Sayfa 311/748 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411 ... SonSon
Arama sonucu : 5981 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: KOZAA - Koza Madencilik

1.  Alıntı Originally Posted by Boschish Yazıyı Oku
    İns siz hakli çıkarsınız ama benim çok ümidim yok kısa vadede...
    Ne kağıtlar var neler kazandıran...
    Bu tip kagitlarla para kazanmak zor..
    Bı miktar kenarda dursun, o kadar..
    Çünkü adamlar kağıdın gitmesini istemiyorlar...
    Geçen senede o güzel bilançoya rağmen 6 6.5 f/k yı gecirmediler..
    Bu sene altın döviz çıldırmış yinede kağıdı dizginlediler...
    Ne halleri varsa görsünler arasıra girip çıkarız o kadar...
    Speğin çözemediği tek şey ky nin sabrı.bEKLEMEDEN PARA KAZANMAK ŞANS İŞİ.GIDA İLAÇ COVİD ALAKALI HERŞEY GİTTİ.eKONOMİ kötüye gidiyor.Faiz desen her oturumda aşağı çekiyorlar.Geriye ne kaldı (merkez para basıyor).altın ve dövizden başka bir yatırım aracı göremiyorum.Döviz yükselse kasa döviz dolu.Covid nedeniyle şartlar ağırlaştığında üretim azaldığında fiyatlar yukarı çıkınca altın ve döviz hep güvenilir yatırım aracı gibi görünüyor.Tavsiye niteliğinde algılamayın.Geleceğin seyrini kimse bilemez,Bence sabreden kazanır.ytd

2. Simdi mesela petrol fiyatının bir gecede eksi fiyatlari görmesi gibi altin fiyatının da olağanüstü bir durum ile bir gecede 2, 3 kat fiyatına yukselmesi gibi bir durum olursa ertesi gun koza hisselerinde bu herhangi bur etki yapar mi? Altin uçmuş die kozalar da tavan tavan gitmek zorunda mi yani? Sanki insanlar da böyle bir yanılgı var gibi geliyor, tıpkı dolar nakiti olan şirketlerin dolar aniden yuksellrse hisse fiyati yukselmemesi gibi.

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by efeksk Yazıyı Oku
    Simdi mesela petrol fiyatının bir gecede eksi fiyatlari görmesi gibi altin fiyatının da olağanüstü bir durum ile bir gecede 2, 3 kat fiyatına yukselmesi gibi bir durum olursa ertesi gun koza hisselerinde bu herhangi bur etki yapar mi? Altin uçmuş die kozalar da tavan tavan gitmek zorunda mi yani? Sanki insanlar da böyle bir yanılgı var gibi geliyor, tıpkı dolar nakiti olan şirketlerin dolar aniden yuksellrse hisse fiyati yukselmemesi gibi.

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Normalde ons ucarsa hissenin de uçması lazım şimdi bu şirket altın uretmiyormu? Ürettiği ürünün fiyatının uçması kazadigi karını ucurmaz mi? Normal şartlarda döviz pozisyonu olan dövizin çıkmasında kar yazar bu karda fiyatına yansır bu başka olumsuz bir durumun olmamasinda geçerli gel görki spek algıları bozarak para kazanır endeksin düşüşünü kullanıyorlar şuan gayette etkili (nispeten etkilidir endeks fiyatlamasi ama bir yere kadar veya ilk fırsatta yerini bulur ) su akar yerini bulur zamanla.Yeterki altın ,ons uçsun ve şirket altın üretmeye devam etsin.

4. Şirketin döviz pozisyonu bahsettiğiniz kadar yüksek değil.
    KOZAL'ın, 711 milyon TL'ye denk gelecek "döviz +" pozisyonu vardır.

Kur yükselişi elindeki nakitten finansal gelir yazması anlamında pek katkı sağlamaz.
    Ancak ons'un para biriminin dolar olması nedeniyle faaliyet gelirine katkısı olacaktır.
    Yine de "kasası döviz dolu" ifadesi yanlıştır.

5.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Şirketin döviz pozisyonu bahsettiğiniz kadar yüksek değil.
    KOZAL'ın, 711 milyon TL'ye denk gelecek "döviz +" pozisyonu vardır.

Kur yükselişi elindeki nakitten finansal gelir yazması anlamında pek katkı sağlamaz.
    Ancak ons'un para biriminin dolar olması nedeniyle faaliyet gelirine katkısı olacaktır.
    Yine de "kasası döviz dolu" ifadesi yanlıştır.
    Ana Şirket borsadaki en büyük döviz pozisyonuna sahip çıkaracağı her gram dövizle satılıyor çünkü. Kasadaki tl şu anki fiyatının temettüsü.

6. "Normalde ons ucarsa hissenin de uçması lazım şimdi bu şirket altın uretmiyormu?"

Yukarıda bir arkadaş bu soruyu sormuş, tamamen cahilliğimden soruyorum bu şirket altın mı üretiyor? Ne faaliyet raporunda ne internet sitesindeki faaliyetlerimiz kısmında altınla ilgili hiçbir şey göremedim. Bu şirket altın hariç diğer değerli madenleri çıkarıyor şeklinde anladım ben. Bilen birisi cevaplayabilirse çok iyi olur.

Bir de bilançosunda şirketin özkaynakları 2.877.309.000 TL (defter değeri hisse başı 7,41 TL) ancak konsolide halde özkaynakları 6.064.216.000 TL (defter değeri hisse başı 15,62 TL) Koza Anadolu Metal'in yani KOZAA'nın başka hangi şirkete ortaklığı var? Aslında defter değerinin baya aşağısında işlem görüyor gibi görünüyor. Yine şirketin kasasında hisse başına 12,14 TL nakit bulunuyor. Yani bugün şirketi kapatıyoruz deseler, nakiti ortaklara dağıtsalar, duran varlıklarla vs borçları kapatsalar, geriye maden ruhsatları vs bedaya geliyor. Yanılıyor muyum?

Şirketin kayyumda olması vs ayrı konu, 3 yıllık büyümeye bakıldığında çok da iyi yönetilmiş görünüyor.

#KOZAA #matriks

8.  Alıntı Originally Posted by birborsaci Yazıyı Oku
    "Normalde ons ucarsa hissenin de uçması lazım şimdi bu şirket altın uretmiyormu?"

Yukarıda bir arkadaş bu soruyu sormuş, tamamen cahilliğimden soruyorum bu şirket altın mı üretiyor? Ne faaliyet raporunda ne internet sitesindeki faaliyetlerimiz kısmında altınla ilgili hiçbir şey göremedim. Bu şirket altın hariç diğer değerli madenleri çıkarıyor şeklinde anladım ben. Bilen birisi cevaplayabilirse çok iyi olur.

Bir de bilançosunda şirketin özkaynakları 2.877.309.000 TL (defter değeri hisse başı 7,41 TL) ancak konsolide halde özkaynakları 6.064.216.000 TL (defter değeri hisse başı 15,62 TL) Koza Anadolu Metal'in yani KOZAA'nın başka hangi şirkete ortaklığı var? Aslında defter değerinin baya aşağısında işlem görüyor gibi görünüyor. Yine şirketin kasasında hisse başına 12,14 TL nakit bulunuyor. Yani bugün şirketi kapatıyoruz deseler, nakiti ortaklara dağıtsalar, duran varlıklarla vs borçları kapatsalar, geriye maden ruhsatları vs bedaya geliyor. Yanılıyor muyum?

Şirketin kayyumda olması vs ayrı konu, 3 yıllık büyümeye bakıldığında çok da iyi yönetilmiş görünüyor.
    Aslında bildiğinizi sanıyorum ama Kozaa dediğiniz gibi altın üretimi yapmıyor maden çıkarıyor. Altın ile ilişkisi Koza Altın A.Ş. den dolayıdır. Koza Altın A.Ş(Kozal) nin % 45 i ATP İnşaat A.Ş. nindir. ATP İnşaat A.Ş.nin % 99,04 ü de Kozaa'ya aittir. Özetle; ATP den dolayı Koza Altın A.Ş de % 44,6 dolaylı hissesi bulunmaktadır. ( % 45 x % 99,04)
    Koza Altın ve Koza Madencilik mali açıdan çok sağlam şirketler. Akın Grubunda iken büyük olasılıkla çıkarılan madenler FETÖ için finansman kaynağı olarak kullanıldı. Kişisel tahminim bu finansman kayıt dışı üretimle yapıldı. Bu nedenle yasal kayıtlar iç açıcı değildi. Devletin kayyum ataması ile şirketin tüm faaliyetleri kayıt altına alındığından hem gelir tablosu hem de bilançosu çok ciddi bir gelişme gösterdi. Şu an en büyük handikap sahiplik sorunudur. Sahiplik kesinleştiğinde ve kar dağıtımı yapmaya başladığında çok farklı yerlerde olacağını sanıyorum. Saygılar,

Sayfa 311/748 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •