Sayfa 888/1230 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,097 - 7,104 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Biraz konu dışı bir şeyler yazacağım; gündeme ilişkin, hayat felsefesine dair.
    ............
    Evet sevgili dostlar, borsamızda yatırım değil de, kumar peşinde koşanlar...keşke yukarıda anlatmaya çalıştığım bilinç düzeyinde olsalar..bu başlık ve Twitter da bu felsefe doğrultusunda yazmaya çalışıyorum...naçizane bir katkım oluyorsa, ne mutlu bana. Bu amaç bana yazma gücü veriyor zaten, yoksa çoktan bırakmıştım yazmayı...şunu da biliyorum, en iyi pekiştirme şekli, bildiklerini öğretmeye çalışmaktır. Bu şekilde bildiklerini özümseyip, daha başarılı bir şekilde uygulayabiliyorsun.
    Katkınız olmaz mı hiç. Tahmininizden daha çok katkınız var. Ellerinize sağlık.
    Tüm Annelerimizin anneler gününü kutlarım.

2. Üstad senin iyiniyetin ve samimiyetinden şüphesi olan zaten bir zahmet buraya gelip yazıp, burdan prim yapmaya kalkmasın.

Müsterih olunuz;

Sizinde paylaştığınız gibi, "haksızlık onu yapanlara bir tür kurnazlık gibi göründüğünden, böyleleri ahlaklı insanların gerçekten de aptal olduklarına inanırlar".

Birde sorum var. Zorunlu karantina sebebiyle evde kalınması, Ramazan ve Yaz aylarının gelmesi nedeniyle içecek sektöründe cirolar bir nebzede olsa arttı ve dahada artacak diye düşünüyorum.

Bu sebeble ccola hakkındaki görüşlerinizi merak etmekteyim.

Saygılar, keyifli Pazarlar.

3. Umarım bir gün bı söylediklerinizi daha iyi anlayan insanlar çoğalır. Katkınız tartışılmaz esenlik içinde kalın Ali bey.
    Biraz konu dışı bir şeyler yazacağım; gündeme ilişkin, hayat felsefesine dair.

Yolda bir çanta içinde 1 milyon bulsanız ne yaparsınız? Çoğumuz, başka birisine ait olan bu parayı alıp keyifle harcamaz. Polise vs resmî bir kuruma teslim eder. Başınıza bir iş gelmeyeceğini, sorunsuz bir şekilde bu parayı kullanabileceğinizi bilseniz belki teslim eden sayısı biraz düşer. Yine önemli bir çoğunluk bu parayı teslim eder diye düşünüyorum, en azından benim gözlemlerim bu şekilde.

Bu konunun inanç vs ile de çok ilgisi yok. İnsan kalitesi yüksek(evrensel ahlaki değerleri benimsemiş Kişiler) tüm toplumlarda çoğunluk bu şekilde davranır.

Peki, kaybedilen miktar küçülüp, kayıp anonimleşince, kazanan taraf neden ahlaki bi4 sorun görmüyor genel olarak. Mesela kumarda para kazanınca, hak ettim, o zaman sorun yok duygusu oluşuyor. Yani, başka birilerinin daha küçük miktardaki paralarını ( ki bu kişiler de senin paranı almaya niyetli kişilerdir) alınca, üstüne yendim ve hak ettim duygusu oluşunca sorun yapmıyor çoğumuz. Oyunun kurallarını daha iyi bildiğin, daha iyi oynadığın, hatta küçük hileler yaptığın İçin kazandın, ve bu kazançta sorun görmüyorsun.

Ben felsefe olarak, her türlü şans oyununa, kumara karşıyım. Kapitalist düzenin, yoksul ve hayattan pek de beklentisi olmayan kişiler için kurduğu bir tuzak olduğunu düşünüyorum. İnsanlar hepten ümitsiz olmasın, ya çıkarsa umuduyla hayatlarını devam ettirsinler amaçlı güdüldüğünü düşünürüm.

Böylece, geniş halk kesimleri binde bir çıkma ihtimali olan bir piyango peşinde koşsun. Çalışan, araştıran, üreten çok küçük bir azınlık da pastanın büyük bir kısmını alsın. Kurulan tuzak bu.

Bu nedenle hayatım boyunca kumara karşı oldum. Milli piyango dahil, sayısal loto dahil hiç bir şans oyunu oynamadım..eskiden yüklü benzin ya da market alış verişinde çeyrek bilet verilirdi, onu bile almak istemezdim. Kasiyer şok olurdu, ama bedava, ya çıkarsa derdi

Daha gelişmiş bir toplum olmak İçin. Her şeyden önce tasarruf bilincini çok geliştirmemiz, ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerektiğini unutmamız gerekiyor...bu tasarrufları da, aç gözlü olmadan, çoğa tamah etmeden, rasyonel yatırımlara yönlendirmeliyiz.

Bu felsefeyi içselleştirdiğinizde, tavan tavan giden hisseler umurunuzda olmaz. Piyangodan ikramiye çıkmasına sevinmeyen kişi, rtalb hissem olsaydı param 10 a katlanırdı diye düşünmez. Çünkü alın teri olmayan kazançtan fayda gelmez, bunu bilir. Hak edilmeyerek gelen kazancın, kolayca elden gideceğini de bilir..zaten bu düşüncedeki bir kişi, bir zaman sonra kolay kazanılan paradan zevk almaz, çalışıp, didinip, sabrederek, az ama düzenli kazanınca mutlu olur. Zaten bu kazancın da bereketi çok olur.

Evet sevgili dostlar, borsamızda yatırım değil de, kumar peşinde koşanlar...keşke yukarıda anlatmaya çalıştığım bilinç düzeyinde olsalar..bu başlık ve Twitter da bu felsefe doğrultusunda yazmaya çalışıyorum...naçizane bir katkım oluyorsa, ne mutlu bana. Bu amaç bana yazma gücü veriyor zaten, yoksa çoktan bırakmıştım yazmayı...şunu da biliyorum, en iyi pekiştirme şekli, bildiklerini öğretmeye çalışmaktır. Bu şekilde bildiklerini özümseyip, daha başarılı bir şekilde uygulayabiliyorsun.

4. az önce bir gsm firmasından bir yakınımın numarasına paket yüklemek için akla karayı seçtim.
    arıyorum robot koymuşlar seçenekleri sayıyor. üst menüye dön diyorum ne dediğinizi anlamadım diyor hoppa en başa 0 dan araman lazım. kardeş anlamıyorsa dediğimi direkt olarak temsilciye at beni hayır. o olmaz illa başa dön.
    internet sitesine girdim. şu paket bu paket numara gir diyor diyor giriyorum paket inceliyorum geri yapıyorum numara falan gidiyor en baştan numara gir.
    en büyük rezaleti ödeme aşamasında.
    bilgilendirme metni işaretliyorum onay butonu yok ortada.
    contrast ayarıyla falan oynayarak onay butonunu bulup onaylayıp nihayet aldım.
    ortamlarda biz çok digitalizzz
    yahu chrome gibi neredeyse herkesteki bir tarayıcıdan paket almak gibi basit bir iş yapmak için 40 dakika uğraştım.
    ben anlamıyorum ya gerçekten.
    bu sistemi kurunca hiç mi girip paket almaya çalışmıyorsunuz.
    çok bariz hatalar gerçekten.
    bu basit bir olay değil bence yönetimin yaklaşımını gösterir ve bu konu borsadaki fiyata kadar gider.

5. sayfayı gereksiz meşgul etmemek adına sildim.

6.  Alıntı Originally Posted by Poyraz Yazıyı Oku
    Üstad senin iyiniyetin ve samimiyetinden şüphesi olan zaten bir zahmet buraya gelip yazıp, burdan prim yapmaya kalkmasın.

Müsterih olunuz;

Sizinde paylaştığınız gibi, "haksızlık onu yapanlara bir tür kurnazlık gibi göründüğünden, böyleleri ahlaklı insanların gerçekten de aptal olduklarına inanırlar".

Birde sorum var. Zorunlu karantina sebebiyle evde kalınması, Ramazan ve Yaz aylarının gelmesi nedeniyle içecek sektöründe cirolar bir nebzede olsa arttı ve dahada artacak diye düşünüyorum.

Bu sebeble ccola hakkındaki görüşlerinizi merak etmekteyim.

Saygılar, keyifli Pazarlar.
    Covid etkilerini kısa süreli ve orta-uzun vade olarak ikiye ayırabiliriz. Kısa vadeli etkileri bence ihmal edebiliriz. Finansallara önemli bir etkisi olmayacaktır bu etkilerin. Önemli olan orta uzun vadeli yapısal değişimler. Mesela tarım ve hayvancılığın önemi artacak. Bu nedenle gübre, traktör gibi sektörler yapısal olarak olumlu etkilenecektir diyorum.

İçecek konusuna gelince, tüm gıda segmentlerinde olduğu içecek sektörü de kısa vadede olumlu etkileniyor olabilir. Ama önemli olan orta vadede olumlu yansıyacak bir şeyler var mı, bu konudan çok emin değilim. Açıkçası süt, meyve suyu gibi nispeten doğal ve sağlıklı içecek sektörleri tercih edilebilir, ccola nın bu segment kaynaklı avantajları olabilir.

Sonuçta, sektör açısından şahsi beklentim nötr diyebilirim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,825
    Bu yönetmelik dikkatle okunup değerlendirildiğinde (özellikle madde 4 de) manipülasyon ve yanıltıcı işlem hakkında bankalar taraf olarak değerlendirilmekte bireysel yatırımcılarla ilgili herhangi bir olumlu/olumsuz görüş bulunmamaktadır.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200507-8.htm

7 Mayıs 2020 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 31120

YÖNETMELİK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

FİNANSAL PİYASALARDA MANİPÜLASYON VE YANILTICI

İŞLEMLER HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam
    ------------------------------------------------
    ------------------------------------------------

MADDE 4 – (1) Bankalarca gerçekleştirilen aşağıdaki fiiller, Kanunun 76/A maddesi kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon ve yanıltıcı işlem ve uygulamalar olarak kabul edilir:

a) Bir finansal aracın arzına, talebine veya fiyatına ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran veya uyandırabilecek olan ya da döviz kuru ve faiz dahil bir finansal aracın fiyatının anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayan ya da sağlayabilecek olan işlemlere bu amaçları sağlamak kastıyla dahil olmak, aracılık etmek, bu tür işlemler için emir vermek veya benzeri faaliyetlerde bulunmak.

b) Arz talep dengesinin normal şartlarda gerçekleşmediği dönemlerde, finansal piyasaların dalgalanmasından ya da sığlığından faydalanmak suretiyle, finansal piyasaların düzensizliğini artıracak ya da istikrarını olumsuz etkileyecek şekilde, bir finansal aracın fiyatına veya faiz, döviz kuru, CDS gibi referans değerlere etkide bulunacak işlemlere dahil olmak, aracılık etmek, bu tür işlemler için emir vermek veya benzeri faaliyetlerde bulunmak.

c) Bankaların yurt dışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerine ilişkin veya bankalarca yurt dışına TL likidite sağlanmasına ilişkin Kurulca alınan karar ve sınırlamaların, işlemlerin erken itfası, vadesi gelen işlemlerin ötelenmesi ve/veya yükümlülüklerin yerine getirilmemesi dahil olmak üzere, dolaylı yöntemler kullanılarak aşılmasına ya da söz konusu Kurul kararlarının etkisizleştirilmesine yönelik işlem ve uygulamalar gerçekleştirmek veya bu tür işlem ve uygulamalara aracılık etmek.

ç) Aldatıcı bir mekanizma veya kurgu yoluyla döviz kuru ve faiz dahil bir finansal aracın fiyatını etkileyen veya etkileyebilecek işlemlere dahil olmak, aracılık etmek, bu tür işlemler için emir vermek veya benzeri faaliyetlerde bulunmak.

d) Bir finansal aracın arzına, talebine veya döviz kuru ve faiz dahil fiyatına ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran ya da uyandırabilecek olan ya da bu fiyatın anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayan ya da sağlayabilecek olan yanlış veya yanıltıcı bilgi veya söylentileri, internet dahil herhangi bir kitle iletişim aracı yoluyla ya da başka bir yolla yaymak.

e) Öncesinde pozisyon alınmış bir finansal araç hakkında, alınan pozisyonla ilgili çıkar çatışmasının kamuoyundan gizlenmesi suretiyle, internet veya diğer kitle iletişim araçları yoluyla görüş bildirerek söz konusu finansal aracın, faiz oranı ve döviz kuru dahil, fiyatı üzerinde etkide bulunmak veya bulunmaya çalışmak.

f) Yanlış veya yanıltıcı olduğunu bildiği ya da bilmesi gerektiği halde, bir referans değer hakkında yanlış veya yanıltıcı bilgiler iletmek, yanlış veya yanıltıcı girdiler sağlamak ya da bir referans değerin hesaplanmasını manipüle edici herhangi bir davranışta bulunmak.

g) Bir finansal aracın arz veya talebi üzerindeki hakim rolün kullanılması suretiyle finansal aracın alım satım fiyatlarını sabitlemeye veya başka bir haksız kazanç sağlamaya yönelik eylemlerde bulunmak.

ğ) Finansal piyasaların açılış ve kapanışlarında, faiz ve döviz kuru dahil bir finansal aracın açılış veya kapanış fiyatlarını etkileyen veya etkileyebilecek alım veya satım işlemleri gerçekleştirerek bu açılış ya da kapanış fiyatlarına göre pozisyon alan yatırımcıların yanlış yönlendirilmesini sağlamak.

h) Tasarruf sahiplerini gerçeğe aykırı veya yanıltıcı şekilde yönlendirmek.

ı) Finansal sisteme olan güveni zedeleyerek sistemik riske neden olabilecek şekilde bilgi ve söylentiler yaymak.

Covid etkilerini kısa süreli ve orta-uzun vade olarak ikiye ayırabiliriz. Kısa vadeli etkileri bence ihmal edebiliriz. Finansallara önemli bir etkisi olmayacaktır bu etkilerin. Önemli olan orta uzun vadeli yapısal değişimler. Mesela tarım ve hayvancılığın önemi artacak. Bu nedenle gübre, traktör gibi sektörler yapısal olarak olumlu etkilenecektir diyorum.

İçecek konusuna gelince, tüm gıda segmentlerinde olduğu içecek sektörü de kısa vadede olumlu etkileniyor olabilir. Ama önemli olan orta vadede olumlu yansıyacak bir şeyler var mı, bu konudan çok emin değilim. Açıkçası süt, meyve suyu gibi nispeten doğal ve sağlıklı içecek sektörleri tercih edilebilir, ccola nın bu segment kaynaklı avantajları olabilir.

Sonuçta, sektör açısından şahsi beklentim nötr diyebilirim.
    sn Cautionary,

sizden ve çevremden gıda ve tarımın önemi artacak cümlesini çok duyuyorum, bu önem tam olarak neyi ifade ediyor? türkiye de insanların gıda tüketimi artmayacak, ihracaat olarak düşünüyorsanız bununda sınırlı olacağını düşünüyorum çünkü türkiye de gerek yerel yönetimlerde gerek çiftçilerde dünya ile rekabet edecek vizyon yıllardır göremiyorum.

"gıda ve tarımın önemi artacak" cümlesini biraz açabilir misiniz?
    men dakka dukka

Sayfa 888/1230 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •