Sayfa 160/250 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by Murat k Yazıyı Oku
    Sayın selma bunları memnun etmek istiyorsan yaz kardeşim oraya dolar 12 olacak seni malum yere başkan yaparlar bunların demokrasi anlayışı bu değiştiremezsin

SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Murat bey...

Aslında ben kimseyi memnun etmeye çalışmıyorum. Defalarca yazdım ama kabul etmek istemediler. USD'da yükseliş kaçınılmaz başlığında yazıyordum. USD yükselecek diye. Herşey gayet iyi idi.. Orasını normal bir başlık sanmak en büyük hatam imiş. USD 3,38 TL den 3,96 TL ye zıplamıştı.. Malum başlıkta USD düşebilir, iyi yükseldi demem ile TROL tayfası hücum etti. Orada TÖVBE yazmam dedim..

USD da düşüş kaçınılmaz başlığında USD bu yükselir de düşerde şeklinde yazışmalar yaparken KADROLU TROL tayfası başlıklarından sıkılmış olacaklar ki; USD da Yükseliş Kaçınılmaz Başlığını bırakıp USD da Düşüş Kaçınılmaz başlığına geldiler.. Defalarca dedim, USD bu düşer de çıkarda. Yazalım, okuyalım, geçelim. Paramızı kazanalım. Yok, ama bunlar için USD düşebilir ile ilgili en ufak bir ima dahi NAMUS DAVASI haline getirip ne üniversiten, ne hizmetin, ne tecrüben, ne şimdiye kadar ki isabetli yorumların kalır...

Yahu yazmayayım, yazmayayım diyorum.. HUMAN01 bu tip agresif ve çirkin yazı ve yorumlar için foruma yazmayı bıraktı. Halbuki, o denli değerli yazıları ve dostluğu vardır. Onunla banka hissesi alır, onu izlerdim.. USD yorumlarını beğenir okurdum...

Adam küstü ve gitti....

Neyse, USD Düşüş Kaçınılmaz başlığında saldırılar olunca "Yoruldum" buraya da yazmam dedim. Bu başlığı kendim kurdum. Bir tür "Kendime Yazılar" yazmak için.

Arkadaş TROL tayfası oradan buraya zıpladı. Burada da seviyeyi düşürdüler.. Ne işimiz, ne tecrübemiz ne ahlakımız kaldı..

Defalarca yazdım, burada benim yazdıklarım benim fikirlerim değildir. Bunlar TESPİTTİR.. TESPİTLER hoşunuza gider yada gitmez, o ayrı bir konu...

Mesela, ben de "KANAL İSTANBUL" konusunda %51 negatif yöndeyim. Ama bir Jeolog olarak yapılacak bir kanal depremi tetikler demek kadar büyük bir CEHALET olamaz... Bu BİLİM dir.. Senin AKP nin bu projeyi yapıp yapmaması ile alakası yoktur.

Yahu, öyle bir hale gelmişiz ki; "Erdoğan" kalkıp dese dünya yuvarlatır, ben de Evet yuvarlaktır, hemen karşı taraf

-Yuhhh.. Hadi ordan... Alçak SELKA... Ufku görmüyormusun, embesil.. Nasıl düz olur. Jeolog muş.. Yuvarlak olan dünyada denizler nasıl dökülmez" şeklinde argümanlar gelecek...

Sanırım toplum olarak hepimizin asabı bozuk... Belki, buna ben de dahilim....

Neyse.. Kalın sağlıcakla..

2. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

4.  Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Kanal Istanbul projesi hakkında herkes bir şey diyor, ama kimse asıl büyük soruyu sormuyor? Nasıl karşılancak bu proje? Bu projeyi reis ilk duyurduğunda ben üniversite 2. sınıfdaydım, şimdi 30 yaşına geldim

Hala kazma atılmış değil.
    ÇED raporu daha yeni çıktı.

10 milyar dolar maliyetten bahsediliyor, çok çok iyimser bir tahmin. Oraya 0'dan kurulacak yeni altyapıyla, kurulacak şehir filan ile beraber çok daha pahalıya mal olacaktır.

Korkum odur ki hürra diye projeye başlancak, istanbulun ortasını delcez, ama tamamen delemicez, proje yarım kalacak, atıl bir görüntü çıkacak ortaya.

İç kaynaklardan bu projeyi finanse etmemiz imkansız.. Çin anca yardım ederse olur, onlarda babasının hatrına yardım etmez, çeşitli imtiyazlar koparmaya çalışacaktır.

Haluk bey.. Aynı fikirdeyim...

Kanal İstanbul ile ilgili eleştiri orada kuşlar var, kurbağalar yuva yapmıi, kaplumbağaların soyu tükenmek üzere gibi cılız eleştirsel yaklaşımlar ile 75 milyar TL lik bir projeyi engelleyemezsiniz..

75 milyar TL yaklaşık 11 milyar usd lık bir iştir. Bunu kendi milli kaynaklarımız ile yapmak bence olanaksız değilse bile, olanaksız noktasına çok yakındır. Milletin alım gücü dipte iken böyle bir projeyi milli imkanlar ile yapmaya kalkmak intihar olabilir...

Bu cepte...

Geçmiş günlerde;

AKP Türkiye'nin PASİF değerlerine saldırabilir demiştim. Çünkü Türkiye bilançosunda her zaman AKTİF leri zayıf olmuştur. PASİF ler de ise Arsa, Arazi ve Tarla vardır dedim.

Bir belediyeyi de mevcut bir tarlaya görevi olan elektrik, yol, su, kanalizasyon götürürse o arsanın değeri 10 kat hatta 100 kat değerlendirir.. Kısaca RANT sağlar...

Ülke de RANT sağlamaya kimse karşı olamaz, ama RANT EKONOMİ sine dönen sisteme elbette de bende karşıyım...

Yada oraya devletin yaptığı herhangi bir yatırım giderse; o arsa 100 ler ce kat değer kazanır.

Bu Türkiye'de inanılmaz katma değerli bir iş'tir. Aynı etkiyi bir kanal açarak Oklahoma'da yada Rusya KAZAN'da, yada ne bileyim Avustralya Perth'de yapsanız; Türkiye İstanbul da ki ARSA rantı kadar olmaz, olamaz...

İşte bu Türkiye'nin Anadolu'nun ne denli kıymetli topraklara sahip olduğunu bunun bu ülke topraklarında yaşayan insanlar için bu toprakların "PRICELESS" ettiğini yazdım...

Bunu evirip çevirip KANAL İSTANBUL'a destek anlayışına nasıl evrilttiğinizi anlamış değilim. Bu yukarıdaki TESPİTTEN benim kanal istanbula destekçi olduğumu filan da sanmayınız... Bu kanal yapılsa da yapılmasa da bu böyledir...

TEKRAR; YUKARIDA YAZDIĞIM BENİM DESTEKLEDİĞİM VE SAVUNDUĞUM BİR FİKİR DEĞİLDİR. BU BİR TESPİTTİR. BANA ANLAMADAN SALDIRMANIZ BU SAV'IN DEĞİŞMESİNİ SAĞLAMAZ.

ÇÜNKÜ İSTANBUL'DA Kİ ARSA YA BİR KATMA DEĞER İLE, AVUSTRALYA DARWİN YADA ABD ARİZONA DAKİ ARSA YA YAPILACAK KATMA DEĞER AYNI ETKİYİ YARATMAZ.

Hal, bu olunca daha kendimi açıklamama izin verilmeden ; "AQJWHJSIW" "SQJWIOJWJDWIJQ" "AUGHGAUHHHHHHAQQHQGH" şeklinde yazılar geldi..

Arkadaş sen ne yazarsan yaz. İSTANBUL bu. Eğer tüm dünya tek bir ülke olsa idi; kesinlikle başkenti İSTANBUL olurdur. İSTANBUL benzersizdir.

Sizin bu anlamsız hücumlarınız bana Galileo Galilei yi aklıma getiriyor...

İtalyan bilim insanı Galileo Galilei, 385 yıl önce Dünya'nın Güneş'in etrafında döndüğünü söylemişti. Bu fikirleri kilise tarafından yanlış olarak kabul edildiği için ölümle yargılandı. Galilei, 20 Eylül 1642 yılında ölünceye kadar ev hapsinde kaldı. Ama hapis cezası bitince "Galileo Galilei: Her şeye rağmen Dünya dönüyor!" demesi bu olayı anımsatıyor.

Beni 3-5 başlıkta susturdunuz ama yine de İstanbul Bilançolarda PRICELESS dir.. Bu böyle...

Ha bu PASİF DEĞERLERİ kullanan-kullanmayan hükümet yada hükümetler doğru birşey yapıyor mu yapmıyor mu?

Tartışılır...

Ama arkadaş, tartışmak yerine....

-TAHTAAAAAAAA...
    -NABERRRRRRR JEOLOG MUŞŞŞŞ ŞEYİMİNNNN MÜHENDİİSSSİİİİİİİ
    - HADEEEEE ATMAAAAAA KANALLL İSTANBULLLLL İNTİHARRR OLUMMMM...

Şeklinde yazacaksan

çok net yazıyorum...

SEN GELME... GİT AİT OLDUĞUN BAŞLIĞINA ARKADAŞLARINA....

Ben nasıl senin o başlığına gelmiyorsam

LÜTFEN;

Sen de gelme, ve okuma...

Çünkü AĞZINDAN TÜKÜRÜKLER SAÇARAK, SALYALAR AKARAK YAZDIĞINI HİSSEDEBİLİYORUM...

Hani senin de sözüm ona özlediğim DÜZEY var ya....

SEN OLMAYINCA BURADA SAĞLANIR....

Ben senin olduğun başlığa geliyormuyum...

HAYIR...

Çünkü faydalı görmüyorum. Hepiniz USD yükselecek, AKP kötü yönetiyor, dış borç çoğaldı, IMF gelecek, Ekonomi berbat, USD yükselecek, AKP kötü yönetiyor, dış borç çoğaldı, IMF gelecek, Ekonomi berbat, USD yükselecek, AKP kötü yönetiyor, dış borç çoğaldı, IMF gelecek, Ekonomi berbat, USD yükselecek, AKP kötü yönetiyor, dış borç çoğaldı, IMF gelecek, Ekonomi berbat başlıklarından başka birşey yazılmasına fırsat vermediğinizden aslında sizde memnun değilsiniz...

Ve başlık başlık gezip diğer başlıklara saldırıyorsunuz...

Ben AKP ye de CHP ye MHP ye de eşit mesafede duran birisiyim..

Bana göre AKP de iyi işler yapabilir, MHP de, CHP de.. İyi Parti de...

Ben iyi yapılana iyi, kötü yapılana kötü demek istiyorum...

O kadar...

AMA SEN CHP lisin... ... Aksi seni sinir ediyor.. O yüzden....

BİLGİSİZ İSEM, YETENEKSİZ İSEM, YORUMLARIM İSABETSİZ İSE OKUMA- GİT..

BU KADAR BASİT...

GİDİN...
    Son düzenleme : selka; 08-01-2020 saat: 14:00.

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    sN.British beni bu kızgın ve üzgün halim ile güldürdünüz....:

Bence akıl dolu bir harika bir karikatür..

Tam da maalesef durum budur...

Sağlıcakla kalın.....

göl yokediliyor.. bu yağmacı zihniyete göre önemsiz..

orman yokediliyor.. bu yağmacı zihniyete göre önemsiz..

milli güvenlik riski diyoruz bu kadar nufusun arttırılması ve tek bir şehirde toplanması.. bu yağmacı zihniyete göre önemsiz..

trakyayı ikiye bölüp sonra üstüne geçişler için 15 tane köprü yapmak aptalcadır diyoruz.. bu yağmacı zihniyete göre önemsiz..

troller yuzyılın en aptalca procesini kabul ettirmek baskıya devam ediyorlar kamuoyunda..

ülkenin gelişmesi değil batmasına yol açacak bir proce.. ama bunlar için rant önemli..kanal istanbul gerekli olduğu için değil bir kesimin fantazisi için yapılmaya çalışılıyor.. özünde tamamen bir emlak projesi.. mevcut ilkel zihniyetin en iyi bildiği şey..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 160/250 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •