Sayfa 42/579 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon
Arama sonucu : 4631 madde; 329 - 336 arası.

Konu: HALK Cafe - III

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Dolara negatif faiz olursa millet parasini yurt disina cikarir. O daha da kotu. Hane halki bir yolunu bulur.
    Dolarda birilerinin canı fena yanacak, bakalım biz bu işde nasıl sıyrılacağız . Ama bugün dolar almak çok kolay değil.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Kimmis o yav, tecavuz edilsin dedigim icin mi kizdin bana yoksa???

Dolari manipule edenlere diyoruz. Ayrica dolarin artmasi fiyatlarin artmasi, insanlarin fakirlesmesi, ihracatci sirketler haric diger sirketlerimizin borclarini cevirememesi demek. Ihracatimizin bile %70'i ithal girdili, yani dolarin artmasi ihracatciya o kadar kazandirmiyor ki ayrica.
    yok patron sana kızmadım, aslında kimseye kızmadım, bazen senet bazen döviz bazen faiz, mecbursun kendini korumak zorundasın. Rahip krizinde bu ülkeyi döviz büroları dolarize etmedi, mevcut yönetim yaptı. Şimdi 200 milyar doları olanların kafası rahat. İhracata inan 1 gram faydası yok, tersine hedge edemediği için zarar görüyor. Arabistan sabit kur uyguluyor, sabit kurda durmak için kaynak aktardığını söyledi. İstikrar hayatın her alanında önemli.

Tahsisli için spk dan onay ve diğer ayrıntılarin belirlenmesi tarihleri konusunda tahmini olan var mi
    Görüşlerim amatör bir yatırımcının akıl yürütmelerinden ibarettir, yatırım yönlendirmesi olarak algılamayınız.

en geç üç hafta sürer.
    tahsisliye kadar buralarda ortalama yapacağız gibi
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5.  Alıntı Originally Posted by SherlockH Yazıyı Oku
    Tahsisli için spk dan onay ve diğer ayrıntılarin belirlenmesi tarihleri konusunda tahmini olan var mi
    Özel olmadığı için 21 milyar hazırsa 1-2 güne biter, hatta pazartesi salı tatil, bu kurumlar açar o gün yaparlar. Yani adam başı 7 milyar hızlı gelmesi için işlemler hızlı yapılır.

6.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    en geç üç hafta sürer.
    tahsisliye kadar buralarda ortalama yapacağız gibi
    Ülkede, belkide bu kararın eşi yok, ama ne iyi ne kötüye yormuyor, 3 gündür ışık tutulmuş lamba gibi aynı rakamda bekliyor. Olurda hareket ederse ve olur da yukarı giderse 5,60 önemli.

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Ülkede, belkide bu kararın eşi yok, ama ne iyi ne kötüye yormuyor, 3 gündür ışık tutulmuş lamba gibi aynı rakamda bekliyor. Olurda hareket ederse ve olur da yukarı giderse 5,60 önemli.
    Yukarılarda maliyetlenip serzenişte olanlar için tvf ye mal kaptırmamak için alım yeri olması gerekir buraların, Tvf de güçlü alımlara karşı büyük satışlar yapamaz diye düşünüyorum, asıl mevzu su neden millet buraları büyük fırsat olarak görmüyor? Sanırım tahmin ettiğimiz kadar fazla yatırımcı yok ha yukardan maliyetli... Ve büyük bur ilgi de yok hisseye, yabancılarda 666 ortagin katıldığım fikri uzerine pala bıyıklı yabancı.
    Görüşlerim amatör bir yatırımcının akıl yürütmelerinden ibarettir, yatırım yönlendirmesi olarak algılamayınız.

8. Tahsisli güncel 5,37 rakamdan çıksın diye aynı kademeye işlem yapıyor gibi. Yani fazladan 21 milyar geliyor, bunun 7 milyarı bize geliyor. 1.303.538.175 adet yeni senet olacak. 1.250.000.000 adet eski sermaye var, yeni sermaye 2553 milyar tl gibi bir rakam olabilir.

Garip olan ise, daha önceki sermaye nominal 1250 nin %49 halka acık, 612500000 adet senet var, yanlış hatırlamıyorsam.

Şimdi 612 milyon yanına 1303 milyon daha senet gelecek.

CİTİ azınlığa düşer. Hatta citinin lotlar ky nın da altında kalacak gibi.

Yaklaşık 2 milyar adet dolaşımda atom karınca halkbank senetleri olacak. her biri 5,37 liradan.

Yazdıklarımdan %100 emin değilim, belki hata olabilir. Israrcı değilim, biri başka şey yazarsa onuda kabul edebiliriz.

Sayfa 42/579 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •