Helal olsun diyorum...imf ye el açmadık....BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM...
Helal olsun diyorum...imf ye el açmadık....BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM...
STOP olayi cok dogru ama durum karisik.
Rolling pozisyonlarimiz oluyor, stop olamiyorsun. Bir de meblaglar yuksek oldu mu sig 30 tahtalarinda yine stop olamiyorsun, herifler musa'nin kizildenizi gibi yariliyorlar satmaya calistiginda.
Stoptan daha onemlisi herkesin kendine ozgu bir sistemi olmali. Bu gerek teknik olur, gerek temel olur, gerek trade olur, gerek kademeli islem olur, gerek portfoy cesnisi olur... ne olursa olsun ama bir sistem olsun.
Borsa benzerlikler içerir, örneğin bu büyük düşüş de hemen herkes 2008 1929 gibi tarihleri karşılaştırmaya başladı. Bazen göz göre göre olmaz dediğimiz şeyler bir kaç katı hızla oluyor. Dolar bazında grafiklerimiz artık çöp bile değil. Sahi bizim bu şirketler nereye gidiyor. 2018 dolar krizinde gizlenen çok yara almışız, bunu şimdi görüyorlar. İşin doğrusu bireysel anlamda stop olup olmamak önemli değil, ben ülke olarak stop olmayı konu etmeye çalıştım. Çok acil devlet bu gidişe bir dur demeli. Örneğin çok kuvvetli bir e devlet ve istatistik birimi var, kim yiyici kim üretici dönüp bakmamız gerekiyor. Üreten sayısı tüketen sayısından çok uzaklaştı. Devletin sanayi devrimini inşaatlarda araması yerine tarımda toprakta araması bu COVİT günlerinde bir vesile olmalı. O yüzden devlet acilen stop olup kol kesip kulvar değiştirmeli. Neye yatırım yaptıysa o yanlış oldu, yatırım tercihini acilen değiştirmeli.
Buyurun başka bir sorun daha, Rusya neden istemedi, IMF=ABD olduğu için. Bizim 400-500 milyar dolar borcumuz yok mu, banamı yanlış söylediler. Halbuki 100-150 milyar dolar alıp bunu 10-20 yıla yaysak daha iyi değil mi. Borcsa o 400-500 milyarda devlet borcu, alınacak 100-150 milyar dolar IMF borcuda devlet borcu. AMA ALAMAYIZ, çünkü daha önce dalga geçtik, alay ettik, kendimize nazar ettik, dönüp o lafları meydanlardan geri toplayamayız. IMF bir yardım kurumu değil, kredi sağlayan büyük bir dünya bankası. 400-500 milyar dolar krediye artan oranda faiz ödeneceğine ülke notu düşeceğine bir nevi kredi yapılandırmasına gitme olayıdır. BUGÜN STOP olamıyorsak 2020 ekim ayında IMF gelir.
Şu güzelim Dow rallisini kaçıracagız en büyük korkum o. Sonra onlar dönerken biz de ufak tepeden aşağıya.
Adamlar son bes işlem gününde %19.70 yükseldi. Bunu bizim endekse çevirmek TL bazlı en az 10.000 eksiğimiz var.
Offff ki ne offfScreenshot_2020-03-30-23-20-36-398_com.android.chrome.jpg
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ımf demek hesap vermek demek.parayı keyfince harcamamak demek.
hazine tak takır boş.
suriyelilere milyar dolar yardım açıklanınca keyfi gıcır
halka gelince hazine tamtakır
millete yardım zamanı millete el açılıyor.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Yer İmleri