Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 299/1002 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

bu servet düşmanlığı ve nefreti ülkenin finansal olarak çöküşe gitmesine neden olabilir.. parası olanı kaçırırsan artık çorbada taş kaynatırsınız..akılsız olan bir toplum ancak böyle terbiye olur..

millet "bu kadar vergi a.k.p. ye neden yetmiyor" diye sormuyor ? belki sorma kapasitesi de yok.. ve belki darwinian bir dunyada fakir olması (böyle kötü niyetli olanların) tesadüf değil..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    Türkiye de olup da avrupa da olmayan vergileri de yazsan !!

bu zulmün savunulacak bir tarafı yok.. Turk halkı dunyanın en yüksek vergi yükü altında..
    Oran toplamda binde 4 olduğu sürece çok yüksek değil.

Örneğin Türkiye'de ticari gayrimenkuller zaten yıllardır binde 4 olarak emlak vergisi ödüyorlar. (Organize sanayi içindeki fabrikalar hariç onlar ödemiyorlar diye biliyorum).

Örneğin ben yıllardır 5mTL'den çok daha düşük değerli ticari bir gayrimenkul için her yıl binde 4 vergi ödüyorum. Sanırım alalı 15 seneden fazla oldu. Yani bugüne kadar değerinin %6'sı kadar vergi ödedim.

Konutlar uzun süredir devlet tarafından teşvik edildiği için çok düşük bir emlak vergisi alınıyordu. Şimdi oran diğer gayrimenkullere yaklaştırıldı.

Bunun iyi tarafları da yok değil. Bu hamle konutu bir yatırım aracı olmaktan çıkartabilir. Barınma hakkını tabana yayılmasına yardımcı olabilir.

Ancak bir an evvel vatandaşın kendi oturduğu ev için başka bir evi de yoksa belirli iskontolar uygulanmalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. AB-ABD'de ödenen emlak vergileri karşılığında alınan bedava hizmetler, ve hizmetlerin kalitesi nelerdir ?

AB-ABD'de ödenen emlak vergileri Gelir Vergisi Beyannamesinde gider olarak yazılır mı ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4. Güzel yatırım mı? Bodurm katledildi marmaris katledildi datça katledildi. Neden bu her yerde 3 5 tane daire alan düzgün dikkatli yatırım yapan insanların talepleri yüzünden. Eğer o vergiler o dönemde yüksek olsaydı belki halen boddum marmaris 70 80 li yıllardaki gibi kalabilirdi. Güzel yatırım yapmak isteyen betona gömeceğine gidip üretim yapsın organik tarım yapsın. İşin kolayı ne güzel al beton ver kiraya gelsin paralar. Bu devir bitecekti ve bitti. Hükümeti eleştirin ama siz önce dönüp kendi hayatınızada bakın hükümet betona yaptırm yapıyor siz sanki yapmıyor musunuz?
    Hollanda kuş kadar yerde 100 milyar dolar senede çiçek üretiyor ev alacağınıza gidin çiçek üretin. Yatırım budur diğeri ranttır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

5. 500 milyar dolar önce uyansa daha iyiydi abi tabi ama ne demişler geç olsun güç olmasın nasip.
     Alıntı Originally Posted by tarantula Yazıyı Oku
    Güzel yatırım mı? Bodurm katledildi marmaris katledildi datça katledildi. Neden bu her yerde 3 5 tane daire alan düzgün dikkatli yatırım yapan insanların talepleri yüzünden. Eğer o vergiler o dönemde yüksek olsaydı belki halen boddum marmaris 70 80 li yıllardaki gibi kalabilirdi. Güzel yatırım yapmak isteyen betona gömeceğine gidip üretim yapsın organik tarım yapsın. İşin kolayı ne güzel al beton ver kiraya gelsin paralar. Bu devir bitecekti ve bitti. Hükümeti eleştirin ama siz önce dönüp kendi hayatınızada bakın hükümet betona yaptırm yapıyor siz sanki yapmıyor musunuz?
    Hollanda kuş kadar yerde 100 milyar dolar senede çiçek üretiyor ev alacağınıza gidin çiçek üretin. Yatırım budur diğeri ranttır.

6. Gider olarak yazılabilmesi %10-20 bir iskonto sağlar kişinin gelirine göre.
    Alınan hizmetleri de bir o kadar saysak yine de Türkiye'deki binde 2'lik emlak vergisi oranı (yüksek değerliler için binde 1+3) ABD ve AB'nin üçte birinden dahi az. Yüksek değerliler için neredeyse 5'te 6'da biri kadar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Gider olarak yazılabilmesi %10-20 bir iskonto sağlar kişinin gelirine göre.
    Alınan hizmetleri de bir o kadar saysak yine de Türkiye'deki binde 2'lik emlak vergisi oranı (yüksek değerliler için binde 1+3) ABD ve AB'nin üçte birinden dahi az. Yüksek değerliler için neredeyse 5'te 6'da biri kadar.

bu son vergi ikinci bir emlak vergisi!! bunu anlamak çok zor olmamalı..

Turkiye de emlak vergisi düşük diyorsan herkes için arttırırsın..

ne diyor insanlar günlerdir..? kulak vermek ve okumak lazım.. kafadan uydurulmuş değerlemeler ile tebligat yapılıyor..

bu zulüm üzerine avrupda şu kadar demek alakasız bir karşılaştırmadır..

avrupa da ötv var mı? bunları yazsan daha tutarlı olur yaptığın karşılaştırma..toplam vergi yükünü karşılaştır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8. TR'de iyi bir özel okul 40-50-60.000TL 'den başlıyor.

Devlet okulu (bedava) , veliler Devlet Okulunda özel sınıf açtırıyorlar (pamuk eller!).
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 299/1002 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •