
Originally Posted by
Maydonozcu Kamil
Kendi yatırımcısını bilgilendirsin, onda sorun yok. Sorun piyasanın şeffaf, öngörülebilir olmaktan giderek uzaklaşması. Son cümleniz de bu hususu gayet iyi özetlemiş vaziyette. Esasen aynı şeyleri konuşmaktayız üstadım; fon piyasası zaman geçtikçe karman çorman bir sisteme dönüşmekte ve daha emekleme safhasında bile olmadığını hesaba katarsak ilerleyen günlerde işimiz şimdikinden çok daha zor bir hal alacak. Umarım bir zamanlar hisselerde yapılan alengirli işler fonlar arasında yapılmaz.
Üstadım evet aynı şeyleri konuşuyoruz . Portföy dağılım raporu şeffaf değilse ne olduğu yazılmamışsa uzak duruyorum genelde o fondan
Sanırım pörtföy dağılım raporlarıyla ilgili düzenleme sıkıntılı biraz.
MADDE 10 (1) Portföy dağılım raporları, Tebliğin 2 numaralı ekinde yer alan formatlara uygun şekilde hazırlanır.
(2) Portföy dağılım raporlarında, ödünç menkul kıymet verme işlemleri ile türev araç işlemlerine yer verilmesi zorunludur.
(3) Portföy dağılım raporlarında, endeks fonlar için son bir ve üç aylık dönemler itibarıyla hesaplanan korelasyon katsayılarına, borsa yatırım fonları için ise, son bir yıllık dönem için hesaplanan takip farkı ve takip hatası ile takip farkının ve takip hatasının önemli ölçüde artması durumunda farkın gerekçelerine ilişkin bilgilere yer verilmesi zorunludur.
(4) İlgili aya ilişkin alım satım detaylarına yatırımcıya sunulacak rapor nüshalarında yer verilmeyebilir.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Yer İmleri