediğim şuydu
    Ani olaylarda seyretmek zorunda kalıyorsunuz
    Mesela BİST endeks gün içinde an be an gözünüzün önünde eriyor sizde hiçbirşey yapamayıp öyle seyretmek zorunda kalıyorsunuz
    Hele birde saat 13'ü kaçırmışsanız yandık
    Bunu söylemeye çalıştım
    Bu da fon işinin doğasında var yapacak birşey yok

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bana uygun değil hiç fonum yok benim zaten😃
    İşin şakası bir yana

Benim anlatmak istediğim şuydu
    Ani olaylarda seyretmek zorunda kalıyorsunuz
    Mesela BİST endeks gün içinde an be an gözünüzün önünde eriyor sizde hiçbirşey yapamayıp öyle seyretmek zorunda kalıyorsunuz
    Hele birde saat 13'ü kaçırmışsanız yandık
    Bunu söylemeye çalıştım
    Bu da fon işinin doğasında var yapacak birşey yok
    Doğru anda doğru tepkiler veren kişi hisse fon almaz hisse alır diyoruz üstadım Fonun kısıtlarıyla uğraşmaz

6. Bayrağıdır yazılmıyor, son dönemde ppf lerin mevduat karşılık oranları ne durumda.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Doğru anda doğru tepkiler veren kişi hisse fon almaz hisse alır diyoruz üstadım Fonun kısıtlarıyla uğraşmaz
    Hisse işini kısa vadeli yaptığım anda patladı.
    Uzun vadede mevduat üstü var getiri.
    Zor yapabilen zaten zengin olur.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by 06acm06 Yazıyı Oku
    Bayrağıdır yazılmıyor, son dönemde ppf lerin mevduat karşılık oranları ne durumda.
    PPF neydi ya?
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 184/1000 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •